DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#241 Příspěvek od gardenroute »

Ja pouzivam magnetickou vyvazovacku, vyvazene vrtule jsou minimem pro nataceni dobreho videa.

Tu antivibracni desku od Telink pouzivam uz nejakou dobu, a spolecne s pouzitim upraveneho Skeleton pouzdra pro GP3 zatim nemam zadne Jello (jeste jsem ale nenatacel za uplneho slunecniho svitu, viz dale). Urcite je ucinnejsi nez jen pouziti samotneho moongelu, ten bych videl jako dodatecne opatreni, napr. pod motory apod.

Takze v souhrnu je jiste dobre mit jak vyvazene vrtule, tak antivibracni zaves kamery.
Nicmene jello efekt nema puvod pouze ve vibracich od motoru, ale i jako dusledek tzv. rolling shutter efektu, kterym trpi CMOS snimace, pri jeho vyskytu pomuze nasazeni dodatecneho ND filtru pred objektiv kamery.
Přílohy
IMG_8998.jpg
IMG_9005_detail.jpg
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
off
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od off »

To video je tocene tim PROFI drzakem, ale za sera, coz myslim udela desne moc diky delsi expozicni dobe.
gardenroute

Létání kolem jezera

#243 Příspěvek od gardenroute »

Moje další létání, tentokráte bez FPV (stále čekám na Dominator brýle), trochu kolem blízkého jezera, které je po vytrvalých deštích stále dost studené.

Mám drobný problém, při plném plynu Phantom vibruje a video je roztřesené. Vrtule jsou vyvážené, že by motory ? Zisky mám nastavené továrně, jen ATTI zisky mám sníženy na 100% pro lepší ovladatelnost při natáčení.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EdAVgzgcSN8[/youtube]
Marek_Km

#244 Příspěvek od Marek_Km »

Moc hezké záběry. Sleduju, že nad vodu sis netroufnul :lol: Jinak s FPV to bude jiné točení, to je jasné. Při plném plynu to nestíhá ani mě, ale to jsem si všiml takového nepravidelného zvuku, nejspíš od těch měkkých setových vrtulí. U těch tvrdých Gr. mi to nedělalo, ale ty zas už používat nebudu. Jedině upgrade motorů... Radši ani nechci vědět, kolik Tě ten pták zatím stál peněz... :o
gardenroute

#245 Příspěvek od gardenroute »

Díky moc za pochvalu! Vlastně jsem šel původně jen otestovat různá nastavení šířky záběru GP3, a správce areálu koupaliště (zavřeného pro totální kosu :? ) mě tam pustil s tím, že mu pošlu nějaké obrázky :D. Tak jsem nakonec nechtěně udělal takové promo toho koupaliště.

Jo nad tu vodu ne, bylo to k ní dost daleko, neviděl jsem tam dobře (stál jsem na tom obřím parkovišti) a neměl jsem v provozu FPV a už jsem viděl několik utopených Phantomů. Naposledy ten hoch, který dělal nějaký záběry pro TV z povodní s Phantomem, tak ten ho taky nakonec utopil se ztrátou 2 motorů a možná i NAZY (!).

Jak píšu, bez FPV bych si netroufl, a pořád čekám na ty Dominatory), monitor jen na chalupě, kde je 220V a malý monitor na baterky zatím kupovat nechci... Přesně tak, s těmi penězy je to šílené, ani já to nechci vědět :D
A to nejhorší (gimbal) je teprve na pořadu dne. Ale na podzim jedu opět na expedici do jižní Afriky (6600 km, cesta přes 4 země), a tentokráte chceme mít toto sebou, ne jen běžnou HD videokameru a DSLR.
gardenroute

#246 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km[size=85] píše:...Při plném plynu to nestíhá ani mě, ale to jsem si všiml takového nepravidelného zvuku, nejspíš od těch měkkých setových vrtulí. U těch tvrdých Gr. mi to nedělalo, ale ty zas už používat nebudu....[/size]

To mě ani nenapadlo, že by si mohly deformovat vrtule, je to ale vysoce pravděpodobné. V tom by mohl být zakopaný pes. Zkusil bych to s Graupnery (mám je v kufru jako náhradní, i vyvážené :) ), ale nechce se mě je přendavat :(

Nejraději bych šel do nějakých 9" v CF, to by možná pořešilo tento problém. Ale asi nejsou zatím s DJI zámkem moc k dispozici (možná tyto Gemfan). DJI mj. chystá své 9" vrtule pro Phantom Vision, ale ty mají být dle Colina bez zámků a šroubovací (!).
off
Kontaktovat uživatele:

Re: Létání kolem jezera

#247 Příspěvek od off »

gardenroute píše:Mám drobný problém, při plném plynu Phantom vibruje a video je roztřesené. Vrtule jsou vyvážené, že by motory ?

