Kamery Prestigio MultiRunner 700x a 710x

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
funghistan

Kamery Prestigio MultiRunner 700x a 710x

#1 Příspěvek od funghistan »

Zdravim, mate niekto prakticke skusenosti s kamerami Prestigio MultiRunner 700x alebo 710x? Prva menovana sa predava aj pod znackou Fantec a oznacenim modelu BeastVision XHD.

Cenovo su tieto kamery velmi prijatelne vzhladom na specifikacie a videa na youtube tiez vyzeraju celkom dobre.
off
Kontaktovat uživatele:

Re: Kamery Prestigio MultiRunner 700x a 710x

#2 Příspěvek od off »

Nevím, jestli je to to samé - ta moje sejmenuje RoadRunner 700x, ale jinak vypadá, jako by jí z oka vypadla. http://www.alza.cz/prestigio-roadrunner-700x-d351469.htm#popis
Můžu RR700x srovnat s GoPro2 (GP3 nemám):
- Víc příslušenství, všechno je v základu (vč. displeje)
- Samotná kamerka je lehčí, než GP
- Podvodní pouzdro má rovné přední sklo, tak by to sand nemělo tolik zkreslovat
- Displej má hlavně proto, že bez něj se jen obtížně nastavuje (jde to, ale blbě), GP se přepínají režimy video x sekvenční focení daleko snáz a tlačítkem zpředu
- Přestože to má extra spoušť pro focení, nepamatuje si nastavení, takže třeba sérivé snímání musím nastavovat znova a znova a znova a znova atd. po vypnutí
- Obraz je o něco horší, než u GP, překvapivě hlavně za dobrých podmínek (na sluníčku), kdy mi GP přijde ostřejší. Pokud je GP 100%, tak tohle je 85%.
- Poměr cena/výkon je podle mě výrazně lepší u RR a s ohledem na riziko rozbití častěji lítám s RR

Zkusim dneska nafotit nejake fotky ve stejnych podminkach a dat to sem.
funghistan

#3 Příspěvek od funghistan »

Ano, su to rovnake kamery, oni to premenovali asi kvoli tomu, aby to neevokovalo, ze ide iba o kameru do auta.

OK, to by bolo super, ak by si mohol urobit porovnanie. Mne sa tiez nechce davat do coptery GoPro, predsa len to menej boli, ked sa rozbije kamera za 150, ako za 300 :)
off
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od off »

off píše:Zkusim dneska nafotit nejake fotky ve stejnych podminkach a dat to sem.

Tak tady to je.. až mě překvapilo to přímé srovnání - je to prostě nesrovnatelné :-(

http://offf.rajce.idnes.cz/Srovani_RR700x_a_GP2

A ještě porovnání videa - první půlka GP2, druhá RR700x

http://youtu.be/C_ChlDQNC08

Fotky ani videa nejsou vůbec nijak upravované, jenom fotky jsou zmenšené na rozměr 1024x768. je to natáčené ještě před vyvažováním vrtulí a instalací odpruženého závěsu.

Podle mých zkušeností je rozdíl tím větší, čím lepší jsou světelné podmínky.
funghistan

#5 Příspěvek od funghistan »

Diky moc za priame porovnanie, takto sa to da naozaj objektivne posudit.

Podla mna to nie je az take zle s tou 700x, GoPro ma trochu vacsiu hlbku ostrosti a pomerne velky farebny kontrast. Tie farby ale nie je problem upravit vo Photoshope, osobne sa mi mozno viac pacia menej kontrastne, idealne nieco medzi tymi dvoma :) Vezmem teda predsa len tu 700x, za tu cenu je to dobra kupa.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od thegrid »

Já jsem tu shitovou viděl prodávat někde v čínským eshopu za pár šupů. Alza to tu pak přeprodává jako nějakou bombu alá gopro za polovinu, ale samozřejmě to její kvality nedosahuje. Z fotek je to poznat, z videa absolutně né, protože to střihalo nějaký netáhlo. Videa jsou snížené na 480p a ještě v bůhví jakém kodeku. Z toho bych si úsudek moc nebral.
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
funghistan

#7 Příspěvek od funghistan »

Tak daj link na tu cinsku verziu, pripadne na videa, kde je ta kvalita taka zla, ako tvrdis. Takto to je len nicim nepodlozena kritika. Mne je jasne, ze kvalitu GoPro to dosahovat nebude, ale k tej cene je dany obraz uplne prijatelny podla mna.
off
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od off »

thegrid píše:Z fotek je to poznat, z videa absolutně né, protože to střihalo nějaký netáhlo. Videa jsou snížené na 480p a ještě v bůhví jakém kodeku. Z toho bych si úsudek moc nebral.

