Brushless gimbal pre letecké záběry
Re: Brushless gimbal pre letecke zabery
Cerviky viberes opacnym 2mm vrtakom
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Re: ARRIS CM2000 Gopro Brushless Motor Gimbal V2.0
gardenroute píše:Jako hodne dobry a docela vychvalovany je take dalsi z malych a levnych brushless gimbalu pro kameru GoPro
ARRIS CM2000 Gopro Brushless Motor Gimbal V2.0, ktery v teto verzi 2 je plne kompatibilni s Phantomem.
Za cenu USD$ 299.00 je to docela vyhodny nakup, nebot dostanete kompletni, doladeny a vyvazeny gimbal, ktery potrebuje jen kabel pro napajeni (a prip. pro rizeni naklonu kamery) z koptery.
Jsou na nej celkem priznive reakce, neni tak kompaktni jako DJI Zenmuse H3-2D gimbal (viz muj prispevek vyse), ale cenovka je daleko prijatelnejsi. Je to asi nyni nejvetsi konkurence pro DJI v malych gimbalech, snad to DJI donuti popremyslet o cene sveho chystaneho gimbalu...
Hobby-wing.com dokonce nabizi, ze v objednavce muze zakaznik upresnit polohu roll motoru pro lepsi centrovani objektivu kamery...
V tom HongKongu to ale kolem gimbalu vre, co ?
Nekolik parametru :
- celokarbonovy ram
- previnute brushless motory
- vlastni kontroler (YTV3 V3.0 open source)
- podlozka se 4 anti-vibration dampery
- kompatibilita s Gopro 1,2,3
- hmotnost 195g (vc. 2 motoru, bez kamery)
- USB port pro pripojeni, vc. konfig. software (vc. upgradu FW pro integrovany kontroler)
- prima kompatibilita s DJI Phantom, F450, F550, FY680, XA450, XA650 a dalsimi
Ten gimbal mě začíná velice lákat, i podle videí je na tom lépe jak Mastor co jsem dávál link. Jestli to chápu, tak je to připravené, jen se připojí napájení a dva signály na naklápění kemery do přijímače?
Nebo se pletu?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Páni chojte cestou homemade...Nie je to až take zložité a ušetrítedosť velké prachy... Ukážka z testu mojeho nového gimbalu. http://www.youtube.com/watch?v=bJ016loa6i4&feature=youtu.be
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
- gardenroute
Je to tak, v podstate ano. Je to trosinku vice DIY nez zcela hotovy Zenmuse, bude to chtit take poladit. Komunikoval jsem s nimi, a nyni nabizeji pri objednavce volitelne i opacnou montaz pitch motoru pro lepsi vycentrovani objektivu GoPro.Dejfak píše:Ten gimbal mě začíná velice lákat, i podle videí je na tom lépe jak Mastor co jsem dávál link. Jestli to chápu, tak je to připravené, jen se připojí napájení a dva signály na naklápění kemery do přijímače? Nebo se pletu?
Dobra hmotnost, docela dobra podpora vyrobce, a jiz jich je mezi lidmi docela dost. k Zenmuse urcite vyborna alternativa.
Nekteri chlapci udavaji dolet 7-8 minut, coz neni spatne (setova baterie, Arris, FPV, GoPro3B)
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- gardenroute
Duffs píše:Páni chojte cestou homemade...Nie je to až take zložité a ušetrítedosť velké prachy... Ukážka z testu mojeho nového gimbalu.
Pekne
gardenroute píše:Je to tak, v podstate ano. Je to trosinku vice DIY nez zcela hotovy Zenmuse, bude to chtit take poladit. Komunikoval jsem s nimi, a nyni nabizeji pri objednavce volitelne i opacnou montaz pitch motoru pro lepsi vycentrovani objektivu GoPro.
Dobra hmotnost, docela dobra podpora vyrobce, a jiz jich je mezi lidmi docela dost. k Zenmuse urcite vyborna alternativa.
Nekteri chlapci udavaji dolet 7-8 minut, coz neni spatne (setova baterie, Arris, FPV, GoPro3B)
Obrácená montáž Pitch motoru, nějak nechápu jak to myslíš?
