DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Troll

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#181 Příspěvek od Troll »

Zaoberal. Ale u velkých vrtulníků.Tady je to naprosto nepodstatná ptákovina.Nestojí to ani za řeč. :roll:
salamander

#182 Příspěvek od salamander »

Ďakujem za odpoveď.
Totiž , doma mi bolo vytknuté nabíjanie bateriek, lietal som aj 5x v týždni.
Som /duchodce / takže mám čas na bavenie.
off
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od off »

salamander píše:Ako je to vlastne s tým odberom elektriky pri nabíjaní , keď mám 10 bateriek a do každej dám skoro 2000 mAh, veď to sa musí prejaviť na elektromery a keď to spravím 20x za pol roka /cca/.Podľa mňa to nebude až taká zanedbateľná čiastka v Kč a Eur.Zaoberal sa už niekto týmto ?

Hehe - dejme tomu, že nabíjíš 2A/20V, tak je to cca 0,2A/220V, takže příkon nabíječe bych odhadnul tak max. na 0,3A/220V, když budu velký pesimista (účinnost transformace 220 -> 12V je skoro 100%). Takže když zapneš nabíječ, je to cca jako když rozsvítíš 60W járovku. To se myslím dá přežít :-).
Problém může nastat spíš při nabíjení na letišti z nějaké malé nebo vyšeptalé autobaterky - když se to přežene, tak taky nemusíš nastartovat :-)
raging

#184 Příspěvek od raging »

salamander píše:Ďakujem za odpoveď.
Totiž , doma mi bolo vytknuté nabíjanie bateriek, lietal som aj 5x v týždni.
Som /duchodce / takže mám čas na bavenie.

Jo,jo,to ženský dovedou,už jsem se s tím někde setkal;myslí si,že to žere jako kamna,ale to že se baba dvě hodiny fénuje kilowatou a půl,nebo hledí min. denně dvě hodiny na své skvělé oblíbené seriály,to je samosebou normální,tudíž v pořádku.Té mojí se to tak úplně netýká :)
btw: Dnes jsem Phantoma objednal tady v česku u kolegy a kámoše Jardy Řešátka 8)
salamander

#185 Příspěvek od salamander »

Dáko sa tá Phantomiáda vzmáha . V CZ omnoho viac ako v SK. Mám dojem že je to viac ako 2:1.
Stále ste vpredu, viac chodím na toto fórum ako na to naše.
gardenroute

#186 Příspěvek od gardenroute »

raging píše:...Dnes jsem Phantoma objednal tady v česku u kolegy a kámoše Jardy Řešátka 8)
He, takze brzy vitej v klubu, a doufam, ze ti ho pan TELINK doda rychle :D
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
off
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od off »

Nevíte, jak jsou nastavené limity alarmů napětí baterky? Chtěl bych tam dát akustickej pípák (LEDka nemusí být v dálce pořádně vidět a navíc mě nebaví pořád luštit, co to vlastně bliká za morseovku). je to čitelné v softu, ale teď nemám možnost ho někam připojit...
gardenroute

#188 Příspěvek od gardenroute »

off píše:Nevíte, jak jsou nastavené limity alarmů napětí baterky? Chtěl bych tam dát akustickej pípák (LEDka nemusí být v dálce pořádně vidět a navíc mě nebaví pořád luštit, co to vlastně bliká za morseovku). je to čitelné v softu, ale teď nemám možnost ho někam připojit...

- hodnoty sveho nastaveni najdes v NAZA Assientovi po pripojeni ptaaka pres PC, stand. je tam myslim 11.3 a 11.2 V (No Load), 10.7 a 10.6 (Loaded)
- ten pipak me take zajima, protoze mam FPV vc. zvuku, takze bych slysel napr. tu prvni uroven varovani
off
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od off »

gardenroute píše:je to čitelné v softu, ale teď nemám možnost ho někam připojit...
- hodnoty sveho nastaveni najdes v NAZA Assientovi po pripojeni ptaaka pres PC, stand. je tam myslim 11.3 a 11.2 V (No Load), 10.7 a 10.6 (Loaded)
- ten pipak me take zajima, protoze mam FPV vc. zvuku, takze bych slysel napr. tu prvni uroven varovani

Jj, jenže já se teĎ do softu nedostanu, nemám tu ptáka, jen ten pípák :-) Takže to by bylo něco přes 3,5V v zatížení, tak tam zkusím dát 3,6V na článek a uvidíme, co to bude dělat. Pokud nebude hnusně, tak to večer vyzkouším a dám vědět, díky .-)
Naposledy upravil(a) off dne stř 29.05.2013 17:38, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#190 Příspěvek od gardenroute »

co je to za pipak ?
off
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od off »

gardenroute píše:co je to za pipak ?

