DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
salamander

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#226 Příspěvek od salamander »

Gardenroute píše :
Netreba vrtat, jsou DJI, takze presne pasuji, vc. "zamku" pro hridel.
Pokud jsou karbonove pro Phantoma (coz ma spousta Cinanu), tak take vetsinou netreba vrtani, byvaji to presne kopie DJI profilu, vc. zamku na hrideli.[/quote]

Po prečítaní tohto som si objednal u Telinka karbónové vrtule 8x4.5 s tým že budú pasovať bez vŕtania na motor.
Aké bolo moje prekvapenie keď som otvoril balík.
Sú karbónové ale sú to čínske lopaty s dierou 5.mm a sú od Pelikána.
Tak toto ma dožralo, za 45 EUR = 1350 SK čakám karbonky s osmičkou dierou a príde mi toto.
Spoliehal som sa čo písal gardenroute a takýto podfuk.
U Telinka som skončil !
gardenroute

#227 Příspěvek od gardenroute »

salamander píše:Po prečítaní tohto som si objednal u Telinka karbónové vrtule 8x4.5 s tým že budú pasovať bez vŕtania na motor.
Aké bolo moje prekvapenie keď som otvoril balík.
Sú karbónové ale sú to čínske lopaty s dierou 5.mm a sú od Pelikána.
Tak toto ma dožralo, za 45 EUR = 1350 SK čakám karbonky s osmičkou dierou a príde mi toto.
Spoliehal som sa čo písal gardenroute a takýto podfuk.
U Telinka som skončil !

Ajaj, to me mrzi, ze jsem spatne poradil, ja o nich rovnez uvazoval, je zajimave, ze zcela zmizely z nabidky u Telinku jako prislus. pro Phantoma, asi se p. Řešátko spletl, a nakoupil jiné... Procpak asi uplne zmizely z jeho webu. Ale jasně byly označeny jako kompatibilni s DJI zámkem, kompatibilni s Phantomem.
Zkus to reklamovat nebo vratit to preci jde vzdy.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
salamander

#228 Příspěvek od salamander »

Kašlem sa už na to a pokúsim sa ich prevŕtať na 5.5mm . Drahé boli ako sviňa, už mali byť aj pozlátené.
Sú to také isté lopaty ako setovky , akurát sú tvrdšie a dúfam i ľahšie. Ten stred kde je diera na osku motora je strašne slabučký , je ako polovica priemeru matky a dúfam že to nepraskne, ak áno, tak to pošlem Telinkovi nech si to dá do vitríny.
salamander

#229 Příspěvek od salamander »

Vrtuľu som prevŕtal na 5.5mm, nie je možné to našraubovať na závit , zväčšil som na 6mm a je tam vôla, na matku neostáva ani 2mm na závite, takže nič.
Jedine zväčšiť na 8mm a podložka zo spodku a zvrchu a poriadne dotiahnuť aby vrtuľa nešmýkala a dúfať že to nepraskne.
Takéto improvizácie sú o ničom. :(
off
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od off »

Video ze Slap - "letecké" záběry jsou z Phantoma, natáčené včera cca20 - 21 hod. kamerou Prestigo RoadRunner 700, standardní neodpružený závěs, setové vrtule.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=50HQV52qAKw [/youtube]
gardenroute

další zajímavé info k DJI Phantom Brushless Gimbalu

#231 Příspěvek od gardenroute »

Další zajímavé info k DJI Phantom Brushless Gimbalu přímo Colina Guinn, CEO DJI, rozhovor natocen 3.6. na Cine Gear Expo 2013 @ Paramount Studios, Hollywood

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kRqqDkHX7iA[/youtube]

To hodně zajímavé :

- gimbal má připojení ke GoPro přes systémový konektor GoPro, odebírá přes něj video pro FPV, nejsou tedy nutná žádná venkovní připojení a kabely, jde to vnitřkem gimbalu do syst. kabeláže

- gimbal přes systém. konektor umí i dobíjet baterii GoPro - Colin sdělil, že s 500mW FPV Tx to má dolet cca 6,5 - 7 minut (tj. Phantom + gimbal + FPV 500mW + dobíjení GoPro), to vypadá dobře

- veškerá kabeláž vedoucí z gimbalu (tj. vč. video výstup FPV) jde v jednom kabelu do Phantoma, odtud volitelně zpět ven jen 3drát pro napájení a video k k FPV Tx

- od data předvedení (poslední předprodejní verze) má být gimbal do 2 týdnů na trhu (!)
tomi79rv

#232 Příspěvek od tomi79rv »

salamander píše:Vrtuľu som prevŕtal na 5.5mm, nie je možné to našraubovať na závit , zväčšil som na 6mm a je tam vôla, na matku neostáva ani 2mm na závite, takže nič.
Jedine zväčšiť na 8mm a podložka zo spodku a zvrchu a poriadne dotiahnuť aby vrtuľa nešmýkala a dúfať že to nepraskne.
Takéto improvizácie sú o ničom. :(

zdravím!

