Tipy na výrobce rekreačních elektrovětroňů
- BambiSpP
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tipy na výrobce rekreačních elektrovětroňů
Prisetri a jdi do era od vh model mam rytmus mini a objednanyho absolutiona maj super era,k te lagune mel jsem ji s veckem u me na rc albumu je pohled na vahu prazdne tak jak prisla od kostky vubec me nenadchla,jak zpracovanim tak celkove a sla hned na bazar.Mel jsem i mefisto a kdyz ho srovnam z rytmus mini co mam cca 6 let a ted po nehode znovu v provozu je to nebe a dudy.Tot me postrehy.
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
Takže závěr. Směr je jasný, někam k Optimě, nebo tomu Rytmu. Teď se jen budu muset rozhodnout, jestli si dovolím luxus v podobě mezikroku s Mefistem. Už jednou jsem si takhle ukousl větší sousto než jsem dokázal spořádat a nedopadlo to dobře. Nu do Vánoc mám o čem přemýšlet. Každopádně všem děkuji za cenné rady.
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
Optimy se neboj. Já jsem zaletaval pro kámoše čtyřku a když se to vyváží a nastaví podle pana Svobody, tak stačí dát plnej knedlík a vrhnout to, letí to jak po kolejích. Tak doufám, že to nezakřiknu, chystám se na svoji vlastní Optimu pětku, zatím smutně leží v krabici a čeká na součástky. Je to takový univerzální stroj, umí všecko, ale nic úplně dokonale. S tou čtyřkou se dá kravit nahoru dolu, jako s hotlinerem a když je silná termika tak se dá i točit. Lety kolem 40 - 50 minut no problem, když motorek běží cca 2 minuty. Proto jsem si ji i pořídil i když už tu novejší, univerzál do větru. S modelem od LS model asi neprhloupíš neb je to velmi kvalitně uděláno ale je to dražší než Azero. Jinak Azero ma taky moc pěkný modely,ale štve mě ta folie že se to občas musí přešmejdit žehličkou. Mám doma Filip 600 sport,ale půjde do V trupu, protože jsem to nějak přetěžkal. Jinak jsem létal s Xtreme a s Grace. Xtreme je už celkem rychlík, Grace je takový termický autobus. Lagunu jsem neviděl,ale kdybych si měl zvolit Lagunu tak jedině s V ocasem, lepší mít rezervu na dovážení v čumáku než s tím pak zápasit i T ocásku
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES
Pokud se nepletu, tak Laguna je totožná s Grace, je to jenom jiný název stejného větroně. Ta hmotnost uváděná Kostkou je podle mne nesmysl, minimálně 1kg si tam ubral. Létá však pěkně a jsem s ní nadmíru spokojený.
I květák je jen vycepované zelí
Tu Optimu z Milanova vlákna teď létám já a nemůžu si ji vynachválit. Létám ji na 4S, pokud chci dynamictejsi polétání, mám do ní 2650 baterku, se kterou už je to solidně naložené, ale pořád se s tím na brzdách přistává velmi příjemně. No a na klidnější polet mám 1800 baterky a se těma je MOC hodná a vytočí i silnější termiku. No a přistání je s tím úplná pohoda. Výhoda je, že Optima je opravdu beton, takže když se člověk necítí na ukázková přistání, dá se na brzdách "uložit" do vyšší trávy a nijak jí to nevadí (tak to občas dělávám na svahu). Ještě jsem nenarazil na vítr, ve kterém by nelétala. Pokud je to 15m/s a hodně nárazové, tak to už není moc velký požitek z létání, ale pořád se to v klidu dá.
- BambiSpP
- Kontaktovat uživatele:
Vzdyt laguna a grace jsou rozdilne modeli uz jenom na pohled
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
Omlouvám se za matení, to co jsem myslel že je jen přejmenovaná Laguna, tak to je Genesis. Jenže ten má o půl metru menší WS, takže to byl můj omyl. Díky Bambi za upozornění.BambiSpP píše:Vzdyt laguna a grace jsou rozdilne modeli uz jenom na pohled
I květák je jen vycepované zelí
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše: Pokud planujes 2 modely - jeden do klidu a druhy do vetru,tak .
z toho jasně vychází ION
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
A co Proxima II nebo Classic od Reicharda?