Duffs píše:Páni chojte cestou homemade...Nie je to až take zložité a ušetrítedosť velké prachy... Ukážka z testu mojeho nového gimbalu. http://www.youtube.com/watch?v=bJ016loa6i4&feature=youtu.be
Velmi posobive !
Tak jsem jen vyběhl po dešti otestovat, zda už mi "odseknutý accelerometer" na DJI funuje dobře a zapnul jsem u toho i kameru. Natáčeno naselepo, bez FPV, bez nastavování kamery a hlavně se stále ne uplně dobře fungujícím gimbalem (teď v deštivém období to aspoň doladím)
http://vimeo.com/67554379
http://vimeo.com/67554379
- gardenroute
Dejfak píše:Obrácená montáž Pitch motoru, nějak nechápu jak to myslíš?
Nevim, zda-li jsem se vyjadril uplne srozumitelne, ale pri umisteni pitch motoru na leve strane (z pohledu zpredu) je u tohoto gimbalu pri bezne montazi GoPro (ma objektiv zcela vpravo) objektiv kamery prilis vpravo, nevycentrovan, coz je samozrejme problem.
Kamera by se musela instalovat vzhuru nohama, samozrejme coz jde, ale je potom horsi pristup k jejim ovladacim prvkum (pokud neni ve Skeletonu - zase moz tezke).
Takze nabizeji pri objednavce opacnou montaz pitch motoru, tj. napravo, a objektiv GoPro pote bude bude vice v ose koptery.
- gardenroute
Duska píše:Tak jsem jen vyběhl po dešti otestovat...se stále ne uplně dobře fungujícím gimbalem (teď v deštivém období to aspoň doladím)...
Je to dost neklidne a obraz se dost kyve na to ze je pouzit nejaky gimbal, asi to bude chtit jeste hodne prace s nastavovanim...
[/quote]
Nevim, zda-li jsem se vyjadril uplne srozumitelne, ale pri umisteni pitch motoru na leve strane (z pohledu zpredu) je u tohoto gimbalu pri bezne montazi GoPro (ma objektiv zcela vpravo) objektiv kamery prilis vpravo, nevycentrovan, coz je samozrejme problem.
Kamera by se musela instalovat vzhuru nohama, samozrejme coz jde, ale je potom horsi pristup k jejim ovladacim prvkum (pokud neni ve Skeletonu - zase moz tezke).
Takze nabizeji pri objednavce opacnou montaz pitch motoru, tj. napravo, a objektiv GoPro pote bude bude vice v ose koptery.[/quote]
Už to chápu, ale aby se pak daly moc připojit kamera k FPV? Jsou tam vstupy na video.
Takze nabizeji pri objednavce opacnou montaz pitch motoru, tj. napravo, a objektiv GoPro pote bude bude vice v ose koptery.[/quote]
Už to chápu, ale aby se pak daly moc připojit kamera k FPV? Jsou tam vstupy na video.
- gardenroute
Dejfak píše:Už to chápu, ale aby se pak daly moc připojit kamera k FPV? Jsou tam vstupy na video.
Je to tak- jsou tam vystupy USB, HDMI a slot na SD kartu, ja mam kvuli videu do FPV (USB to Video) napr. ve Skeletonu udelany otvor (pro vodotesnost si musim koupit nahradni), ale GP3B ma take zezadu systemovy konektor, kde je veskere video i audio (a napr. napajeni a dalsi) take vyvedeno, je ale problem sehnat kabel pro tento konektor s vyvedenym kompon. videem a audiem pro FPV. Z tohoto system. konektoru to napr. odebira pro FPV i novy DJI Zenmuse pro Phantoma, o kterem pisi vyse.
Duska - fajne jižňáky 
ananas píše:Duska - fajne jižňáky
to je nás tam tolik?
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
- gardenroute
žhavé info k DJI Phantom Brushless Gimbalu
Další zajímavé info k DJI Phantom Brushless Gimbalu
přímo od Colina Guinna, CEO DJI (at to tady celé neopakuji, v jiném zdejším threadu)
přímo od Colina Guinna, CEO DJI (at to tady celé neopakuji, v jiném zdejším threadu)