Dá sa bojovať proti klamaniu zo strany modelárskych výrobcov
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Dá sa bojovať proti klamaniu zo strany modelárskych výrobcov
Myslíte si, že sa dá bojovať proti klamaniu zákazníkov zo strany niektorých modelárskych výrobcov?
Zopár tipov je tu:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... h-vyrobcov
Čo si o tomto probléme myslíte?
Máte nejaké nápady, alebo zaručené metódy, ako za nekvalitu neplatiť nekresťanské peniaze?
Zopár tipov je tu:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... h-vyrobcov
Čo si o tomto probléme myslíte?
Máte nejaké nápady, alebo zaručené metódy, ako za nekvalitu neplatiť nekresťanské peniaze?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dá sa bojovať proti klamaniu zo strany modelárskych výro
Miore Miore, pokud ti na ohmetru svítí OL, opravdu to neznamená OverLoad jak píšeš, ale Open Line 
nebo taky Open Leads...
nebo taky Open Leads...
OK2WY
A kdyz mi tam sviti UL?
Nak
Já tedy nerozlišuji, jestli jsem koupil baterky tady v kamenném obchodě, nebo na HC. Na HC to může být lepší, protože tady nemáš jistotu jak dlouho se to prodejci válí v šuplíku, na HC je jasný obrat, stačí sledovat stav zásob.
Je jenom pár výrobců článků ale mnoho "baličů" těch článků do obalů. Když začneš porovnávat konkrétní baterky (např. zvolíš si 3s 2200mAh), tak vidiš, že rozměrově se články liší. Pokud je to ze srovnatelného časového období od různých výrobců, tak je takřka nemožné, aby měl rozměrově menší a hmotnostně lehčí článek lepší zatížitelnost. Tím si můžeš vyřadit evidentní podvodné údaje s "Céčkama".
Taky je jasné, že existují naprosto identické články, které když se složí do packu, tak výsledná nálepka vykazuje různé hodnoty zatížitelnosti. Prostě se to třídí, to třídění něco stojí a lepší články použijí lepší "značky", horší články jsou v levných packách.
Navíc udávaná hodnota zatížitelnosti v "C" je iluzorní pojem. Každou baterku jednou odvaříš i zatížením 1C. O kolik méně to vydrží při max. udaném zatížení není nikde napsané, nikdo za to neručí, nikde nenajdeš přesný počet cyklů s proměnným zatížením a k tomu pokles zatížitelnosti.
Kdyby výrobce (prodejce) udal hodnotu Ri (a případně jeho změnu v čase se zatížením), tak je v pasti. To doufám neočekáváš, že by to tak v tomhle světě fungovalo
Je to prostě jako s těmi pracími prášky: ten dnešní je o tisíc procent bělejší, zářivější.......
Prostě vzít rozum do hrsti. Baterky nevyřešíš. Optoregulátor ano. Můžeš se pokusit to omlátit prodejci o hlavu, pokud to má tak uvedené a zjistíš, že to není galvanicky oddělené. Se stádem právníků je šance ho dostat na klamavou reklamu, podvodné označení....
Ale je to řešitelné i jednodušeji = zjistím, že je to šmejd, už si to podruhé nekoupím, ideálně to ještě rozmáznu někde v diskusi, mezi kamarády...
Je jenom pár výrobců článků ale mnoho "baličů" těch článků do obalů. Když začneš porovnávat konkrétní baterky (např. zvolíš si 3s 2200mAh), tak vidiš, že rozměrově se články liší. Pokud je to ze srovnatelného časového období od různých výrobců, tak je takřka nemožné, aby měl rozměrově menší a hmotnostně lehčí článek lepší zatížitelnost. Tím si můžeš vyřadit evidentní podvodné údaje s "Céčkama".
Taky je jasné, že existují naprosto identické články, které když se složí do packu, tak výsledná nálepka vykazuje různé hodnoty zatížitelnosti. Prostě se to třídí, to třídění něco stojí a lepší články použijí lepší "značky", horší články jsou v levných packách.
Navíc udávaná hodnota zatížitelnosti v "C" je iluzorní pojem. Každou baterku jednou odvaříš i zatížením 1C. O kolik méně to vydrží při max. udaném zatížení není nikde napsané, nikdo za to neručí, nikde nenajdeš přesný počet cyklů s proměnným zatížením a k tomu pokles zatížitelnosti.
Kdyby výrobce (prodejce) udal hodnotu Ri (a případně jeho změnu v čase se zatížením), tak je v pasti. To doufám neočekáváš, že by to tak v tomhle světě fungovalo
Je to prostě jako s těmi pracími prášky: ten dnešní je o tisíc procent bělejší, zářivější.......
Prostě vzít rozum do hrsti. Baterky nevyřešíš. Optoregulátor ano. Můžeš se pokusit to omlátit prodejci o hlavu, pokud to má tak uvedené a zjistíš, že to není galvanicky oddělené. Se stádem právníků je šance ho dostat na klamavou reklamu, podvodné označení....
Ale je to řešitelné i jednodušeji = zjistím, že je to šmejd, už si to podruhé nekoupím, ideálně to ještě rozmáznu někde v diskusi, mezi kamarády...
