Výběr benzínové sekačky s pojezdem

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
martak

Re: Výběr benzínové sekačky s pojezdem

#16 Příspěvek od martak »

Pro mě je sekání se sekačkou jistá forma relaxace na čerstvém vzduchu a mám to rád, robotem se o to nenechám připravit :wink: Navíc na nějaké bastlení bohužel není nálada ani čas.

Prošel jsem toho za dnešek docela dost a zatím jako nejžhavější kandidát vypadá tenhle Mountfield - Stiga, Mountfield, ALPINA - stejně to vyrábí jedna firma GGP. Má všechno, co potřebuju - 51cm, boční výhoz, mulč, ostřik spodku, 5.5HP, motor Honda a 4 rychlosti jako bonus ;-)

Samozřejmě ne za "akční" cenu, ale až ve výprodeji, kde se dá pořídit cca za 10-11k Kč. Stará sekačka snad ještě chvilku vydrží.[/quote]
Relax to je jistě pokud není člověk fyzicky urvanej z práce jako kotě... No a u mne to koleno a lopatka... asi budu lenoch a zrobotizuju to. Stejně u sekání kýchám a frkám,obzvláště první tráva po jaru je silný alergen...Ta Mountfíldovská je pěkná,taky jsem jí okukoval...
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od PiNa »

martak píše:Relax to je jistě pokud není člověk fyzicky urvanej z práce jako kotě... No a u mne to koleno a lopatka... asi budu lenoch a zrobotizuju to. Stejně u sekání kýchám a frkám,obzvláště první tráva po jaru je silný alergen...Ta Mountfíldovská je pěkná,taky jsem jí okukoval...

My, co pracujeme hlavou, odpočíváme fyzickou prací :mrgreen:
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
martak

#18 Příspěvek od martak »

My, co pracujeme hlavou, odpočíváme fyzickou prací :mrgreen:[/quote]
No vidíš,já to tempo pracovní tempo jak píše ,,robotmz" přerušoval i nepřerušoval loni v létě na trávníku jak jen to šlo. :P No a letos 2.5. se mi z toho narodil hezkej kluk. A tu hlavu jsem si u toho také lámal...co kdyby to třeba nešlo.Přeci jen je mi 44let. Vlastně jsem se tu ani nepochlubil.
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od PiNa »

martak píše:No vidíš,já to tempo pracovní tempo jak píše ,,robotmz" přerušoval i nepřerušoval loni v létě na trávníku jak jen to šlo. :P No a letos 2.5. se mi z toho narodil hezkej kluk. A tu hlavu jsem si u toho také lámal...co kdyby to třeba nešlo.Přeci jen je mi 44let. Vlastně jsem se tu ani nepochlubil.

Tak velká gratulace ... a vítej do klubu otců po 40ce ;-) Štěpánce bude příští týden jeden rok a tatínek oslavil 42 a zatím teda dobrý ... ťuk ťuk ťuk ;-)
Martin 'PiNa' Pilný
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Hanyk »

Sežen od někoho časopis D test http://www.dtest.cz/testy-vyrobku-115/t ... k-na-travu a vněm bych si vybral ,jsou tam kvalitni nezavisle testy sekaček.Vyhrala to jedna z levnějšich,myslim Hecht do 8tis. :o
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm a ruzne poletuchy +Aurora9
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od PiNa »

Díky, původně jsem si chtěl ten jeden výtisk online koupit, ale stačí se podívat na výběr sekaček a nevybral bych si nic. Je to tam směsice všeho možného a vítězem je sekačka za téměř 30 litrů John Deere. Navíc se hodnotí okamžitá zkušenost s danou sekačkou. Životnost za pár let nikdo otestovat neumí, tím si musíme projít sami.
Martin 'PiNa' Pilný
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Jameson »

Riešil som tento problém asi 4 roky dozadu. Všetci mi radili Hondu. Vraj aj Briggs je celkom v pohode, ale že Honda je Honda. Tak som vysolil "príšernú" sumu (v prepočte cca 15000 czk) za Alko s motorom Honda. Asi pri treťom kosení som ju otočil filtrom dole a zalial ho bordel. Kosačka prestala kosiť a dosť som nadával. Najskôr na ňu a po zistení príčiny na seba. Vymenil som vzduchový filter a išla na prvý šup...

Prečo to píšem? Lebo to bol jediný "vážny" problém, ktorý som s ňou mal. A nemá veru ľahký život, teda, slušne povedané, správam sa k nej ako prasa. Dvakrát som "pokosil" pníky, takže som musel meniť nôž, zakaždým bol pokrútený ako paragraf. Mašina to prežila. Na jar po tuhej zime som pustil palivo (čo tam kvasilo asi od októbra) a naskočila na druhé potiahnutie. Bežne štartuje na druhé, prípadne tretie, teda ak hovoríme o studenom motore bez paliva, inak krásne na prvý šup.

Ak by som si vyberal kosačku teraz, tak zasa Hondu... Vidíte, dobre, že ste túto tému načali, aspoň mi to pripomenulo, že by sa už asi aj patrilo dakedy vymeniť olej... Po roku a pol či koľko to už je :)
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
JMalik

#23 Příspěvek od JMalik »

PiNa píše:Mountfield.

Dobrý.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
mnov

#24 Příspěvek od mnov »

Taky mne čeká nákup sekačky, tak jsem koukal co jste vybrali. Osobně pokud bych vybíral v tom Moutfieldu tak přidám pár korun za tutu sekačku. Ta má totiž šasi z hliníkové slitiny a variátor. S podobnou mám zkušenost z našeho letiště. Jediné co mi u ní vadilo je zadní náhon. Blbě se s tím zatáčí, ale to na letišti moc nevadí. Doma mám letitou sekačku s motorem Honda. Motor je bez problémů, ale má to ocelové šasi a to už pěkně rezne.
xener

#25 Příspěvek od xener »

ja som spokojny s husqvarnou lc48ve , ide bez problemov, aj mokra trava. a elektricke startovanie je na nezaplatenie, nastartuje aj zena.
macek11

#26 Příspěvek od macek11 »

Honda je dobrý motor, má jen jedinou chybu nesmíte ohnout hřídel. Nový díl stojí skoro to co půlka sekačky.
Na Briggs&Stratton je náhradních dílů více (i neoriginálních).
Mě když takhle znicili sekačku (nová hřídel 4000 bez práce), přišel jsem za mechanikem, který je spravuje, řekl mu plochu trávníku a on mi poradil obyčejného Hechta (kterého však dělá italská MARINA) s motorem Briggs&Stratton bez jakýchkoliv variátorů a zbytečných fičurek. Zatím jsem spokojený (1 rok). Ty MARINY se dělají i s motory Honda.
xener

#27 Příspěvek od xener »

prepac moju neznalost, ale ako sa ohyba hridel ?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od arda1 »

Tak že najedeš třeba na roxor zaražený do země (což se stalo sousedce) - prostě o něco dostane kudla pořádnou ránu. Radek
Naposledy upravil(a) arda1 dne stř 12.06.2013 18:46, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
macek11

#29 Příspěvek od macek11 »

Tak nějak podobně mi to bylo sděleno :-)
robotmz

#30 Příspěvek od robotmz »

presne tak, ohnutý roxor a kosačka v prdeli...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“