Quadrocopter BLADE mQX

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Izzy

Re: Quadrocopter BLADE mQX

#256 Příspěvek od Izzy »

Tak copter je na světě. Našel ho pán na své zahradě vzdálené od našeho domu asi 200m. Udělal mi velikou radost. Baterie byla vybitá a ukazovala 1,5V což je u lipolky, jak se píše smrt.
Dal jsem ji na nabíječku a normálka funguje.
Otázka je, zda se tím podvybitím nezkrátí životnost.
A jelikož jsem ušetřil ty 3 tisíce, tak si za ně můžu teď pořídit tu DX6i. :D
Přeji krásné nedělní ráno.
Jen ten, kdo dospěje a přesto zůstane dítětem, je člověkem!!!
raging

#257 Příspěvek od raging »

Izzy píše:
Otázka je, zda se tím podvybitím nezkrátí životnost.
A jelikož jsem ušetřil ty 3 tisíce, tak si za ně můžu teď pořídit tu DX6i. :D
Přeji krásné nedělní ráno.
A přikup nový aku,protože ten původní vybitý je už teď po smrti,ikdyž na první vypadá,že se nic nestalo :!:
Izzy

#258 Příspěvek od Izzy »

Aku jsou na cestě, hned jsem vzal 10 kousků. Ale ten, co přežil svou smrt se zatím tváří, jakoby nic a svých 10min. si splní.
Marek_Km

#259 Příspěvek od Marek_Km »

Gratuluji k nalezení. Jinak ten postižený aku si dobře označ a radši počítej s tím, že Tě může někdy zradit. S tou DX6 to bude pohodovější, budeš si to moct přizpůsobit - výchylky, křivku plynu, je tam časovač atd.
Izzy

#260 Příspěvek od Izzy »

No hlavně, že se snad nebudu muset bát vylítnout trochu vejš.
P.S. dík za gratulaci, moje radost byla obrovská.
Izzy

#261 Příspěvek od Izzy »

A baterka stále drží.
sapavlisna

#262 Příspěvek od sapavlisna »

Tak se taky hlásím k majitelům této hračky. Vlastním FunCub. Měl vynechávalo ovládání (snad špatná vysílačka nebo přijímač), tak jsem vyměnil setovou za DX6i a tato hračka byla v BNF verzi velice lákavá. Ačkoliv nemám žádné zkušenosti s heli nebo koptry, ovládá se to slušně. Jen jednou jsem se chtěl proletět dál a pak už ani neviděl, kde to je. Po 200 metrech to šuplo do obilí. Naštěstí bylo slyšet trošku motory a tak po 5 minutách hledání byl copter nalezen a plně funkční :)
Snad to nebudou hloupé dotazy...
1) jaký je přesně rozdíl mezi x a + konfigurací? Zatím jsem lítal jen v x. Má to nějaký výraznější vlastnosti?
2) rozdíl u DX6i pokud nastavím acro nebo heli? V návodu jsem četl acro, na netu někteří používají heli. U heli je asi výhodou nastavení křivky plynu (pro někoho), má to i další výhody?
Izzy

#263 Příspěvek od Izzy »

Tak na všech forech, která jsem přečetl se většinou shodují, že je to v podstatě jedno, ale více se přiklánějí k X
Na DX6i teprve čekám, takže mne tyhle dotazy neminou.

Teď já jeden dotaz, po těch 200m to šuplo do obilí proto, že to nemělo signál, nebo proto že jsi ho neviděl a nemohl tím pádem korigovat?
Jo a motory nemohly být přece slyšet, když to někam buchne, tak se automaticky vypnou.
sapavlisna

#264 Příspěvek od sapavlisna »

Hm, tak já nikde k tomu nic nenašel, ale dík za info :)

To už sem neviděl. Respektive viděl, malá tečka v dálce. Někdo zkušenej by to asi dokázal uřídit, mě to huplo dolů a bylo to supr :) Zablokovaly se všechny 4 motorky, ale vydává to takovej pískavej zvuk. Takže sem udělal pár kroků, na vteřinku dal trochu plynu a poslouchal. Zase šel dál atd. Na 15-20m to uslyšíš :)
Izzy

#265 Příspěvek od Izzy »

OK, tak zase jsem o něco chytřejší až budu zas někdy toho drobečka hledat :D
Izzy

#266 Příspěvek od Izzy »

Hodně příspěvků se zde zabývá úvahou, jakou zátěž navíc je copter schopnej unést.
Většinou je to v souvisloti s kamerou, ale zkusil jste někdo dát třeba dva akumulátory pro delší dobu letu?
Myslím, že 14g navíc by neměl být problém. Co si o tom myslíte?
Marek_Km

#267 Příspěvek od Marek_Km »

Nedávat ani gram navíc. Letový čas je dostatečný, takže bastlit tam baterii navíc je dle mě zbytečné. Klíčenkovku kamerku (kterou jsem tu několikrát zmiňoval) která váží 17 gramů to sice unese, ale je to bída, trápí se to a je ztížené manévrování. Létám s tím jen doma a už jen bez kabiny. Fakt to nemá smysl přetěžovat, není to na to stavěné.
Izzy

#268 Příspěvek od Izzy »

Myslím, že Tvoje argumenty jsou dostačující- ANI GRAM zbytečně navíc.
sapavlisna

#269 Příspěvek od sapavlisna »

Možná neodpověděl úplně hezky, ale asi má pravdu. Mám tule hračku týden, ale za den tak 4 baterky otočím. Zkoušel jsem to i s klíčenkovou kamerou a doba letu nebyla až o tolik kratší (můžu nahodit vido i s časem, ale moc tam toho není vidět), ale jen jsem vysel a pomalu poletoval. Když pak fouklo, bylo vidět jak motorky nestíhaj a maj co děat, aby to udržely v rovině. Výměna baterky je tak na minutu, to není tak strašný ;-)

Měl bych další dotaz na ovládání. Dvakrát se mi stalo, že byl copter daleko a už sem nevěděl, jak je na točený. Když ale hejbnu páčkou, zůstane v tom pohybu a nevrátí se. Doufal jsem, že když pustím všechny páčky a jen přidám plyn, tak se nějak pomalu zastavý a bude jen stoupat. Ale on si zapamatuje výchylku a pokud nehnu na druhou stranu, tak ji pořád drží. Jde to nějak nastavit, aby se hýbal do stran jen pokud držím vychýlenou páčku? Nebo je to kravina? Vim, že když chyhle vypnu motor a zase nahodím, tak udělá to co chci. Určitě je lepší nelítat daleko a mít to pod kontrolou, ale než se to naučim, byla by fajn pojistka.
Izzy

#270 Příspěvek od Izzy »

Já měl ze začátku blikající červenou ledku vzadu, která moc vidět nebyla, pak jsem tam dal bílou, která zase moc šajnila, hlavně večer.
Tak teď tam mám oranžovej pinponkovej míček, jak tady už někdo předváděl a ten je vidět dobře.
Otázka je, jak bude vidět na 100m, až začnu používat tu DX šestku a budu si moct dovolit tuhle vzdálenost.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“