DHC-2

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dinotrak

DHC-2

#1 Příspěvek od dinotrak »

Ahoj, co potřebuju abych mohl řídit nějáké pokročilejší letadlo jako tohle: :?
http://www.modelarina.cz/rc-letadlo-dhc ... -a-serv-p-
11298.html

budou mi nějak platné zkušenosti z jiných rc (mám rc drift,rally,vrtulník) ???
díky moc za odpověď :|
cilek

Re: DHC-2

#2 Příspěvek od cilek »

Vypadá to na model vhodný pro začátečníka - hornoplošník, větší rozpětí. Bude to chtít solidní plochu pro vzlet a přistání. Pro ovládání budeš potřebovat 5 (min. 4) kanálovou RC soupravu.
Honza C
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Honza C »

brzy oslavim 3. vyroci modelarskeho restartu - zacinal jsem s Bambi II (metrovy hornoploch) a bylo to krute. Dve pomerne zasadni veci:

1. bez se podivat nekam, kde modelari litaji a PTEJ SE - prohlizeni fora je fajn, ale pokud nevis presne, co hledas, za 4 hodiny Ti z toho zacne hrabat a zjistis, ze nevis o moc vice, nez kdyz jsi zacal... Mne dalo strasne moc, kdyz jsem prisel poprve v Brne na Slatinu s totalne neletavym Bambim (teziste blbe - klasicka zacatecnicka chyba) odhodlany s tim prastit a odchazel stastny jak blecha asi po 4 letech s jenom trochu nakrachlym modelem !

2. Nedoporucuji letadlo s vrtuli vpredu jako uplne prvni. Kdyz s tim nekam naperes, budes lepit nejen EPP, ale take vymenovat vrtuli, osu motoru, ulozeni motoru, mozna cely motor - cele to je na dlouho, pro zacatecnika slozite a za hodne penez. Kup si vetrone s tlacnou vrtuli - Beta / Bixler / Easy Star - zadnou velkou paradu neudelas, ale jsou to vsechno hodnoucka letadla, ktera snesou fakt HODNE. V teto sekci je o nich dlouhatanske vlakno. TOho krasneho Beavera kup jako 2. stroj az to budes trochu umet.

Good luck !
DX7, ven: Katana 1.8m, ION, RCF Extra 1.2m. hala: Spies, RCF Sbach 80, CrackWing, Mini Crack Yak
jenisej

#4 Příspěvek od jenisej »

Recenze vyšla v RCrevue 5/2013.J.
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ferulik »

Ten model má 1 400 g pri rozpätí 1,5 m-čo znamená veľkú plošnú záťaž a nič pre neskúseného modelára.
Napriek tomu si myslím že môžu byť začiatočníci modelári talentovaný a šikovný ktorý dokážu s podobným modelom letieť.
Poznám takých-samozrejme pod dohľadom a kontrolou skúsenejších.
Všeobecne tu prevláda dogma že treba začať s easystarom,betou,bixler a pod. všetko čo má tlačnú vrtuľu.Pokiaľ si na Beavera netrúfneš tak Ti odporúčam sa toho držať.
k380

#6 Příspěvek od k380 »

Mohu potvrdit předchozí odkaz. Mám tento model od Robee. Plošné zatížení velké,model je rychlý. Plocha pro přistání nejlépe asfalt, na trávě hrozí převrácení pro větší přistávací rychlost. Doporučuji 6-ti kanál, křidýlka na dva kanály. Klapky mixovat s výškovkou a křidýlka se směrovkou.Nedoporučuji pro začátečníka !
dinotrak

#7 Příspěvek od dinotrak »

mně šlo hlavně o ty plováky, ale když tak procházím rc kinga atd. , tak si všímám že není problém koupit si nějákou cessnu (moje oblíbená :D ) třeba tuhle: a namontovat plováky.
http://www.modelarina.cz/rc-letadlo-sky ... -2386.html
díky za odpovědi.
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mikymik »

Na jaře jsem také pořizoval hydroplán a shlédl jsem i hodně videí a přišlo mi, že takové ty "létající čluny" snesou na hladině o dost krutější zacházení. Nakonec jsem tedy pořídil tohle a jsem spokojen. Bohužel se ale od rybníku stěhujeme, tak ho na podzim budu prodávat ;)

