první problémy s windows 8 a metrem
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
první problémy s windows 8 a metrem
Ahoj, tak jsem dostal na vánoce nového notebooka na kterém byl windovs 8 od začátku se mě to nelíbilo jako každá nová věc. Včera jsem nemohl počítač vůbec vypnout protože jsem se nemohl zaprvé dostat do metra a za druhé nefakčily vysouvací panely. Dál, když jsem na internetu kliknul na druhé už otevřené okno, tak se samo vyplo. No vypnul jsem ho nakonec na tvrdo a nechal 4 hodiny jen tak pak jsem ho zapl a už vše fungovalo jako dřív. Nevím kde by mohl být problém, jsem zvědavý, jestli se to bude ještě opakovat.
Re: první problémy s windows 8 a metrem
Windows 7 forever
Mel jsem w8 cca tyden a skoncilo to formatem. Bud se nechtelo vypnout nebo se to seklo a zamrzlo. Kolega mel stejne problemy, volal na Microsoft helpdesk a tam mu rekli, ze pocitac nena dostatcny vykon pro tento system. Odpovedel,, ze nechape, proc je tedy s timto systemem nabizen a ze u noteboku za 1100Eur by toto necekal.
zacnu helpdeskem - neresit... halpdesk microsoftu je asi po helpdesku O2 to nejhorsi, s cim muze clovek prijit do styku. Lepsi je kontaktovat nejakeho resellera, nebo vyrobce notebooku a resit s nim, nez s microsoftem...
ad windows 8 - je to system urceny zejmena pro tablety a jako takovy je celkove koncipovany. U notebooku se nabizi zejmena s dotykovym displayem, protoze ta jejich dlazdicova politika je urcena na ovladani prave dotykem. Vubec nechapu, proc to na ty notebooky zacali cpat. To ovladani je natolik odlisne a nedomyslene, ze to musi nenavidet kazdy, kdo kdy s windows prisel do styku. Ale mozna se pletu a lidi si holt zvyknou, stejne jako si museli zvyknout na nove start menu...
Aspon ze existuji programy, ktere dokazi do windows 8 vratit puvodni nabidku start a deaktivovat ty rohy, protoze to ovladani je fakt hrozne
Jak uz psal kolega nade mnou, Windows 7 rulez. Po delsi dobe slusne fungujici system, bez nutnosti mit nejake drivery a bez zasadnich systemovych chyb. Takze pokud je moznost, rovnou bych to premazl na Win 7. Bohuzel u tech OEM se obavam, ze tam ten downgrade zdarma neni mozny.
ad windows 8 - je to system urceny zejmena pro tablety a jako takovy je celkove koncipovany. U notebooku se nabizi zejmena s dotykovym displayem, protoze ta jejich dlazdicova politika je urcena na ovladani prave dotykem. Vubec nechapu, proc to na ty notebooky zacali cpat. To ovladani je natolik odlisne a nedomyslene, ze to musi nenavidet kazdy, kdo kdy s windows prisel do styku. Ale mozna se pletu a lidi si holt zvyknou, stejne jako si museli zvyknout na nove start menu...
Aspon ze existuji programy, ktere dokazi do windows 8 vratit puvodni nabidku start a deaktivovat ty rohy, protoze to ovladani je fakt hrozne
Jak uz psal kolega nade mnou, Windows 7 rulez. Po delsi dobe slusne fungujici system, bez nutnosti mit nejake drivery a bez zasadnich systemovych chyb. Takze pokud je moznost, rovnou bych to premazl na Win 7. Bohuzel u tech OEM se obavam, ze tam ten downgrade zdarma neni mozny.
Mam WIN 8 na tabletu (už mě nebavilo nosit notas) a zatím jsem spokojenej. Doma mám samozřejmě WIN 7, ale dle nějakých zpráv má být nějakej update od MS , kterej vrátí nabídku START a další úpravy.
http://www.zive.cz/clanky/8-alternativn ... fault.aspx
Jak rikam, na tabletu bez klavesnice a mysi to ma smysl, na notebooku s dotykacem se to da prezit (kdyz vam nevadi neustale popatlany display), ale na desktop si to muze dat jenom trubka, co chce mit proste nejnovejsi windows, aniz by nad tim trochu premyslel...
Jak rikam, na tabletu bez klavesnice a mysi to ma smysl, na notebooku s dotykacem se to da prezit (kdyz vam nevadi neustale popatlany display), ale na desktop si to muze dat jenom trubka, co chce mit proste nejnovejsi windows, aniz by nad tim trochu premyslel...
Joshuax píše:http://www.zive.cz/clanky/8-alternativnich-nabidek-start-pro-windows-8/sc-3-a-166827/default.aspx
Dneska uz je pomalu problem, koupit klasicky notebook bez win 8. Ja dotykovy mam a zadny zazrak s w8 to stejne nebyl.
Já mám na desktopu už pár měsíců w8 a bez problému. Samozdřejmě bez nabídky start by to nešlo 
W8 + SSD je střela
W8 + SSD je střela
Taranis SE, Optic 6 Assan, Toro900, MAXI SWIFT, FW-190, PZ BF-109
Mám W8 od prosince a popravdě si nemůžu stěžovat. Spousta klávesových zkratech, na což jsem "úchyl" a na metro jsem si kupodivu taky celkem rychle zvyknul, jen je potřeba si to trochu upravit k obrazu svému.
Problémy jsem měl jen ve chvíli, kdy mi blbnul disk, na kterém systém byl. Vyměnil jsem ho za SSD a od té doby jen radost. Nic takového, jako nefungující metro jsem nezaznamenal, leč pokud to vyřešil restart (v jakékoli formě), tak to asi padla jen nějaká zásadní část a restart si to prakticky vymodlilo.
PS: nejdůležitější pro správný chod PC je jedna věc - nemít antivir, který alespoň mě vždy vše jen rozj**be
Problémy jsem měl jen ve chvíli, kdy mi blbnul disk, na kterém systém byl. Vyměnil jsem ho za SSD a od té doby jen radost. Nic takového, jako nefungující metro jsem nezaznamenal, leč pokud to vyřešil restart (v jakékoli formě), tak to asi padla jen nějaká zásadní část a restart si to prakticky vymodlilo.
PS: nejdůležitější pro správný chod PC je jedna věc - nemít antivir, který alespoň mě vždy vše jen rozj**be
-
oplu
- Kontaktovat uživatele:
na W8 na notebooku si nemůžu v žádném případě stěžovat, vše jede tak jak má.
Navíc mi připadá, že to daleko lépe využívá PC, vše mi jede lépe, než na W7...
Navíc mi připadá, že to daleko lépe využívá PC, vše mi jede lépe, než na W7...