ja som tiež "šťastným" majiteľom týchto vrtúľ z telink-u. ležia pekne v krabici ako prišli. nie preto že nepasujú, ale pretože ešte ich zatiaľ nemám načo pripevniť :) objednaný phantom zatiaľ neprišiel a tak zháňam na neho príslušenstvo. bol by som rád ak by ste sa vyjadrili ohľadom týchto vrtúľ, oplatí sa ich prevrtávať a montovať?
celkovo ďakujem každému prispievateľovi komentov do tohto vlákna o DJI Phantom, je tu veľa dobrých informácii ktoré pomôžu
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
gardenroute

Phantom kufr

#233 Příspěvek od gardenroute »

Tak dnes konečně dorazil z Holandska objednaný kufr pro Ptaaka, takže odpoledne, kdy bylo poprvé za dlouho, dlouho hezky, místo abych šel létat, jsem se pustil do jeho modifikace k ubytování Phantoma.

Pár poznámek :
- kufr je asi China kopie Pelikana, ale za super cenu 44 EUR vč. dopravy DPD, vodotěsný, bytelný, s vyrovnávacím vzduch. ventilem (ano, jako u o řád dražšího Pelikana), velikost přesně pro Ptaaka
- má 3 vrstvy molitanu, přičemž ta horní je již předperforovaná, což hodně usnadňuje návrh rozmístění a vlastní řezání (řezal jsem el. kuchyň. nožem Moulinex)
- divně prázdné místo vpravo je rezervováno na Dominator brýle s přísl., které mám objednané na cestě
- vešlo se mě tam zatím vše, co jsem tam potřeboval dát, vč. setové Tx, FPV Rx, FPV Tx je instal. na Ptaakovi, 6x LiPo, 3 sad náhr. vrtulí, set. nabíječky, kabeláží, GoPro vč. Skeleton + DJI pouzdra, WiFi dálky ke GP3 atd. atd...
- modifikaci jsem dělal již s ohledem na plánovanou modifikaci - výměnu podvozku (který bude skládací), jehož komponenty jsou dílem na cestě z Číny (karbon trubky), a dílem se zrovna "tisknou" na 3D tiskárně u Shapeways, takže to byl trochu oříšek

Výsledek :
Přílohy
2013-06-06-433.jpg
Marek_Km

#234 Příspěvek od Marek_Km »

Takže to tady zas trochu oživím. Včera jsem dal 8 baterek, super polítání. Dnes bylo skvělé počasí a hned jak jsem je všechny podobíjel jsem vyrazil lítat zas. Řekl jsem si ale, že pták lítá tak skvěle v Atti modech, že je to skoro až nuda, tak jsem doma, než jsem vyrazil lítat, zapojil ptáka na PC a v Assistantovi dal na pravý přepínač na tu poslední volitelnou polohu Manual mode. Fakt super, zpočátku trochu šok - dost citlivé ovládání, ale pak už jsem lítal jenom v něm. Je to jak lítat s šestikanálem jen s tím rozdílem, že to neumí lítat nohama vzhůru.
To ale nevadí, salta to umí v pohodě, i když je to tak trochu záhul na baterku a elektroniku, jak to pak musí vystřelit do otáček. Je to úplně něco jiného. Zkusil jsem si s tím i jednou přistát, protože foukal jen mírný vánek, jinak pro jistotu startuju a přistávám s GPS Atti, je to nejpohodlnější. Ten mód je opravdu pro aspoň trochu zkušenější. Sice jsem se šestikanále lítal jen v simulátoru, ale s opatrností se s tím dá opravdu dobře zablbnout. Jen jednou jsem se dostal do situace, kdy jsem se v tom módu dostal docela daleko a ztratil jsem přehled, tak jsem přidal plyn, vypnul TX a pták se poslušně vracel zpět. Takže dnes taky 8 baterek.
Nechtěl jsem se k ložiskům vracet, ale ušetřím Vám případné peníze a nervy, pokud Vás bude trápit ten problém, který jsem měl já - hrkající motory. Minulou neděli jsem objednal 2 ks ložiska 693 ZZ (Japan) 3x8x4 mm (na zkoušku). Lituju, že jsem nedal na intuici a nejdřív ty motory nerozebral. Psal jsem o hrkání a axiální vůli, což by znamenalo, že by ta ložiska musela být vysypaná. Ložiska přišla v úterý a já teprve s rozebráním motorů zjistil, že na vině nejsou ložiska. Rotor má hřídel, která prochází statorem, který má na obou koncích v sobě ložiska. Ta hřídel je z jedné stranu vsazená do pláště rotoru a z druhé strany má zápich, ve kterém je natlačená segerovka.
No a na vymezení vůle mezi tím jedním ložiskem a segerovkou je použitý distanční kroužek z asi nepříliš kvalitního materiálu a díky tomu, jak má malý vnější průměr, se ten kroužek jakoby zdeformoval na té tloušťce a vznikla tam ta vůle. Ta dvě nová ložiska, i když nebyla potřeba jsem tedy použil a hned ten samý den objednal vymezovací podložky 3x6x1 mm (http://proprumysl.cz/podlozka-vymezovac ... -ps-3x6x1/) a pro jistotu, když 3x6x0.1 mm neměli skladem, tak jsem vzal několik kusů 3x6x0.2 mm. Jsou všechny z tvrzené oceli, tak snad vydrží. Stálo to pár korun, několikanásobně víc stálo poštovné. Ve čtvrtek zboží dorazilo a já vyměnil podložky ve třech motorech, ten čtvrtý nehrkal.
Ten co hrkal úplně nejvíc, snesl i jednu podložku 0.2 mm navíc. Teď jsou motory zas jak nové a nemají absolutně žádnou vůli ajsou při protočení rukou krásně tiché. Proto nechápu videa na YT, kde po výměně ložisek problém zmizel. Fakt nechápu. Pokud neměnili i ty kroužky, tak to snad beru jako fake. Takže taková rada.
Protože jsem lítal sám, tak jsem pro natočení salt v manual módu požil nouzovku klíčenkovku, příště snad někoho poprosím o natočení. Kdo si troufáte, zkuste si ten mód. Pro jistotu ve větší výšce. V případě nouze se přepne na Atti (nebo ještě líp Atti GPS) a pták je zachráněn. Jinak sháním tip na dobré pevné vrtule na ptáka, ale podmínkou jsou zámky ve středu. Bez nich ani omylem. Jak jsem psal, při startu se mi jedna povolila a už to nechci nikdy zažít. Na druhou stranu zas byly pevné a při větším plynu nedělaly to, co ty setové. Ty se snad při maximálce ohýbají nebo co, a nedělají takový nepravidelný zvuk. V tomto byly ty pevné bezkonkurenční. Proto kdo má něco takového se zámkem, prosím o odkaz.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=S9_MgsTPRfg[/youtube]
redocet