No, s vyvažováním jsem udělal právě teď zajímavou zkušenost - pečlivě jsem vyvážil všechny vrtule u Ptáka (naštěstí po vrtulníkářsku - páskama izolepy) a když jsem měl hotovo, pro jistotu jsem se rozhodl, že je z cvičných důvodů zkontroluju ještě jednou. A ejhle - byly zase úplně rozvážené.
Nebudu vás napínat - nevyvážená je sama vyvažovačka - renomovaný produkt renomovaného výrobce za bratru 600 CZK. Takže jsem prvně musel aspoň provizorně vyvážit vyvažovačku, pak teprv vrtule.
Vyvažovačka půjde samozřejmě na reklamaci, jen jsem tím chtěl říct, že "vyvážené" vrtule nemusí být vůbec vyvážené.
Naposledy upravil(a) off dne pon 10.06.2013 21:11, celkem upraveno 1 x.
Marek_Km

#248 Příspěvek od Marek_Km »

gardenroute píše:. Ale asi nejsou zatím s DJI zámkem moc k dispozici (možná tyto Gemfan). DJI mj. chystá své 9" vrtule pro Phantom Vision, ale ty mají být dle Colina bez zámků a šroubovací (!).

Ty šroubovací už fakt ne, nechci riskovat. Z Telinku mi jeden z dotazů na tip na vrtule se zámkem napsali:
"zámek není standard, je to specialita DJI (většina vrtulí ho proto nemůže mít...) je možno používat samojistné matice, vějířové podložky, zalepení...."
S těma 9x5 by mohl být dobrý letový čas a vypadají pevně. Akorát není tam dost dobře vidět, jestli to ten zámek má, nebo ne. Poštovné zdarma nad 50$. Jsme se tu na to mohli složit minimálně 3, jeden by to objednal a rozeslal ostatním :lol:
off píše:...Nebudu vás napínat - nevyvážená je sama vyvažovačka - renomovaný produkt renomovaného výrobce za bratru 600 CZK. Takže jsem prvně musel aspoň provizorně vyvážil vyvažovačku, pak teprv vrtule.
Vyvažovačka půjde samozřejmě na reklamaci, jen jsem tím chtěl říct, že "vyvážené" vrtule nemusí být vůbec vyvážené.

Tak to teda zamrzí, když člověk něco dražšího koupí a nefunguje to...
gardenroute píše:a už jsem viděl několik utopených Phantomů. Naposledy ten hoch, který dělal nějaký záběry pro TV z povodní s Phantomem, tak ten ho taky nakonec utopil se ztrátou 2 motorů a možná i NAZY (!).

Jak se to stalo? Ty případy byly na netu, nebo na vlastní oči? Já zatím na netu viděl jeden, taky to borec poslal do vody... Chudáci ptáci.
gardenroute

#249 Příspěvek od gardenroute »

Já používám magnetickou, tam jaksi není prostor na nevyvazeni :)
Vrtule pravidelne vyvazuji (listy - lepici paska, naboje - tavne lepidlo), ale v mem problemu opravdu pujde asi o jejich deformovani pri plnem plynu (mozna take nevyvazeny motor ?)...

Uz jsem take sehnal pevne 8" karbonove vrtule, ktere maji DJI zamek a ktere jsou jiz odzkouseny uzivateli z RCmanie ... A jsou levne a kvalitni (dle jejich prispevku). Asi tyto zkusim... Foto nize.

A pro upevneni vrtuli se doporucuji (misto setovych matic) M6 pojistne matice (s takovou tou nylon vlozkou).

Aktualizovano :
A ty GemFan, o ktery jsem psal vyse ? Dopisoval jsem si s dodavatelem (ktery pise na sve webu, ze bezne mimo USA neposila a musite si u nej napsat o vyjimku), bohuzel me neodepsal do dnes (cca 1,5 mesice ?) ani na jednu zadost o zaslani, takze tudy mozna cesta nevede.

