Elfew píše:
Praveze tam pisi ze to funguje se Spektrum a pokud vim, tak spektrum nevyrabel jine vysilacky nez s 2,4ghz
Tak já ale přece nikde netvrdím, že se to nedá použít s žádnou 2,4GHz soupravou.
Naopak. když se vypne funkce fail-safe tak nejspíš to bude fungovat i s každou.
Ale pokud je ta funkce aktivována, tak si tu indikaci ztráty dosahu nedovedu dost dobře představit.
Totiž pokud tomu správně rozumím, tak ta jejich krabička umí hlídat napájecí napětí přijímačového systému a taky detekovat ztrátu signálu, kterou ale odvozuje od ztráty řídících impulsů některého ze serv. K té opravdu dojde automaticky u analogových FM přijímačů, když ztratí dosah, ale nedojde k ní ani u krátkovlnných PCM souprav ani u moderních 2,4 GHz procesorových přijímačů když je tam aktivována funkce Fail-safe. Fail-safe totiž uvede serva do předem definované polohy a tam je udržuje. Samozřejmě je možné i to, že se u některých souprav hned, nebo po nějakém čase ten signál do serv vypne (třeba je to tak u toho Spectra - to opravdu nevím), ale většina přijímačů bude dál produkovat impulsy, takže serva a žádná buchsa před nimi nepozná, že je něco jinak a že VF signál už není. Jedině, že by detekovala dlouhodobou neměnnost toho signálu. No a přijímač je produkovat do té doby, než napětí palubní sítě poklesne pod 4 V, pak to bude asi pípat do doby, než se ty baterky vybijí úplně.
Stejně si ale já funkčnost pípáku na hledání modelu v porostu představuji trochu jinak. Tenhle má tuhle funkci jako jen nějakou vedlejší (asi ji spíš objevili marketingoví pracovníci
To první by snad bylo užitečné (i když mám obavu jestli to pilot ze vzduchu uslyší) kdyby šlo nastavit to mezní napětí. Protože si myslím. že pokles na pevnou 4 V mez, je už trochu moc - některé přijímače i serva už při 4 V spolehlivě nefachčí)
Ale to druhé je naprosto k ničemu. Co je mi platné, když uslyším, že ztrácím dosah? Když model nereaguje, tak ho už asi sotva dovedu vrátit k sobě blíž. A pokud ztrácím dosah z důvodu poklesu napětí, tak s tím taky moc neudělám
Já bych bral jednoduchý pípák, který by se aktivoval například po X minutách (třeba deseti, nebo by se to tam dalo nastavit) staženého plynu. Pokud by se mezitím plyn přidal, tak by odečítal ten čas znovu. Nebo stažený plyn + kombinace jiných funkcí za letu nepravděpodobných (např. plně potlačená výškovka).
Ale asi tu objevuji Ameriku a taková zařízení už existují a běžně se používají.