Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
macil

Re: Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom

#466 Příspěvek od macil »

V prvom rade musíš do dosky napáliť správny FW.
pad
Kontaktovat uživatele:

#467 Příspěvek od pad »

Tak já mám upgradováno na 1.5 a konečně začal fungovat self level :) .... paráda .... akorát při testu jak moc můžu kopteru vyvést z rovnováhy se zřejmě díky snaze elektroniky kopteru vyrovnat přidáním plynu stalo to, že měkké baterky nestačily dodat dostatečný proud a regly se vyply a koptera zbuchla ........... takže s měkkými (a starými) baterkami už raději neee :)
kombat na kopci i s motory :-)
mirman

#468 Příspěvek od mirman »

mám FW 1.6
exanko

#469 Příspěvek od exanko »

mirman píše:Ahoj
chtěl bych připojit k desce 2 osý gimbal,neporadíte prosím jak a co nastavit ve vysílačce...
Díky M.

Mám pocit, že v oficiální verzi 1,5 nemůžeš gimbal řídit vysílačkou, jen ho nastaviš tak, aby držel rovinu pokud se stroj nakloní.
Nastavuješ tam klasicky gain, který říká, jak má rychle vyrovnávat (reagovat) podle hodnot gyroskopů. Potom jen nastavíš rovinu, tak aby byl gimball rovně, když je stroj rovně.

Nicméně existuje alternativní firmware který vychází z verze 1,5 http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... st23903473 každopádně to má asi pár much, hlavně asi nekopíruje oficiální firmware, tudíž to co bylo opraveno v 1,6 nebude opraveno zde.
mirman

#470 Příspěvek od mirman »

Mám pocit, že v oficiální verzi 1,5 nemůžeš gimbal řídit vysílačkou, jen ho nastaviš tak, aby držel rovinu pokud se stroj nakloní.
Nastavuješ tam klasicky gain, který říká, jak má rychle vyrovnávat (reagovat) podle hodnot gyroskopů. Potom jen nastavíš rovinu, tak aby byl gimball rovně, když je stroj rovně.

Nicméně existuje alternativní firmware který vychází z verze 1,5 http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... st23903473 každopádně to má asi pár much, hlavně asi nekopíruje oficiální firmware, tudíž to co bylo opraveno v 1,6 nebude opraveno zde.[/quote]

Díky,ještě se zeptám,na konektor M2 by měl být připojen UBEC ,aby byly napájeny serva na M7-M8?
macil

#471 Příspěvek od macil »

Napájacie piny na pozíciách M2 až M8 sú spojené paralelne, takže je jedno, na ktorý z nich privedieš napájanie pre servá.
exanko

#472 Příspěvek od exanko »

M1 a piny pro připojení reciveru jsou spojeny stejnou větví a M2 až M8 jsou spojeny svou větví. Můžeš tedy napájet KK2 i externím UBEC napojeným do reciveru nebo z ESC připojeným v M1. Ostatní M2 až M8 jsou propojeny vlastní větví, můžeš na jeden z nich připojit napájení a ostatní si to vezmou, takže ano. Pokud máš spínaný zdroj (BEC) v ESC, tak na M2 až M8 připoj jen jedeno napájení, u ostatních ESC odpoj napájecí vodič (prostřední v servo konektoru).
pad
Kontaktovat uživatele:

#473 Příspěvek od pad »

Zkoušel jste někdo kk 2 s 1.5 firmware a "super simple gimbalem"? http://www.youtube.com/watch?v=KPBL4pPEzNI

Já ano a protože v tomto případě jsou výchylky serv mixovány je potřeba na desce zapnout položku diff ................ jenže ouha, při jejím zvolení se začnou dít věci.

Zatímco když je kamera nesena dvěma servy kde každé servo řeší pohyb v jedné ose tak vše funguje jak má ..... jedno servo pro naklánění ve smyslu "křidélka", druhé servo pro naklánění ve smyslu "výškovka"

Pokud se použije gimbal kde jsou výchylky mixovány tak pokud je při zapojení elektroniky deska pro kameru v požadované poloze (rovnoběžně s rovinou koptery) tak při spuštění motorů se deska vychýlí (jako byste při letu výrazně potlačili), pokud motory vypnu zase se vrátí do vodorovné polohy. Zkoušel jsem s touto "vadou" počítat a desku resp. páky na servech pootočit tak aby při zapnutí motorů byla deska vodorovně. Možná dobrá myšlenka ale nanic výsledek - tím, že se serva při zapnutí motorů vychýlí se nějak změní i jejich výchylky v jednom směru ... jakoby byly poloviční.

Nevím jestli je text k pochopení, kdyžtak zkusím udělat video. Ale kdo se s tím potkal ten tuší co jsem chtěl sdělit.
I informace že se tohle komukoli dalšímu neděje má smysl.

Už je sice verze firmware 1.6 ale nemusím hned upgradovat za každou cenu :)

A ještě jedna věc, pokud byste měli odkaz na spojení kk 2 s SSG resp. na nastavení tak sem s ním.
manti
Kontaktovat uživatele:

#474 Příspěvek od manti »

TORO 900, Easy Glider PRO, Pfalz D.IIIa, X-copter KK 2.0 LCD
TARANIS QX7
pad
Kontaktovat uživatele:

#475 Příspěvek od pad »

Tohle forum mám prošlé, i když ne úplně všechny příspěvky protože tam do toho hodně motaj fpv. Ale ten můj problém jsem tam nezaregistroval.
manti
Kontaktovat uživatele:

#476 Příspěvek od manti »

zkus použít http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... small.html a vypnout položku diff

chci to tak udělat se softem 1.6 který nemá zatím položku diff
TARANIS QX7
pad
Kontaktovat uživatele:

#477 Příspěvek od pad »

Mixer jsem zkoušel, TEMAMIX jestli si ještě někdo vzpomíná :). Ten má ale natvrdo nastavené výchylky elevonů rozdílně pro "křidélka" a "výškovku". Takže to nefunguje

Ještě jsem ladil a dosáhnul jsem stavu kdy sice při vypnutých motorech je kamera šejdrem, ale při zapnutí motorů se srovná do vodorovné polohy a pak to jakž takž funguje. Zkusím zítra něco natočit.
macil

#478 Příspěvek od macil »

S SSG skúsenosť nemám, až tam som zatiaľ nedospel, len viem, že pre SSG je k dispozícii modifikovaná verzia FW1.5. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1793759
Máš napálenú tú?
manti
Kontaktovat uživatele:

#479 Příspěvek od manti »

Ano, mám přesně tuto verzi. Jako jediná obsahuje položku DIFF pro SSG.
TARANIS QX7
pad
Kontaktovat uživatele:

#480 Příspěvek od pad »

U mě to zatím vypadá takto ...
Akorát pořád prší :-(
Přílohy
IMAG0418.jpg
Odpovědět