Odběr jsem nezmeřil - měřák nechtěl měřít.
Odpor 3,3V vuči zemi je nekonečný.
Před i po vymazani flash paměti je 0,61 V
carione píše:Tak jsem měřil teda.
Odběr jsem nezmeřil - měřák nechtěl měřít.
Odpor 3,3V vuči zemi je nekonečný.
Před i po vymazani flash paměti je 0,61 V
Drondys píše:Výsledky toho měření jsou velmi podivné a je otázkou jestli ten měřák měří správně případně jestli třeba nemá vybitou baterku apod.
Pokud jsi ten 3,3V stabilizátor podle předchozího popisu zkoušel mimo desku a normálně fungoval tj. dával na výstupu okolo 3,3V a když je zapojen na desce a napětí na jeho vstupu je stabilních 5V, ale na výstupu padá hluboko pod 3,3V tak tam musí být prostě nějaký svod. Buď odešel některý z těch kondenzátorů co jsou zapojené na výstupu 3,3V hned za tím stabilizátorem nebo něco jiného co by mohlo způsobovat ten svod, ale je divné, že to ohmetr neregistruje. Zkoušel jsi při měření odporu prohodit vodiče měřáku ? Jestli ten svod není jen v jednom směru alá svod proti zemi přes nějaký polovodič.
carione píše:JJ stabilizator volně zapojen na nepajivem poli dava 3,3V Baterka v měřáku je mesíc stará. Neprohodil jsem vodiče, ale když jsem je ted prohodil tak je -500k a klesa.
carione píše:Taky me napadlo, jestli tam nemam svod. ale podle me u tech keramickych kondiku, tak jak prdnou tak nefunfuji.
carione píše:uz jsem zkousel odpajet ty elektrolity (podle me to tam je jen jako filtrace) a stejne nic. pak ten keramicky hned za 3,3 V stab. a taky nic, pak jeden keramicky u LMka a taky nic.
carione píše:Bohuzel jsem se neupsalMerit jeste zvladnu
Nevim co dal. Taky mi chrci v repraku když to zapnu. Mno, zapeklita situace toto. Zkusim jeste kupit silnejsi stabilizator a uvidime. 5V je vsude, kde ma byt. I na tom LMku je 5V, vsude prostě. Ale ty 3,3V nejsou nikde.
Jak mi to vyjde, zitra zajdu kupit poradny stabilizator a uvidime. Micro SD karta dosla, tak zitra pozkousim znovu. Atmel nahrat, vymazat jde. ten bude v pořadku.
Dokonce jsem odpajel i to Lmko co zesiluje zvuk, jestli neni vadne, a neni. takže jedine ten stab. no. Nebo mas jeste nejaky napad ?
mhotar píše:Je to divné, programátor to napájí 5V a procesor funguje.
Škoda že nemůžeš změřit ten odběr, klidně místo 3v3 stabilizátoru tam pusť 5V (bez SD karty samozřejmě) a pokus se to změřit. Opravdu to vypadá na ten stabilizátor.
carione píše:...odpoledne jedu pro pořádného 5A frajera.
Tak snad už to konečně bude fungovat. K večeru podám hlášení.
Drondys píše:Pokud je tam jiný problém, který způsobuje nějaký svod i když se ti ho nepodařilo změřit tak není vyloučeno, že se to s tímhle obrem projeví případnými kouřovými efekty u nějaké jiné součástky na desce.
carione píše:To je možné, samozřejmě před pájením ještě důkladně proměřím kondíky, jestli náhodou někde něco není. Uvidíme, max uvidím bengálské ohně
Drondys píše:A výstupy obou stabilizátorů drží za provozu desky svoje napětí i při plném zapojení tj. i když jsou obě větve 5V i 3,3V zapojené ?