Energic

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

Re: Energic

#601 Příspěvek od lakotamm »

creagel píše:Po dlouhy dobe jsem se dostal k tomu vadnymu servu klapky. Bohuzel, podezreni na prodreny kabel se nepotvrdilo. Kabel jsem zacistil, znova napajel a nic. Servo dojede do krani polohy a konec. Nebruci, neskripe, prevody evidentne ok. Proste se dotoci na krajni polohu a smitec. A to vzdy, opakovane (kdyz po odpojeni napajeni servo pretocim na druhou stranu).

Az bude zase chvilka, tak to zkusim rozebrat a kouknout primo do serva. Ale nevim co tam vykoukam.

btw: servo vubec nesmrdi spaleninou.

Skús zo srandy zmerať vnútorný odpor (všetkých 3 ciest) kábla a pripojiť tam iné servo.

EDIT: podľa popisu by to zodpovedalo poškodeniu potenciometra v serve.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
creagel

#602 Příspěvek od creagel »

To me taky napadlo, ze to bude potenciometrem - chovani by tomu napovidalo. Jen by me zajimalo proc, kdyz se kridlo nikdo ani nedotkl a posledni podzimni letani naprosto bezproblemove. Kuchnu servo a uvidim. Nejake servo tu mam, tak tam zkusim pripojit jiny, jestl to pojede.
creagel

#603 Příspěvek od creagel »

Servo jsem zkusil zapojit do jineho prijimace a chova se porad stejne. Rozebral sem ho ale na pohled tam nic spatne neni (prohlizel jsem pod lupou soucastky). Potenciometr je zakapnuty nejakym lepidlem,ale kabely k nemu jsou pripajene ok.

Objednal jsem nove,ale stejne by me zajimalo co a proc jen tak odeslo.
Dzordzik

#604 Příspěvek od Dzordzik »

To máš ještě dobré, mě odešla obě JRka na ocase. Mrtvoly. Dodnes z JR odpověď co se s nima stalo nepřišla. Taky na nich nebylo nic vidět a nesmrděly.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#605 Příspěvek od lakotamm »

creagel píše:Servo jsem zkusil zapojit do jineho prijimace a chova se porad stejne. Rozebral sem ho ale na pohled tam nic spatne neni (prohlizel jsem pod lupou soucastky). Potenciometr je zakapnuty nejakym lepidlem,ale kabely k nemu jsou pripajene ok.

Objednal jsem nove,ale stejne by me zajimalo co a proc jen tak odeslo.

Ak sa ti chce skús premerať odpor poťáka v stredovej polohe.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
petrajksner

#606 Příspěvek od petrajksner »

Pánové, nějak mě strašíte s těmi JR HV mám jich 6 v jednom letadle, zažily i krušné chvíle, 60 startů a zatím žádný problém :lol:
Proběhla před jarní kontrola a vše zatím OK :!: :!: :!:
slaco
Kontaktovat uživatele:

#607 Příspěvek od slaco »

Tak můj ENERGIC je po záletu. Jsem max spokojený. Až překvapivě hodné a umí i hodně pomalu.

Konfigurace:Motor: Kontronik KIRA 500-36/6,7
Vrtule: RFM 16x16
Serva: 4x TGY-777MG , 1x FUTABA S 3150
regl YEP 100 , GRAUPNER HOTT, VARIO
Baterie: Turnigy nano-tech A-SPEC 5čl. 2200mAh , 65 - 130C

Pokud vario nekecá tak max. stoupavost naměřena 50,5 m/s
Přílohy
log 26.4.2013.jpg
IMG_2527.JPG
creagel

#608 Příspěvek od creagel »

Pekny, zatim jsem nepristihl HoTT Vario, ze by kecalo. Jeste doporucuji stahout si dataexplorer (http://download.savannah.gnu.org/releases/dataexplorer/) - nechaji se tim lepe zkoumat zaznamy z varia ;)

Kolik ti to s tou Kirou a 5 clankem hmoti?
slaco
Kontaktovat uživatele:

#609 Příspěvek od slaco »

creagel píše:Pekny, zatim jsem nepristihl HoTT Vario, ze by kecalo. Jeste doporucuji stahout si dataexplorer (http://download.savannah.gnu.org/releases/dataexplorer/) - nechaji se tim lepe zkoumat zaznamy z varia ;)

Kolik ti to s tou Kirou a 5 clankem hmoti?

Díky za odkaz , fakt hodně dobrý pro rozbor letu.

Hmotnost ENERGIC:
osazená pravá část křídla .............. 483g
osazená levá část křídla ................ 483g
výškovka ...................................... 49g
spojka křídel ................................. 55g
trup včetně vybavení .................. 713g
baterie ....................................... 325g
Letová váha celkem .................... 2108g
creagel

#610 Příspěvek od creagel »

Fakt netusim, kdy a jak se to stalo - mam na obou kridlech zatlaceny predni cep do kridla. Vsimnul jsem si toho az dneska, kdyz jsem to nakladal do auta. Premyslim nad timu, jak to vytahnout. Zatim me nenapadlo nic lepsiho, nez zkusit silny magnet napr. z harddisku. Nemate nejaky lepsi napad? :(

Trochu se mi lepi s Energicem smula na paty - zacalo to seknutym zavetrovanim, pak z niceho nic odeslo servo klapky a ted tohle ... grrrrrr
Přílohy
predni_cep.jpg
petrajksner

#611 Příspěvek od petrajksner »

Já bych vyvrtal, udělal 3mm závit, nasrouboval zavitovou tycku, možná ji tam ji zalepil a stylem reverzního kladiva vytáhl. Uříznout zavitovku a pak za lepit kolík na správnou hloubku.
graup15

#612 Příspěvek od graup15 »

Jsem ochoten věřit lecčemu,ale tomu,ža samo!! se zatlačili dva středící kolíky,které jsou tam dost na fest a ještě zalepané...tak tomu rozhodně ne...hm,hm...
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#613 Příspěvek od Milan Nes »

dal bych několik neodymovejch magnetu na sebe a vytahnul na 90% to musi jit kdyz dokazi udrzet nekolik kilo v tahu .... taky sem to takto delal, horsi to bylo u hlinikovejch :) ty jsem nakonec z boku a mirne sikmo navrtal 2mm vrtackem a vytahnul
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
creagel

#614 Příspěvek od creagel »

Dalibore, netvrdim ze samo - tomu take neverim. Jen opravdu netusim kdy a jak. Protoze kridla mam v polici nalezato a samotne, pri zandavani kridel k trupu nikdy netlacim "na krev" a kdyz to nejde resim kazdou picovinu protoze se bojim. Kridla nikde nestala ani do nich nikdy nic nebouchalo. Proste netusim :( A to mi ty kridla uz pul roku jen tak lezi v polici a az ted zjistim tohle :(((
graup15

#615 Příspěvek od graup15 »

Máš tam malé neviditelné trpaslíky :-)
Jo Enricovi se to stalo taky, ale až po tom co nějak čirou náhodou trefil jediný strom široko daleko :-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“