Toto je ta vrtule 8" CF vrtule z eBaye, spolecne s "Antigravity" motorem, o kterem jsem tu psal take jiz v minulosti na Phantomovi...
Přílohy
antigravity_tmotor_3.jpg
off
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od off »

gardenroute píše:Já používám magnetickou, tam jaksi není prostor na nevyvazeni :)

No já mám právě taky magnetickou. Proč by tam nebyl prostor na nevyvážení? Může být křivá ta hřídek, blbě odlité konusy... Ostatně - můžu ukázat in natura...
Psal jsem do TELINKU a dostal jsem radu, ať najdu takovou vzájemnou polohu konusů na hřídeli, aby to bylo vyvážené. Z toho jdu trochu do vrtule - nevyvážený pochopitelně... Doháje, copak nejde vyvažovačka za 600 vyrobit PŘESNĚ? Navíc to nejspíš není konusama, ale nepatrně křivou hřídelí - zastavuje se ve stejné poloze bez ohledu na polohu konusů.
gardenroute

#251 Příspěvek od gardenroute »

off píše:...Může být křivá ta hřídek, blbě odlité konusy... Ostatně - můžu ukázat in natura...
Psal jsem do TELINKU a dostal jsem radu, ať najdu takovou vzájemnou polohu konusů na hřídeli, aby to bylo vyvážené. Z toho jdu trochu do vrtule - nevyvážený pochopitelně... Doháje, copak nejde vyvažovačka za 600 vyrobit PŘESNĚ? Navíc to nejspíš není konusama, ale nepatrně křivou hřídelí - zastavuje se ve stejné poloze bez ohledu na polohu konusů...

Tak to je dilo, priznam se, ze za takove prachy by me rovnez nenapadlo, ze by mohla byt i chyba ve vyvazovacce, na ktere toho zkazit mnoho nejde. Budu muset vrtule prevazit a prekontrolovat, ale vzdy jsem to pro jistotu delal, tak, ze jsem vyvazenou vrtuli nekolikrat jinak upnul a otocil, protoze se me to nekdy chovalo podobne, jak jsi popsal. Prisuzoval jsem to spatnemu upnuti... Kriva hridel vyvazovacky - to je opravdu ulet :(
raging

#252 Příspěvek od raging »

...................... :cry:
Naposledy upravil(a) raging dne čtv 15.08.2013 11:41, celkem upraveno 1 x.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

Re: Létání kolem jezera

#253 Příspěvek od Walhalla »

off píše:No, s vyvažováním jsem udělal právě teď zajímavou zkušenost - pečlivě jsem vyvážil všechny vrtule u Ptáka (naštěstí po vrtulníkářsku - páskama izolepy) a když jsem měl hotovo, pro jistotu jsem se rozhodl, že je z cvičných důvodů zkontroluju ještě jednou. A ejhle - byly zase úplně rozvážené.
Nebudu vás napínat - nevyvážená je sama vyvažovačka - renomovaný produkt renomovaného výrobce za bratru 600 CZK. Takže jsem prvně musel aspoň provizorně vyvážit vyvažovačku, pak teprv vrtule.

Diky... mne se stalo totez a nevedel jsem, kde je problem. Myslel jsem, ze to je spatnym upnutim, ze proste vrtule blbe sedi mezi upevnovačema.. a kdepak. je nepatrne kriva hridel a ty konusy snad taky jsou nevyvazeny.
To by mne trefil šlak. člověk se uz nemuže spolehnout na nic, ani na vyvažovací zařízení...
gardenroute

#254 Příspěvek od gardenroute »

raging píše:Phantoma mám od Jardy Řešátka už týden doma a nejen doma.Samosebou jsem vylétal zatím asi jen 20 baterek.Přibalil mě ještě druhý aku a antivibrační desku,kterou jsem hned namontoval.Kamera gopro hero 2 bude od kamaráda zřejmě až v prázdniny. :D Nejprve ale pořídím FPV,monitor,vše u Jardy. Phantom je úžasnej 8) Já vrtuníkář se do tohodle zařízení zamiloval :roll: Vrtulníky doma sice zůstanou,lítat budu,ale mám pocit,že veškerý můj zájem a peníze budou směřovat ke copterům. :P
P.s. ty výše zmíněné vymezovací podložky jsem už pro jistotu objednal
:wink:
Vítej v klubu :D
U mě je to nyní obdobné, a zejména s časem a těmi penězy :wink: A co jsem na něj pořídil kompaktní kufr, mám ho obvykle v autě, co kdyby ... :mrgreen:
raging

#255 Příspěvek od raging »

jj dík :D Já mám času relativně dost,peněz už míň. :) Kufr na cesty bude potřeba.Nelíbí se mi představa,že se mě všechny ty "krámy" převalují v igelitce na sedačce v autě :P
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“