Je to něco jako tohle, akorát jsem to objednával někde venku, už ani nevím kde.

http://www.rcauto.cz/zbozi/9008/Hlidac- ... -a-LCD.htm

Má to nastavitelné napětí spuštění alarmu, použávám to i na UFu a je to super věc. To bohužel při poklesu napětí víceméně spadne, takže pro UFO je pípák zcela nezbytný.
Pták se sice chová kultivovanějc (co jsem zkoušel, nejdřív bliká, pak skokově poklesne nula na plynu, ale furt to letí a až cca po další minutě to postupně začne klesat), ale i tak bych chtěl předejít komplikacím. Už jsem tím našel blbý článek na baterce a zrovinka včera mi dětičky v nestřežené chvíli přeply ptákovu nabíječku na NiMh a baterka se tvářila jako nabitá - a přitom měla 3,7 V na článek. Takže tam dávám "prodlužovačku" na servisní konektor a tenhle pípák. Bohužel nejde použít ten napěťový výstup, co je tam udělaný z výroby - pípák chce napětí ze všech článků extra, jinak nefunguje.
gardenroute

DJI Phantom Propeller Guards

#192 Příspěvek od gardenroute »

DJI Phantom Propeller Guards je jiz k dostani...
Cena cca USD 25$.
Přílohy
sku_97536_1.jpg
DJI-Phantom-Prop Guards.jpg
Marek_Km

#193 Příspěvek od Marek_Km »

gardenroute píše:Dat na Graupnery pouze setove matice se zasadne nedoporucuje.

Já na cizí fóra nechodím a tady jsem nic podobného nečetl, takže jsem měl obrovské štěstí, že to trochu odnesly jen ty vrtule a nic jiného. Kašlu na Gr. a dal jsem tam zpět setové vrtule. Šroubovací vrtule už používat nebudu. Ty setové se zámkem jsou daleko líp zabezpečené. Skvěle jsem si dnes v tom silnějším větru vylítal 6 baterek (2 jsem nechal doma nenabité). Jinak opravdu první náběh systému s firm. 3.12 trvá dost dlouho. Dřív jsem to nevydržel a pokaždé kalibroval kompas (myslel jsem, že je to potřeba). Dnes jsem si počkal (možná to byly ty 2 minuty) a pak každá výměna baterky a už hned do vzduchu. Takže počkat se vyplatí.
salamander píše:Ako je to vlastne s tým odberom elektriky pri nabíjaní , keď mám 10 bateriek a do každej dám skoro 2000 mAh, veď to sa musí prejaviť na elektromery a keď to spravím 20x za pol roka /cca/.

Jak bylo popsáno dál. Nezapomínejte, že ten setový nabíječ je jen 20 Watový, takže odběr fakt směšný.
salamander píše:Dáko sa tá Phantomiáda vzmáha . V CZ omnoho viac ako v SK. Mám dojem že je to viac ako 2:1.
Stále ste vpredu, viac chodím na toto fórum ako na to naše.

Ono je to strojek hlavně pro ty, co si nechtějí něco stavit a ladit a zkoušet (nebo tomu nerozumí), ale prostě vybalit z krabice a letět. Tím jsem měl na mysli hlavně sebe. Pokud jsem se někoho dotknul, omlouvám se :wink:
off píše:Pták se sice chová kultivovanějc (co jsem zkoušel, nejdřív bliká, pak skokově poklesne nula na plynu, ale furt to letí a až cca po další minutě to postupně začne klesat), ale i tak bych chtěl předejít komplikacím.

Jo, to je rozumné. Taky jsem o tom přemýšlel, ale kdysi jsem našel jen takový, který měl nastavenou hodnotu napětí hodně nízko. Tento vypadá dobře. Až ho někdo vyzkoušíte, dejte vědět. Já prozatím lítám na čas s kuchyňským minutérem. Nastavím 8 minut a pak už jen poletuju poblíž a po pár červených zablikáních jdu na přistání.
gardenroute

Phantom Quick Start Manual v1.6

#194 Příspěvek od gardenroute »

Nový a aktualizovaný (k FW ver. 3.12)
Phantom Quick Start Manual v1.6

Firmware 3.12 LED změny:
ZELENÁ - připraveno k letu, levý knipl centrován (GPS režim)
ZELENÁ + ZELENÁ - připraveno k letu, levý knipl není centrován (GPS režim)
ŽLUTÁ - připraveno k letu, levý knipl centrován (ATTI režim)
ŽLUTÁ + ZELENÁ - připraveno k letu, levý knipl není centrován (ATTI režim)

ZELENÁ (20krát) : start pozice zaznamenána

Kombinace ZELENÁ+RUDÁ a ŽLUTÁ+RUDÁ jsou stejné jako u předch. verzí FW 3.1 / 3.0
off
Kontaktovat uživatele:

#195 Příspěvek od off »

off píše: Je to něco jako tohle, akorát jsem to objednával někde venku, už ani nevím kde.
http://www.rcauto.cz/zbozi/9008/Hlidac- ... -a-LCD.htm

Marek_Km píše:Jo, to je rozumné. Taky jsem o tom přemýšlel, ale kdysi jsem našel jen takový, který měl nastavenou hodnotu napětí hodně nízko. Tento vypadá dobře. Až ho někdo vyzkoušíte, dejte vědět.

Takže dnešní testy s pípákem - dal jsme ho na bok (viz obrázky), aby byl čitelný i za letu, nastavení alarmu na 3,60V na článek. Červeně začne Phantom blikat trochu dřív, ale na 3,60 bezpečně letí, takže bych to považoval za OK - je to jako pojistka, pokud si člověk z nějakého důvodu nevšimne blikání, tak to za chvilku začne řvát.
Zapojení je prostě jen prodlužovák servisního konektoru, nic víc. Při startu zapojuji tenhle konektor jako první, výřezem kolem baterky ho šoupnu dovnitř, a pak zapojuji hlavní konektor.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“