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19355__HobbyKing_EPO_Seaplane_1090mm_PNF_DE_Warehouse_.html
dinotrak

#9 Příspěvek od dinotrak »

mikymik píše:Na jaře jsem také pořizoval hydroplán a shlédl jsem i hodně videí a přišlo mi, že takové ty "létající čluny" snesou na hladině o dost krutější zacházení. Nakonec jsem tedy pořídil tohle a jsem spokojen. Bohužel se ale od rybníku stěhujeme, tak ho na podzim budu prodávat ;)

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19355__HobbyKing_EPO_Seaplane_1090mm_PNF_DE_Warehouse_.html

hele to znám to je Icon A5 :lol: ,trošku maketa ale nevadí. Vypadá dobře i když ted zrovna přemýšlím o tomhle:
http://www.rcking.eu/cs/jsem-zacatecnik ... mod-1.html

dají se tam namontovat plováky na míru a ještě k nim dostaneš větší vrtuli. Taky se mi líbí že to má SPEKTRUM ovladač, mám ho na rc autě a sem s ním maximálně spokojený . :)
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od BOBIKA »

Ahoj,DHC2 mám ve svém letovém parku,na podvozek si nemůžu stěžovat na ty kolečka to jde i s trávy,na klapkách to sedá skoro samo,na vodě to potřebuje trochu delší rozjezd ale jinak to je supr letadlo,má to pár nevýhod (montáž křídel,kabely) já to převážím komplet smontované takže dám aku a letím,podle mě to uřídí i nějaký začátečník,je to hodné éro.Pavel.
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mikymik »

Nejsem si úplně jistý, jestli jsou Spektrum pozemní a "vzdušné" přijímače kompatibilní. Navíc s DX4e si anténou stále míříš na model, což by mi bylo takové protivné ("vyzařovaný výkon" je v ose antény nejslabší) a také ti taková vysílačka může začít velice rychle nestačit (počet kanálů, absence mixů, pamětí...). A letadlo bez křidélek a se stejnosměrným motorem, hmmm, no nevím.
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od BOBIKA »

no vysílač na auto a příjmač na letadlo a nebo opačně nejde použít,ale tohle je komplet tzn.RTF.Takže stím může lítat.
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ferulik »

mikymik píše:Navíc s DX4e si anténou stále míříš na model, což by mi bylo takové protivné ("vyzařovaný výkon" je v ose antény nejslabší)

toto nemusí byť pravda-práve o tom tu prebieha debata v inom vlákne
mikymik
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od mikymik »

Nu, igorb se tam pouští do takových akademických diskuzí. Vyzařovací výkon v ose není nulový a jeho maximum třeba neleží přesně na 90o, ale to je z praktického hlediska úplně o ničem. Udělej si range test, kdy jednou budeš na model anténou mířit a podruhé s anténou kolmo a uvidíš...

edit: píši tedy o 2,4 GHz Tx/Rx
Schnitzel

#15 Příspěvek od Schnitzel »

Ahoj, mám DHC-2 od Pelikána.

S modelařinou jsem začal nechtěně teprve začátkem března, dostal jsem ho jako dar k mým kulatinám :)

Březen - RealFlight na PC (rozbiješ toho kolik chceš a naučíš se základy, hlavně lítat proti sobě mi ze začátku dělalo problémy) + zkoušel jsem Bobra, ale zjistil jsem, že je to zatím velké sousto.
Duben - Beta 1400 (designově hnus, ale je to model pro "debily", když neděláš kraviny, tak to ani nejde rozbít, looping to umí na místě jeden za druhým třeba minutu v kuse :) )
Květen - Beta 1400 ve větru. Bez něj už mě dost nudí ... + začátky s Bobrem

a dneska lítám s Bobrem, není to na ovládání tak jednoduché jak Beta 1400, ale dá se dobře zvládnout. Stačí metr dva rozjezd a je ve vzduchu, při přistání s klapkama taky moc prostoru nepotřebuje. Když jsem s ním letěl poprvé, tak jsem se klepal jak ratlík, přece jenom oproti Betě u mě budí respekt :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“