Samokřídlo - rady

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
fija1

Re: Samokřídlo - rady

#31 Příspěvek od fija1 »

sDog píše: je tam ta originál dodávana k Toru TP. Takže 8/6. Tak bych od Vás teda rád slyšel co a jak s tou vrtulí? Je to važně špatný? Odpálím třenba regulátor? Nebo co se může stát když budu tuhle vrtuli honit na 3S s morotem 2212/1400 a regulátorem 18A?

Ty máš originální osazení verze TP. Dodávaná vrtule 8/6 je určená pro aku 2S. Pokud použiješ 3S, s touto vrtulí dojde ke zvýšení proudu a prostě spálíš regulátor. Podle Telinku je pro 3S nutné použít maximálně 7/6.
Já si myslím, že bys měl začít s 2S a až budeš mít pocit, že máš křídlo optimálně nastavené, že na něm není co ladit a létá to pomalu, takže se nudíš, přejdi na 3S a 7/6. Ale já lítám na dvojčlánek od léta a pořád mi to přijde dost rychlé a zábavné a občas s ním tak praštím, že se sám sobě divím :D

Spodek křídla jsme stříknul sprejem - reflexní oranžovou, jako je na refl. vestách. A ani to nemusí být po celé ploše a je to vidět hezky.... Hlavně se s tím moc nepárej, stejně křídlo omlátíš - radši lítej!
jova
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od jova »

Co jsme koukal do poznámek, tak měření toho motoru na dvojčlánek nemám. Na tříčlánek jsem staticky na stole naměřil s vrtulí od telinku 8x6 tah 980g a odběr proudu 26A! a s vrtulí APC 7x6 630g a proud 18A. Takže já bych ti kombinaci vrtule 8x6 a tříčlánk na 18A regulátor taky nedoporučoval.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
sDog

#33 Příspěvek od sDog »

Kua to je teda na ....... no nikde jsem se nic takového že pokud mám 3S, mám dát jinou vrtulku nedočetl :(( a i na stránkach píšou:

Pokud chceme využívat výkon v plném rozsahu, musíte osadit i dostatečně kvalitní akumulátory.Na dva články a s vrtulí 8/6 se špičkový odběr pohybuje kolem 16A. Na 3 články je
to již přes 20A.
Ten kdo netouží po maximální rychlosti a nebo neumí pracovat s plynem může po užít vrtuli 7/6 (případně ještě menší např. 7/4). Rychlost klesne celkem nevýrazně, ale zmenší se odběr.

Ale že bych měl na 3S používat jen tu 7/6 nikde nevidím :( novou baterku kopovat nebudu, pořídil jsem Toro i díky tomu že se s tím dá létat na 3S a mám doma 3S z Gamy takže budu muset sehnat vrtulku no :( To zas bude v tomdle zapadákově něco.. a kupovat z netu blbou vrtuli za 80 kč a platit 120 poštovné to je zhovadilost :( Dík za info. jsem rád že jsem to neoddělal protože zatím pořád foukalo až až..
Vzduch: T9x-Open9x - Gama 2100, Toro 900 TP
Země: Traxxas Slash VXL 2WD, Traxxas Slash VXL 4x4
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od RimmerCZ »

Normalne litame na toru 3s s vrtuli 8x6 a setovym motorem a regulatorem a neni problem. Mozna by stalo za to umistit regl tak at se lepe chladi pro sichr.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“