To netáhlo jsem byl já a dělal jsem to z dlouhý chvíle o půlnoci, abys na to ty, TÁHLO, moh koukat a mít chytrou řeč :-) orig. záznam je 720p, dtto výstup po sestříhání. To, co je vidět, je to, jak si to schroupalo a následně streamuje YouTube. Spíš je podstatný, že obojí je procesovaný naprosto stejně. Orig. soubor před nahráním na YouTube je ZDE.

Jinak je tím natáčený např. tohle
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=50HQV52qAKw[/youtube]

- těsně před západem slunce cca ve 21:00. Netvrdím, že ten obraz je špička špičkovatá, ale je to prostě o poměru cena/výkon a ten, myslím, není tak zlý.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od thegrid »

Tak to pardon :lol: Nechtěl jsem urazit, myslel jsem, že to někdo našel na netu.
Jinak v čem to tedy střiháš? Já doporučuju na tyhle základní operace (střih atd.) to střihat v CyberLink PowerDirector, je to jednoduchý na ovládání a nejlepší výsledky jsem měl s exportem do H264 před nahráním na youtube.

Netvrdím, že kamerka je špatná, ale ono se to opravdu nedá porovnávat, když jsou ukázky zmenšené a postprocesované. Navíc tam v té první nebyla očividně dobře připoutaná gopro ke stroji, takže se třásla. (Což teď budu na quadu sám řešit). Co mám zkušenost, tak naopak gopro docela dobře tlumí otřesy i když snad nemá optickou stabilizaci jako takovou. Samozřejmě cena je až na prvním místě. No měl jsem štěstí, že jsem chytil gopro když ještě šla objednat levně z Číny.

Jinak pěkný záběr z přehrady. Taky jsem chtěl něco natočit při povodních, ale ještě nemám vše na FPV
off
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od off »

thegrid píše:Tak to pardon :lol: Nechtěl jsem urazit, myslel jsem, že to někdo našel na netu.
Jinak v čem to tedy střiháš? Já doporučuju na tyhle základní operace (střih atd.) to střihat v CyberLink PowerDirector, je to jednoduchý na ovládání a nejlepší výsledky jsem měl s exportem do H264 před nahráním na youtube.

Hehe vše odpuštěno :-) je to vlastně jen slepené ve VCR editoru, uložené a výsledek poslaný na YouTube.

thegrid píše:Navíc tam v té první nebyla očividně dobře připoutaná gopro ke stroji, takže se třásla.

Obě kamery byly na orig. závěsu - ten díl u trupu je pro obě shodný, takže stačilo vyměnit vlastní držák příslušné kamery. Je to točené bezprostředně po sobě, pokud se pamatuji, na jednu baterku. Držák na RR je malinko větší a těžší, to může mít vliv na klidnější obraz. Myslím, že optickou stabilizaci nemá ani jedna. SW stabilizace, co nabízí YouTube, úmyslně nebyla použitá.
Naposledy upravil(a) off dne úte 23.07.2013 15:45, celkem upraveno 1 x.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od thegrid »

No tam SW stabilizace z youtube je sebevražda. Je strašně přehnaná. Výsledný video je pak jak z kocoviny.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od robinj »

chci se zeptat jak vytáhnete video z kamery do vysílače? stejně jak na go pro 1a 2 z jacku 2.5 mm 4 dílného, bude to pasovat?
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
off
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od off »

robinj píše:chci se zeptat jak vytáhnete video z kamery do vysílače? stejně jak na go pro 1a 2 z jacku 2.5 mm 4 dílného, bude to pasovat?

To bohužel nevím, netahám to online, ale je tam jak jack, tak HDMI konektor. Ale v praxi to nemám vyzkoušené ani u GP, ani u RR.
robinj
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od robinj »

To bohužel nevím, netahám to online, ale je tam jak jack, tak HDMI konektor. Ale v praxi to nemám vyzkoušené ani u GP, ani u RR.

u Go pro to jde normálně přes TV jack?a co říká návod? je někde online?
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
robinj
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od robinj »

Tady píšou o AV výstupu tak to připoj k televizi a zkus?

http://marketing.prestigio.com/$Custome ... 20700X.pdf
Robbe FutabaFX 20
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“