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Paolo-K píše:Lagunu pro Kostku prý taky vyrábí pan Vodinský ,takže to je taky Azero... Lagunu jsem neviděl. Ale jinak od Azero není špatná ta Grace, nebo pokud něco svižnějšího tak Xtreme
Lagunu vyrábí skutečně Azero, rozdíl je v tom, že Kostkovi dodávají křídla v kombinaci polystyren-lehká balsa, pro sebe ji vyrábí v kombinaci polystyren-dýha. Na stránkách ji sice nemají, ale stačí zavolat nebo napsat p.Vodinskému.
vitousek píše:...z toho jasně vychází ION
K tomu IONovi mám podonou výhradu jako k Optimě a to, že nemá řízenou směrovku.
Jinak mám zatím dva favority: již zmiňovaný Rytmus Energy a pak Optimu XXL. Ta sice nemá směrovku, ale zase je velká a mohla by se s ní líp chytat termika.
Pokud "každý ví", že je to tak, pak to tak není nejmíň deset tisíc ku jedné. (R.A.H.)
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
vitousek píše:http://shop.jpmodels.net/product/modely/maxion/maxion/224
Ten je moc pěknej, ale už za úplně jiný peníze a navíc bych si na něj ppo EG opravdu netroufnul
Chlapi,
pôvodca tohto vlákna ho nazval ,,Tipy na výrobce rekreačních elektrovětroňů,,
dá sa v tomto kontexte nazvať modely ako Maxion,ION,Rytmus Energy a pod. rekreačnými ?
Mne sa napríklad veľmi páči ospevovaná Optima mám v pláne si ju zaobstarať (chcem ju najprv vidieť na vlastné oči,ale v Ba ju asi nik nemá) ale je to dosť rýchly model.Rekreačným by som ju nazval iba vtedy ak by bola podmotorovaná a používala sa iba na plachtenie.Ale Optima na to nie je koncipovaná.Ak pozerám nejaké videá majiteľov Optimy tak je to pekne rýchla mrcha! A ten chlap pri vysielačke čo ju riadi sa pri lete Optimy určite nerekreuje
pôvodca tohto vlákna ho nazval ,,Tipy na výrobce rekreačních elektrovětroňů,,
dá sa v tomto kontexte nazvať modely ako Maxion,ION,Rytmus Energy a pod. rekreačnými ?
Mne sa napríklad veľmi páči ospevovaná Optima mám v pláne si ju zaobstarať (chcem ju najprv vidieť na vlastné oči,ale v Ba ju asi nik nemá) ale je to dosť rýchly model.Rekreačným by som ju nazval iba vtedy ak by bola podmotorovaná a používala sa iba na plachtenie.Ale Optima na to nie je koncipovaná.Ak pozerám nejaké videá majiteľov Optimy tak je to pekne rýchla mrcha! A ten chlap pri vysielačke čo ju riadi sa pri lete Optimy určite nerekreuje
Já se teda u ní rekreuju báječně. I když se na průletu blíží 200km/h. 
Nicméně na 3S byla o hodně lehčí, pomalejší a hodnější. Vtip je v tom, že model jako takový má obrovský potenciál. Když se vylétám s nenaloženou Optimou, přidám jeden článek, dám rychlejší vrtuli a tenhle upgrade z toho udělá uplně jiné letadlo. Za několik stovek. Když si teď koupí opravdu rekreační větroň a za chvíli zjistí, že chce něco víc (a že ta chvíle přijde velmi rychle), nezbude mu, než měnit komplet letadlo.
Větší verze Optimy, IONa a Rytmuse budou mít ještě tu výhodu, že termika s nimi opravdu půjde...
Nicméně na 3S byla o hodně lehčí, pomalejší a hodnější. Vtip je v tom, že model jako takový má obrovský potenciál. Když se vylétám s nenaloženou Optimou, přidám jeden článek, dám rychlejší vrtuli a tenhle upgrade z toho udělá uplně jiné letadlo. Za několik stovek. Když si teď koupí opravdu rekreační větroň a za chvíli zjistí, že chce něco víc (a že ta chvíle přijde velmi rychle), nezbude mu, než měnit komplet letadlo.
Větší verze Optimy, IONa a Rytmuse budou mít ještě tu výhodu, že termika s nimi opravdu půjde...