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Nakadah píše:A kdyz mi tam sviti UL?Nak
Unconnected Leads? nebo Urvaný Lanko
OK2WY
Kód: Vybrat vše
Máte nejaké nápady, alebo zaručené metódy, ako za nekvalitu neplatiť nekresťanské peniaze?Této větě bych rozuměl, pokud bys koupil regulátor Jeti Spin Opto a on by opto nebyl. Ale Tys koupil nějakou levnou čínskou kopii kopie a divíš se, že je to ošizené? A těch pár dolarů jsou nekřesťanské peníze?
A není náhodou trošku problém v tom, že pokud budeš požadovat opravdovou kvalitu, tak si to budeš muset i opravdově zaplatit?
Proč si nekoupíš opto regulátor Jeti nebo MGM? Tam je myslím jistota, že vše bude ok.
Výrobci a prodejci se přizpůsobují poptávce. Chceš hyperlevně nakupovat, tak prostě dostaneš šmejd.
A k Lipokám - také používám hlavně Turnigy. Ale vybírám obvykle 25C, vyšší hodnoty neberu. Musím se přiznat, že se mi nikdy žádná LiPol nenafoukla. Mám k Lipolkám osobitý přístup, který by mi asi moc lidí neschválilo, ale ono to tak nějak funguje a dokonce jim to snad i prospívá.
Naposledy upravil(a) tks dne pát 24.05.2013 11:22, celkem upraveno 1 x.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Nakadah píše:A kdyz mi tam sviti UL?Nak
To mi tam taky někdy svítí. Stačí přimáčknout displej, a už je tam OL
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
tks píše:....Výrobci a prodejci se přizpůsobují poptávce. Chceš hyperlevně nakupovat, tak prostě dostaneš šmejd.....
Jenže tohle si někteří nepřipouštějí. Ani jim nedokape, že tam výrobce a prodejce vlastně dotlačí svým přístupem = kupovat zásadně podle ceny. Pokud jsou rajčata v "akci", tak toho klidně koupit tři kila, přestože by mi stačilo kilo těch dražších bezvadných, takhle dvě kila shnilých vyhodím.....
Přečti si tady názory na motory, regly, baterky ......., převládá mínění radši "za ty prachy" koupit tři šmejdy s tím, že dva vyhodím, než koupit jednu kvalitní věc, kterou použiju i dál.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
tks píše:A těch pár dolarů jsou nekřesťanské peníze?
Samozřejmě! V Číně je křesťanů minimum, pravděpodobně to tedy budou budhistické nebo taoistické peníze
Nebyt blby mi prijde jako celkem adekvatni metodamior píše:Máte nejaké nápady, alebo zaručené metódy, ako za nekvalitu neplatiť nekresťanské peniaze?
Tom
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Kupovali sme aj na kresťanskom Slovensku, v kamennom obchode LiPolky, ktorých kvalita bola zrovnateľná, ak nie horšia, ako tých čínskych. A cena bola nekresťanská, dvojnásobná.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
-
iwojima1
- Kontaktovat uživatele:
mior píše:Kupovali sme aj na kresťanskom Slovensku, v kamennom obchode LiPolky, ktorých kvalita bola zrovnateľná, ak nie horšia, ako tých čínskych. A cena bola nekresťanská, dvojnásobná.
suhlas...kupoval som v nemenovanom kamennom obchode 3s 2500mAh lipolku wellpower a na nabijacke mam meranie vnutorneho odporu....
vnutorny odpor clankov novej wellpower bol zrovnatelny s odporom mojej novej asi 15x nabitej turnigy 3s 2200mAh. a ta turnigy stala 10 USD a wellpower cca25 eur....keby som vedel tak kupim 3 turnigy a mam este aj viac clankov...nenicim ich rychlim nabijanim a mozem dlhsie ostat na letisku.... prestavam verit v kvalitu "ZNACKOVYCH" veci u nas
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
No jediný možný spůzob boje je vymýtit lidskou blbost
A zvýšit informovanost modelářů.
Dovolil bych si tvrdit, ze i Realisticke RC modely jsou k nicemu konzumentovi, ktery nedokaze prefiltrovat jejich obsah alespon skrze naprosto elementarni znalost problematiky samotne, viz http://www.knihcentrum.cz/elektrotechnika-i/d-94087/ a http://www.knihcentrum.cz/elektrotechnika-ii/d-93850/.
"Klamanie zo strany modelarskych obchodov" je obvykle z poloviny doplneno "prehnanym ocekavanim neinformovaneho zakaznika". Stejne, jako JMalikovy rajcata v akci.
"Klamanie zo strany modelarskych obchodov" je obvykle z poloviny doplneno "prehnanym ocekavanim neinformovaneho zakaznika". Stejne, jako JMalikovy rajcata v akci.
Tom
Je někde na těch čínských OPTO regulátorech výslovně napsáno, že mají optooddělovač? Že je tam galvanické oddělení silové části od signálové? Říká nějaký platný zákon, že se nemůže regulátor nazývat OPTO, když to oddělení nemá? Jak je to s populárními LED televizory? Je to klamání, když tam není napsáno, že je to LCD televizor (pouze s jiným podsvícením displeje)?
Dnes aby se v tom čert vyznal. Natož křesťan.
Dnes aby se v tom čert vyznal. Natož křesťan.