#235 Příspěvek od redocet »

To samé mám na jednom motoru, vyměnil jsem ložiska a nezmizelo to. Tak už vím čím to je. Díky za radu :-).
Jinak v manual modu se taky chystam zalitnout akrobacii.
Už se dají sehnat uhlík. vrtule se zámky na ptááka, ale jenom v zahraníčí.
off
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od off »

Jakou používáte vyvažovačku na vrtule? Diky těm zámkům mi ta moje nesedi přesně.
redocet

#237 Příspěvek od redocet »

off píše:Jakou používáte vyvažovačku na vrtule? Diky těm zámkům mi ta moje nesedi přesně.

Použil jsem na vyvážení magnetickou vyvažovačku od Megamotor.
Marek_Km

#238 Příspěvek od Marek_Km »

redocet píše:To samé mám na jednom motoru, vyměnil jsem ložiska a nezmizelo to. Tak už vím čím to je. Díky za radu :-).

Taky jsem na to hleděl, když jsem tam dal nová ložiska a vůle ta samá. :x Rád poradím, když vím jak. Po těch 16 baterkách vůbec žádná změna (ještě aby). Snad tahle podložka ten kroužek nahradí. Nevím, jestli se dá sehnat taková, aby ten větší průměr byl menší, než 6 mm. Ničemu to ale nevadí. Ložisko má průměr 8 mm a na ten průměr to tam nedosáhne, takže funkci to plní. Ten kroužek je na první pohled OK, ale nehtem se dá zjistit, že je trochu zmáčknutý - jsou ostřiny přes okraj. Nebo změřit posuvkou. Opravdu ta videa s jen výměnou ložisek nechápu.
off píše:Jakou používáte vyvažovačku na vrtule? Diky těm zámkům mi ta moje nesedi přesně.

Nepoužívám, nemám. Pokud bych chtěl točit lepší videa, tak samozřejmě pořídím. Spíš je důležitější mít odpružený držák kamery.
off
Kontaktovat uživatele:

#239 Příspěvek od off »

Marek_Km píše:Nepoužívám, nemám. Pokud bych chtěl točit lepší videa, tak samozřejmě pořídím. Spíš je důležitější mít odpružený držák kamery.

No to jsem taky prave zjistil - vzdycky jsem mel takovy improvizovany zaves a videa v pohode, vyazovani nevyvazovani, a ted, co jsem radostne zjistil, ze mi pasuje drzak od RoadRunneru do orig zavesu pro GoPro, tak jello efekt jak prase.
Marek_Km

#240 Příspěvek od Marek_Km »

A to videou za Slap je se kterým držákem teda? S tím improvizovaným? Protože jsem pěkně hleděl, že je něco možné natočit bez odpruženého držáku. Psal jsem dnes do Telinku, jaký je rozdíl mezi jimi nabízenou odpruženou deskou http://www.telink.eu/cz-detail-103373-a ... matka.html a gelovou podložkou, co mají na jedné fotce a co jsem na netu náhodně zahlédnul http://www.telink.eu/_obchody/telink.sh ... pg.big.jpg Sice mám ptáka primárně na lítání a ne na točení, nicméně kdybych tu klíčenkovku sem tam k točení využil, tak bych to asi vzal.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“