Quadrocopter BLADE mQX

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Izzy

Re: Quadrocopter BLADE mQX

#226 Příspěvek od Izzy »

Zdravím všechny majitele tohoto modelu. Sháním CZ manuál, tak jestli někdo neví, kde je možno ho stáhnout.
Díky
Jen ten, kdo dospěje a přesto zůstane dítětem, je člověkem!!!
Marek_Km

#227 Příspěvek od Marek_Km »

Poslána SZ
Izzy

#228 Příspěvek od Izzy »

Mockrát děkuji
Izzy

#229 Příspěvek od Izzy »

Tak zatím jsem víc na zemi, než ve vzduchu. A při té příležitosti se chci zeptat, jak se vám lítá se setovým ovladačem.
Jde to taky na slušné úrovni, nebo je třeba něco lepšího?
Každopádně je mi jasný, že nějakou dobu potrvá, než si s tím porozumím.
Marek_Km

#230 Příspěvek od Marek_Km »

Setový ovladač neznám. Já si nastavil mně vyhovující letové parametry v Dx6, kterou to ovládám. Je možné, že v tom bude zakopaný pes. Co jsem si koupil malinký čtyřkanálový vrtulníček jako moje první RC poletovátko, tak až po pár týdnech jsem náhodně na netu zjistil, že má dva letové módy. Ono o tom bylo psáno i v anglickém manuálu, jak jsem později zjistil. V českém myslím, že nic takového popsáno nebylo. Až teprve pak se lítalo líp. Po zapnutí vysílačky byl aktivní ten "rychlejší" mód a ten "pomalejší" se aktivoval tuším podržením stlačeného levého kniplu (u módu 2). To bylo u toho vrtulníčku.
Teď se dívám do toho manuálu a tímto způsobem se u setového vysílače mQX aktivuje změna letového módu x na +. Pozorně si prostuduj stranu 5 až dole, to je to o čem píšu. Je tam popsáno, že se podržením pravého mění velikost výchylek. Zkus je změnit na ty malé a uvidíš, jak Ti to půjde řídit líp. Nechápu, proč jsou defaultně nastaveny ty větší. Pro začátečníky, kteří tomu nerozumí, je to akorát cesta, jak ten model ničit, nebo se na to vykašlat.
Izzy

#231 Příspěvek od Izzy »

Hned, jak jsem to nastavil pro začátečníky, je to lepší. Já mám zkušenosti jen s autíčkama a tam je to trochu jednodušší.
Každopádně je to hlavně o cviku, ale neuvěřitelný, co ta prďola vydrží.
Marek_Km

#232 Příspěvek od Marek_Km »

Vydrží dost. Než jsem se s tím naučil, spadl tisíckrát a nic zlámaného jsem neměnil. Dobré je létat na čas. Já si ten čas nastavím na vysílačce, Ty můžeš třeba na kuchyňském minutéru. Šetříš tak baterky a nespadneš na vyšťavenou baterku.
Izzy

#233 Příspěvek od Izzy »

Hlídat baterku netřeba má to ochranu LVC a automaticky to sníží výkon natolik, že už se neudrží ve vzduchu. Na baterce naměřím 3,4V. Takže to funguje.
Marek_Km

#234 Příspěvek od Marek_Km »

To jsem měl na mysli. Přistát ještě dřív, než ta ochrana zasáhne. Baterkám by to mělo jen prospět.
Edit: přečti si druhý příspěvek ve vláknu: viewtopic.php?f=42&t=52838
3,4V je nebezpečné vybití. Kdyby to bylo změřeno po dlouhé době po letu. Pokud je to hned po něm, tak to možná není tak hrozné. Baterka se po použití trochu "zbrchá".
Izzy

#235 Příspěvek od Izzy »

Neboj s lipolkama už nějaké zkušenosti mám a těch 3,4V je v pohodě.
A pokud baterii hned po létání dobiješ na 3,8V, tak je jí dobře a odmění se Ti dlouhou životností.
P.S. U aut nám regly taky vypínají kolem 3,2-3,4V.
Izzy

#236 Příspěvek od Izzy »

Zdravím pánové, co znamená pomalu blikající kontrolka na přijímači. V návodu se píše pouze o rychle blikající kontrolce.
Díky
Izzy

#237 Příspěvek od Izzy »

Pomalu blikající kontrolka znamená, že přijímač s vysílačem nekomunikuje.
Marek_Km

#238 Příspěvek od Marek_Km »

A zapínáš nejdřív TX (vysílač)? Pokud ano, tak to asi není spárované, jinak fakt nevím, já to setovým ovladačem neřídil...
Izzy

#239 Příspěvek od Izzy »

Tak spárovaný to bylo už v krabici, normálka jsem lítal. Ale zřejmě se to nějakým způsobem rozpárovalo, takže jsem to znovu spároval a dobrý.
Teď přemýšlím nad tím vysílačem DX6. Jsou 2500Kč za fungl novej hodně, nebo je to dobrá cena, co myslíš?
Marek_Km

#240 Příspěvek od Marek_Km »

Podívej, jestli ho chceš využít nejen k ovládání mQX, ale i dál, třeba k simu, nebo k nějakému jinému létajícímu prostředku, tak se to dá. Já jsem s ním spokojený, i když se najde spousta lidí tady, co by radili víc kanálů, to musíš promyslet. Já ho využívám jen k mQX, na simu už jenom výjimečně, ale když ta možnost je. Výhodou je, že si ho přizpůsobíš oproti setovému vysílači.
Já se musím trochu krotit. S RC jsem začínal před asi 13 měsícema a výdaje už atakují třicetitisícovou hranici. Chápu, že někteří to vysypou třeba za jeden vrťas a ještě jim dost pochybí, ale nečekal jsem, že ty penízky tak poletí. Chce to rozvahu, co vzít, jak chceš pokračovat. Třeba budeš chtít z koptéry natáčet, zkusit FPV atd a pak by jsi ten vysílač už nemusel být využitý. Spousta lidí se z mQX snaží udělat něco, co mQX nedokáže. Unese třeba pár gramovou klíčenkovou kamerku, ale sotva to letí, o FPV nemluvě. Já několikrát psal, že na mQX nedám dopustit, i když mám Phantoma, protože na doma snad nic lepšího není. Na venek je to horší no, tam to chce dobré povětrnostní podmínky, a pak můžeš být zklamaný, že to není ono a budeš chtít něco jiného. Pokud Ti nezáleží na penězích, tak tu DX6 nebo víckanálovou klidně kup, ale můžeš počkat, třeba Tě to chytne víc, a budeš časem chtít větší koptéru. To jen taková úvaha. Já těch utopených peněz do těch dvou menších RC hraček nelituju, naučil jsem se s nimi těžké začátky. Kdybych na to měl ruce hned na začátku, tak bych asi postupoval jinak, ale... :)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“