Vyosení motoru u akrobata
to určitě! ale AKRO 170 je model, který poprvé osazuji sám benzíňákem..... vždy jsem létal a osazoval jen žhavíky. Benzínové SU jsem koupil komplet osazené, bohužel i s baterkami......
Mé modely: http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=21
Radime tak to vidíš...... když se podíváš do ostatních diskuzí o vyosení, tak co odpověď, to jiné vyosení nebo dokonce nevyosení. Proto jsem dal dotaz na konkrétní éro a na konkrétní motor.
Mé modely: http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=21
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
To víš každý má jiné nároky každému stačí jiné věci každímu vyhovuje něco jiného.ono seřízení akrobata není uplně sranda a já osobně tvrdím že prostě serřizuješ seřituješ až se dostaneš do stádia kdy si řekneš že ti to už tak stačí.....a tahle hranice může a je u každého někde jinde.seřízení motoru ti asi neřekne nidko je to věc která je hodně ovlivněná já jen poradil kde začínám přesné seřízení neřeknu neznám ho! při záletu vyosuju až mi to vyhovuje pak už neměřím....proč taky že?
Radim
- seafire19
- Kontaktovat uživatele:
zdar klucíí, já teď stavim Ultimata rzpětí 1340 na motor 12, 7 ccm, a motor má bejt vyosenej 3° doprava a 0° dolu
Yak 54 (35 - 60 ccm) (dodělává se)
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
Blast 3D (freeair)
Wayfarrer (moje, 6,5 ccm)
Sioux (el. větroň, Valentamodel)
Algol (el. akrobat)
Ultimate (stavím)
www.modelhb.com
- LV
- Kontaktovat uživatele:
RadimHnilica píše:To víš každý má jiné nároky každému stačí jiné věci každímu vyhovuje něco jiného.ono seřízení akrobata není uplně sranda a já osobně tvrdím že prostě serřizuješ seřituješ až se dostaneš do stádia kdy si řekneš že ti to už tak stačí.....a tahle hranice může a je u každého někde jinde.seřízení motoru ti asi neřekne nidko je to věc která je hodně ovlivněná já jen poradil kde začínám přesné seřízení neřeknu neznám ho! při záletu vyosuju až mi to vyhovuje pak už neměřím....proč taky že?
Tak je to asi presne. Záleží od konkrétneho modelu, vrtule, ťažiska a súmernosti....
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:RadimHnilica píše:proč by nezůstalo vcelku.Já když vidím kolik akrobatů máš v galerii tak stím nějaké ty zkušenosti máš
Podozrivépri toľkých modeloch sa spýtať na vyosenie motora...
U strednoplošníka by som začal na 0 a 2° doprava.
Pokud model zakoupil už lítaný a jen dodal motor a výbavu, tak bere vyosení dané předchozím majitelem a popřípadě jen doupravuje. A pak jak píše Radim, finální nastavení nezná. Já u těch malých akro dávám v základu 2°a 2°. U nového většího asi půjdu o něco níže. Jinak celkový zálet, seřízení a nastavení modelu není otázka jen 10-15startů.
Mirek12 píše:kuci tedka dodělávám Sharka 1000 VA a na plánku nám 1,5 napravo a 1,5-3 dolů njn ale nemám nic čím bych tonto uhel nastavil jak na to??
Jakto že nemáš? To tam nemáš VOP? Tak VOP se bere jako nulová osa a od té se odvíjí (nastavuje) úhel náběhu křídla a vyosení motorů směrem dolů. Na boční vyosení motoru se bere nulová osa modelu od SOP. Jak si to změříš, je věc praxe. Někdo dá model do nuly a někdo si tuto nulovou osu na model nakreslí (většinou při stavbě před povrchovou úpravou).
díkec, a ješte jeden blbej dotaz, už od vyrobce ja tam vlepaná plocha pro držák motoru(jen přilepím dřevo) a to vyosení je tam podle oka všude 0 0 jak se model projeví ??? začne rotovat ??? nebo co to udělá??, dá se s tím vůbec prvně zalítnout . bellanca už to měla nastaveno skylady taky a samokřídlo mám všechno v 0 0 a tedka ten shark nějak rozloupnout s nastavením
Mirek12 píše:díkec, a ješte jeden blbej dotaz, už od vyrobce ja tam vlepaná plocha pro držák motoru(jen přilepím dřevo) a to vyosení je tam podle oka všude 0 0 jak se model projeví ??? začne rotovat ??? nebo co to udělá??, dá se s tím vůbec prvně zalítnout . bellanca už to měla nastaveno skylady taky a samokřídlo mám všechno v 0 0 a tedka ten shark nějak rozloupnout s nastavením
Maximálně to bude nějak klonit či zatáčet, to bys měl dotrimovat a potom po přistání můžeš laborovat. Třeba to ani nebude tak znatelné a bude Ti to takhle vyhovovat. Žádný velký brikule by to dělat nemělo, horší by bylo zkroucené křídlo či špatně zaplé reversy.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Mirek12 píše:Kucii jak se projevuje špatně vyosenej motor???? jak se to chová, mám tedka motor vyosenej doprava na Sharku a abych se přiznal, tak sem rozdíl nepoznal mezi motor na rovno a doprava(asi cc1,5stupně)
Leť kolmo hore bez zásahu kniplov a keď začne strácať rýchlosť, začne sa kloniť do strany, motor treba vyosiť proti tak, aby letel rovno
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:Mirek12 píše:Kucii jak se projevuje špatně vyosenej motor???? jak se to chová, mám tedka motor vyosenej doprava na Sharku a abych se přiznal, tak sem rozdíl nepoznal mezi motor na rovno a doprava(asi cc1,5stupně)
Leť kolmo hore bez zásahu kniplov a keď začne strácať rýchlosť, začne sa kloniť do strany, motor treba vyosiť proti tak, aby letel rovno
jj díky moc, tak když sem dělal přemet tak to při podledu kdy model letěl ode mě , se stočí doleva, takže kdybych dělal pořád přemety, tak by s toho byla taková točená vyvrtka , jestli si tedy rozumíme , model mi tedka nelítá presně tedy v jedné stopě,
já to předtím tedy dával za vinu větru , ale dneska nefoukal a stejně to nebylo čisté otočení