Alpha, Beta nebo něco jiného ???
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alpha, Beta nebo něco jiného ???
Zober ES 2 kit (nemecká kvalita) a elektroniku z HK.
FrSky Tandem X20
Vezmi Bixler 2 z NL skladu - KIT....mám ho a lítá hezky 
Naposledy upravil(a) 2952 dne pon 27.05.2013 7:15, celkem upraveno 1 x.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Tu si pozri odkaz zo stavby ES II.: http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/multiplex-easy-star-ii
a uvidíš konštrukciu modelu. Bixler nieje tak pevný a ani samotný material, nie je EPP ako EPP a to riešenie motoru je omnoho lepšie.
a uvidíš konštrukciu modelu. Bixler nieje tak pevný a ani samotný material, nie je EPP ako EPP a to riešenie motoru je omnoho lepšie.
FrSky Tandem X20
- maak
- Kontaktovat uživatele:
Já bych do této začátečnické debaty vnesl svoje malé zkušenosti: Kdysi jsem modelařil a dělal upoutance, na RC nebyly finance. Nedávno jsem zatoužil zase to zkusit a konečně s RC a tak jsem zašel k Peckovi a tam mi jako začátečníkovi poradili Alphu 1500... no tak jsem si ji vzal a hned na poprvé poslal z dvaceti metrů po čumáku do pole... slepil, a znovu, slepil a znovu... pak jsem šel na modelářské letiště s nově rekonstruovanou Alphou a tam mi zkušeňácí ukázali, jak se to řídí a nádavkem řekli, že jsem blázen s tímhle začínat a poradili mi ať začnu se simulátorem a pak at si koupím něco pomalého... Cvičil jsem na Phoenixu 2.0 a naučil jsem se to v kompu a pak si pořídil Betu 1400... tu jsem postavil a zjistil, že mám psychickej blok s tím jít do vzduchu... tak jsem tady na fóru přečetl všechny možný příspěvky a nakonec jsem narazil na geniální model pro úplný začátečníky: FLOP II od pana Šplíchala. Za šest stovek bílej výlisek, slepit, osadit a šup s tím do vzduchu nad neposekanou trávu... Blok byl pryč, to éro je neskutečně hodný a leží ve vzduchu jako pramice na vodě, měl jsem spoustu času vyrovnávat pitomosti, a když padá tak vlastně nepadá a vyrovná to samo... jen se trochu vzpíná při plnejch obrátkách. Nakonec skončil na nejvyšším dubu, ale já mezi tím ztrail blok a naučil se základy a příště už jdu na tu Betu. Shrnuto: Alphy a podobné větroně jsou moc rychlý, moc křehký a drahý. Po zácviku na simulátoru si dejte nějaký kostrbatý polystyrenový hranatý éro se zalomenejma křídlama, třeba: http://sad.okdar.net/flop.html
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Já začínal na Betě bez jediného problému. Na svahu s pšenicí jsem nejprve zkoušel plachtit a pak jsem přidal motor a šlo to 
Jinak můj kamarád začínal také létat, ale začínal na modelu Pegasus od Va-Models. To je úžasně hodné éro. Létá opravdu krokem
a řízení je v poho 
Jinak můj kamarád začínal také létat, ale začínal na modelu Pegasus od Va-Models. To je úžasně hodné éro. Létá opravdu krokem
juraj.jurej píše:Tu si pozri odkaz zo stavby ES II.: http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/multiplex-easy-star-ii
Mám Bixler 2 a nemyslím si, že by nebyl pevný...naopak.
Já začínal lítat v březnu na simulátoru Realflight 4.5, pak Beta 1400. Po třech měsícíh už lítám DHC-2
Schnitzel píše:Já začínal lítat v březnu na simulátoru Realflight 4.5, pak Beta 1400. Po třech měsícíh už lítám DHC-2
Zajímalo jak velký rozdíl je mezi virtuálním létáním a tím reálným?
Čeká mě něco podobného a v Realflightu lítám několik let, dokonce trochu zvládám i vrtulník. A letos dojde na pomalý dvojplošník ale už v reálu.
- maak
- Kontaktovat uživatele:
Z pohledu začátečníka (mne) je to docela velký rozdíl, obzvlášť při úplně prvním letu. Hraje v tom roli asi to, že nemáš možnost "play again", pokud to pošleš z výšky na čumák. To je trochu svazující (ale možná je to jen muj blok), ale brzy to odeznívá a přichází k sobě to "naučené" ze simulátoru.
tetref píše:Zajímalo jak velký rozdíl je mezi virtuálním létáním a tím reálným?
Čeká mě něco podobného a v Realflightu lítám několik let, dokonce trochu zvládám i vrtulník. A letos dojde na pomalý dvojplošník ale už v reálu.
Rozdíly - v RF při výběru letadla máš vše ideálně nastavené a seřízené, není třeba skoro nic trimovat. Když si troufáš, zapneš vítr, ale ten je konstantní a neexistují žádné nárazovky, takže se s tím nemusíš tak moc prát jako v reálu. Mě stačilo nalítat cca 20 hodin na RF a už jsem v reálu zvládnul Betu 1400 poměrně v klidu
maak píše:Z pohledu začátečníka (mne) je to docela velký rozdíl, obzvlášť při úplně prvním letu. Hraje v tom roli asi to, že nemáš možnost "play again", pokud to pošleš z výšky na čumák. To je trochu svazující (ale možná je to jen muj blok), ale brzy to odeznívá a přichází k sobě to "naučené" ze simulátoru.
No já mám blok když si uvědomím, že moje DHC-2 stála přes 4000Kč (na můj noob skill je to drahá sranda) a nechci to rozbít. S Betou za 2000Kč lítám bez jakéhokoliv bloku, což je asi taky díky tomu, že se to nedá jen tak rozbít. Už mi to sice asi 5x spadlo, ale všechno to bylo kvůli pos*anému !!! OrangeRX... never again
Schnitzel píše: Už mi to sice asi 5x spadlo, ale všechno to bylo kvůli pos*anému !!! OrangeRX... never again
Hmmm, tak já se chystám dát do svého prvního letadla - Bety právě OrangeRx, říkal jsem si, až se to trochu naučím, tak tak dám originál s telemetrií ... Co konkrétního je špatně na Orange???
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
ascentis píše:Hmmm, tak já se chystám dát do svého prvního letadla - Bety právě OrangeRx, říkal jsem si, až se to trochu naučím, tak tak dám originál s telemetrií ... Co konkrétního je špatně na Orange???
Výpadky signálu třeba na vzdálenost 50m a to i se satelitem. A než Orange restartuje, uběhne 5 sec. Dal jsem do T9XR Frsky, které vyjde na stejnou cenu a je to oproti tomu nebe a dudy.
- maak
- Kontaktovat uživatele:
Schnitzel píše: No já mám blok když si uvědomím, že moje DHC-2 stála přes 4000Kč (na můj noob skill je to drahá sranda) a nechci to rozbít. S Betou za 2000Kč lítám bez jakéhokoliv bloku, což je asi taky díky tomu, že se to nedá jen tak rozbít. Už mi to sice asi 5x spadlo, ale všechno to bylo kvůli pos*anému !!! OrangeRX... never again
Já jsem to měl podobně, tak jsem si pořídil ten Flop a zdá se to býti překonáno.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Niečo podobné ako Flop je aj elektro tréner:
http://www.reichard.cz/modely/epp-model ... ro-trener/
http://www.reichard.cz/modely/epp-model ... ro-trener/
FrSky Tandem X20