SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
Máš setový vysílač s příjmačem, předpokládám...
Protože u sebe už vidím jako poslední řešení investici do něčeho kvalitního.
Protože u sebe už vidím jako poslední řešení investici do něčeho kvalitního.
Ano oboji origos.Je taky dost smutne jak se k tomuto problemu stavi prodejci.Nejen me odepsali,ze o problemu s vypadkem slysi poprve!!S regulatorem nejsou problemy-pritom brzda nefunguje snad nikomu.To same kdyz ma nekdo pokroucenou zadni cast trupu-odepsal,ze meli problem jen u jednoho modelu!!Bud je to tak,ze vsichni kdo o techto problemech tady psali lzou a nebo prodejci delaji ze zakazniku blbce..!Myslim si,ze je to ta druha moznost!!
Ahoj,
tak sem z SC udělal výsadkový stroj - na unavení dětí ideální....
EVO1 - papírová krabice na trupu mezi křídlama - odhoz na zádech. Jednoduchý, ale několikrát jsem je dovezl na výškovce.
EVO2 - včera zalítnuto a funguje dobře. Teď to jen doladím pro víc paragánů. Popis netřeba z fotek je to pochopitelný. Na malý výchylky můžu používat směrovku a po přepnutí na velký provedu odhoz. EVO3 - bude následovat (možná).
Jinak jsem měl včera dvakrát výpadek signálu hned po startu (setový radio i přímač). Je to poprvé od výměny reglu (nálet cca 20hodin) a myslel jsem, že mám vyřešeno
Éro je v pohodě, ale je to na .....
tak sem z SC udělal výsadkový stroj - na unavení dětí ideální....
EVO1 - papírová krabice na trupu mezi křídlama - odhoz na zádech. Jednoduchý, ale několikrát jsem je dovezl na výškovce.
EVO2 - včera zalítnuto a funguje dobře. Teď to jen doladím pro víc paragánů. Popis netřeba z fotek je to pochopitelný. Na malý výchylky můžu používat směrovku a po přepnutí na velký provedu odhoz. EVO3 - bude následovat (možná).
Jinak jsem měl včera dvakrát výpadek signálu hned po startu (setový radio i přímač). Je to poprvé od výměny reglu (nálet cca 20hodin) a myslel jsem, že mám vyřešeno
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Možná bych měl tip pro ty z vás, kterým nepochopitelně zdechne motor po startu (předpokládám tedy, že při plném plynu) - používáte všichni setovou baterku a zkoušeli jste jí proměřit? Mne se totiž včera stalo něco podobného na jiném modelu. Dal jsem na poslední let baterku, která sice byla plně nabitá, ale přeci jen, už má pár cyklů za sebou. Přidal jsem plný plyn, odhodil model a najednou šlus - motor se vypnul. Tak jsem po přistání zkusil na zemi přidávat plyn a koukal jsem, co hlásí telemetrie - no a co nevidím: po přidání plynu naplno po 2-3 vteřinách spadl ukazatel napětí baterky v podstatě na nulu a napětí na jednom článku baterky bylo najednou nějakých 3.2V. Po stažení plynu se všechno vrátilo do normálu, po přidání se celá situace opakovala. Tak jestli není u Climbera zakopaný pes v tomhle-třeba je v nějaké várce špatná ta setová baterka...
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
No, na baterku bych to u mě neviděl. Mám tam jinou (2700mAh) a udělá to i při vypnutém motoru. Včerejší test - všechno vypnuté, zapnu radio, zapnu éro, všechno otestuju a OK, za stálého páčkování (bez plynu) odcházím od letadla a po cca 10m nic nereaguje, za 1-2sec vše chodí jak má a vklidu dolítám baterku. Prostě mi to podruhé už neudělá dokud znovu vše nevypnu/zapnu. Vyměním baterku, otestuji a vše OK, hodim a už reju čumákem v zemi, nas....j jdu k tomu a už zase všechno funguje
Budu zkoušet dál......
Budu zkoušet dál......
Ahoj,k tomu co pise kope-Vypadek se mi stal i kdyz plyn jsem mel na 70procent a dokonce i pri zkousce pred startem kdy byl motor na 40procent-nejdriv opozdene reakce na kormidla a vypadek!Stalo se to i u jine baterie!Zajimave je,ze se to stane po vymene regulatoru asi po 20odletanych hodinach.Takze asi zadny posun k vyreseni poblemu...
Locker píše:Ahoj,
tak sem z SC udělal výsadkový stroj - na unavení dětí ideální....![]()
Jinak jsem měl včera dvakrát výpadek signálu hned po startu (setový radio i přímač). Je to poprvé od výměny reglu (nálet cca 20hodin) a myslel jsem, že mám vyřešenoÉro je v pohodě, ale je to na .....
To Locker, dobrej nápad chválím. Taky mně to napadlo, ale nedotáh sem to do konce.Taky kdo by pro ty padáky chodil.
