Dilema - upgrade motorov alebo upgrade na hexa

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Odpovědět
Zpráva
Autor
funghistan

Dilema - upgrade motorov alebo upgrade na hexa

#1 Příspěvek od funghistan »

Zdravim, momentalne mam takuto kombinaciu:
Ram X525 V3
Motory EMAX CF2822 1200kv + 20A ESC
Lieta to super, som s tym spokojny, hlavne vzhladom na pomerne nizku obstaravaciu cenu. Je to moj prvy quad, tak som nechcel do toho velmi investovat, kedze som ratal s tym, ze to mozno niekde rozbijem.

Planujem ale kupit brushless gimbal s GoPro kamerou a to predstavuje problem vzhladom na motory, aj na ram, ktory nie je stavany na takuto instalaciu.
Su v podstate 2 moznosti:
- kupit silnejsie motory a landing gear, na ktory sa upevni gimbal - z ramu bude potom ale taky mackopes a nie som si isty, ci je dostatocne pevny na taku zataz, navyse stredova doska je pomerne mala na dalsie komponenty
- dokupit dalsie 2 rovnake motory a ESC a prehodit to cele na hexacopter ram, napriklad tento - tam je vyhoda vacsej stability a podla prepoctov to bude mat dostatocny vykon na zdvih toho gimbalu

Co by ste odporucali? Cenovo su obidve riesenia viac menej rovnake, pri tom prvom samozrejme zalezi od pouzitych motorov... Vopred dik za postrehy!
Troll

Re: Dilema - upgrade motorov alebo upgrade na hexa

#2 Příspěvek od Troll »

Je ještě jedna možnost. Prodej to a postav úplně nový stroj který bude konstruován na to, co potřebuješ. :wink:
funghistan

#3 Příspěvek od funghistan »

@Troll: Ano, v zasade je aj tato moznost, zatial som si nerobil prieskum, aky by bol o to zaujem. Myslis, ze prehodenie na tu hexu je blbost?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od koulinek »

Tyhle motory ještě stále mám na svojem prvním copteru v X konfiguraci. V tvém případě a požadavcích bych se přikláněl k řešení, které již nastínil Troll.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“