Zdravím,
kdo z vás už nepotřebuje setový vysílač na SkyClimbera tak bych ho koupil pro kolegu z práce a kdyby k tomu byly serva do křídel + spojka křídel + zajišťovací kolíky no a křídla asi koupíme nové. Začal dobře koupil si RTF ale mu vykradli auto vzali krabici ,ale trup měl v kufru tak se to snaží nějak dát dohromady předpokládám že pujde ten vysílač spárovat s tím přijímačem co mu zůstal.
Tož tak...
kdo z vás už nepotřebuje setový vysílač na SkyClimbera tak bych ho koupil pro kolegu z práce a kdyby k tomu byly serva do křídel + spojka křídel + zajišťovací kolíky no a křídla asi koupíme nové. Začal dobře koupil si RTF ale mu vykradli auto vzali krabici ,ale trup měl v kufru tak se to snaží nějak dát dohromady předpokládám že pujde ten vysílač spárovat s tím přijímačem co mu zůstal.
Tož tak...
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
Tak problém se zdá být vyřešen
máme vysílač a vše další potřebné na lítání
Tímto děkuji uživateli Jakkub za pomoc.
Tímto děkuji uživateli Jakkub za pomoc.
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
Tak jsem provedl nové párování (po výměně reglu jsem nedělal a kolega říkal, že by ty výpadky mohly být tím), a mám teď cca 6hodin bez náznaku výpadku signálu. Tak uvidíme.....
Hele to ja mel taky vymenenej regl a parovani jsem nedelal a vypadky jsem nemel.
výpadky motoru:jen me tak napadá,nemohly by ty výpadky být způsobeny tím že setová vysílačka jede na DSSS a všechny ty dražší a kvalitnější na FHSS??máte nato někdo názor?já zjistil že cadet co mám na betě jede na FHSS a tak to chci po poslepení climbra zkusit prohodit a dám vědět,taky pár kolegů kritizuje to že mám vlepený přijimač blízsko serv v břiše climbra,tak to taky zkusím posunout.......no je to nadraka když člověk neví....
Pravda je, ze ja mel prijimac "navolno" v trupu a vypadky zadny. Byl nekde v prostoru te mrizky, tak to by mohlo byt dobre voditko. Nekdo na to dási nazor? Ma nekdo vypadky s nesetovym radiem? Cim jinym by to pak mohlo byt? Radio nebo regl. Nic jinyho to snad byt nemuze.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
fakju007 píše:výpadky motoru:jen me tak napadá,nemohly by ty výpadky být způsobeny tím že setová vysílačka jede na DSSS a všechny ty dražší a kvalitnější na FHSS??máte nato někdo názor?já zjistil že cadet co mám na betě jede na FHSS a tak to chci po poslepení climbra zkusit prohodit a dám vědět,taky pár kolegů kritizuje to že mám vlepený přijimač blízsko serv v břiše climbra,tak to taky zkusím posunout.......no je to nadraka když člověk neví....
No já mám asi trochu netypické osazení-regl jsem vyreklamoval hned kvůli té "vypínací" funkci při nečinnosti motoru a setové rádio jsem neměl nikdy - provozoval jsem Climbera nejprve s T9X a teď s MX-20 od graupnera. Výpadek jsem nikdy nezaznamenal. A přijímač mám taky poměrně blízko servům v trupu. Takže bych tipl, že to umístění serv nebude mít vliv. Tipoval bych opravdu na regl nebo na rádio. Regl jste tady někdo psal, že už jste měnili, baterií to taky nebude (zase-stává se to lidem se setovou i nesetovou baterií) tak už bych hádal jen to rádio. Pokud bydlíte někdo, komu to vypadává, poblíž P-9, a máte chuť na experimenty, tak se můžeme domluvit a můžeme hodit do Climbera můj přijímač a zkusit pár letů s ním, abychom vyloučili nebo potvrdili, jestli to je nebo není setovou RC soupravou.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
fakju007 píše:výpadky motoru:jen me tak napadá,nemohly by ty výpadky být způsobeny tím že setová vysílačka jede na DSSS a všechny ty dražší a kvalitnější na FHSS??máte nato někdo názor?já zjistil že cadet co mám na betě jede na FHSS a tak to chci po poslepení climbra zkusit prohodit a dám vědět,taky pár kolegů kritizuje to že mám vlepený přijimač blízsko serv v břiše climbra,tak to taky zkusím posunout.......no je to nadraka když člověk neví....
ok,podívejte se vy co máte výpadky na technické údaje o vysílačce v jaké modulaci a kodování pracuje,pokud je to jako u mne setovka od pelikána přímo přiložená s climbrem s označením J5 tak ta má kodování DSSS,pokud máte jinou a taky jedete na stejném kodování DSSS tak asi budeme doma....je to asi nevhodná vysílačka pro provoz letadla jelikoz pravdepodobnost rušení a následný výpadek je víceméně pravdopodobnější
FHSS umožňuje koexistenci více systémů (System Collocation) v jedné lokalitě. Teoreticky až 26, prakticky cca 15. FHSS má menší problémy s vícecestným šířením signálů. DSSS pracuje s vyšší modulační frekvencí, tím pádem s kratšími symboly a je tak více citlivý na různá zpoždění přijímaných signálů.