Hitec AURORA-9 pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirka M

Re: Hitec AURORA-9 pokračování

#181 Příspěvek od Jirka M »

Servisní menu - kalibrace, pokračování:

Servisní menu, které se nám načetlo do záložky "vlastní", obsahuje 6 dalších podsložek - voleb.

Přepínač - tady můžeme zvolit jednu ze tří sad přepínačů, ale pak nebudou souhlasit popisky na rádiu.

Ovladač - zde řešíme kalibraci.

MDL NAST. - zde se nedá prakticky nic, měnit velikosti modelů nelze, k tomu je patrně potřeba další hardware. Můžete pouze resetovat eeprom paměť, nebo zvolit výchozí reset, nevím jaký je v tom rozdíl, obojí se totiž chová stejně. Vysílačka po vás bude chtít zadat vysílací frekvenci a dále bude nutná kalibrace displeje, jinak vás to nepustí dál, zbytečně, pouze ze zvědavosti to raději nezkoušejte, vše bude vymazáno!!!

LED Test - tak to je asi jasné, tady se nic podělat nedá.

MOD - tahle funkce je dostupná normálně pod záložkou "systém", takže nic nového.

Jednotky - také jasné.

LCD - pokud chce někdo změnit kontrast, má možnost.

No a teď tedy ta kalibrace:
Kalibrovat je možno všechny ovladače zároveň, nebo jednotlivě. Všiměte si, že každý ovladač, má svůj vlastní sloupec.

J1 - Křidélka
J2 - Plyn
J3 - Výškovka
J4 - Směrovka
LS - Levý potenciometr
RS - Pravý potenciometr

Když stisknete tlačítko CLR, tak vymažete uložené neutrály všech ovladačů, bude tedy nutno provést novou kalibraci rozsahů, všechny ovladače je nutno vychýlit do krajních poloh a ponechat je v jejich středu, tedy i plyn!!! :!: Jinak budou neutrály mimo, teprve nyní stiskneme tlačítko NEU a naslédně SAVE, tím pozice uložíme.

Pokud chceme nastavit jen některý ovladač, ale ne všechny, tak tlačítka CLR a NEU si vůbec nevšímáme, například chceme doladit kanál J1, tedy křidélka. Řádek ADC nám zobrazí maximální a minimální výchylku kniplu, současně s neutrálem. Minimální i maximální rozsah páky se do příslušné řádky MIN a MAX, uloží automaticky. V řádku NEU, musí hodnota souhlasit s tím co vidíte na řádku ADC, (takže v mém případě ADC -8, NEU -8), když nesouhlasí, tak na to čísílko v řádku NEU klepnete a ono tam naskočí, poté jste-li spokojeni, nastavení uložíte stiskem tlačítka SAVE. V monitoru pak překontrolujeme jestli vše chodí správně.

No a věc asi poslední, když pro odchod ze servisního menu, nepoužijete tlačítko "Konec - Exit", prostě jen klasicky vypnete rádio, tak po jeho zapnutí na modelu, kde jste jej aktivovali, zůstává stále k dispozici v záložce "Vlastní", pro deaktivaci je nutno použít tlačítko "Konec - Exit". Tím se ale vymažou veškeré nastavené hodnoty daného modelu, proto jsem již na začátku psal, zkoušet na NONAME1, napřiklad, ale fakticky je jedno jakou paměťovou pozici zvolíte, jen by to neměl být pracně napípaný model, páč o ta nastavení přijdete. Ostatní napípané modely, zůstávají nedotčeny, změna nastane pouze v rozsahu těch ovladačů, takže pokud vám třeba nešel naplno plyn, nebo jiný ovladač, tak teď to bude OK. :D
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od Dejfak »

Supr návod, asi se do toho pustím. :)
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
petrovo

#183 Příspěvek od petrovo »

Kolegove, potreboval bych helfnout.... Zapomel jsem doma papirek s rozmery vysilace. Muzete mi ho nekdo premerit? Jedna se mi jen a pouze o vysku(tloustku). Strana spodni - tedy u akumulatoru.

Diky za ochotu.

EDIT:
Sice nic, ale dal jsem na svuj odhad a ted kdyz zkousim doma vysilac zapasovat, sedi perfektne. Slo mi o pult ....
petertn
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od petertn »

Potrebujem help. Situacia je takato:
CH1 AILE
CH2 ELEV
CH3 MOTOR NA VYPINAC
CH4 RUDD
CH5 AIL2
CH6 FLAP
CH7 FLAP2
CH8 SPO
CH9 VOLNY
Mam nastavene flight conditions na 3 polohovom sw-E
Od seba Normal s potlacenymi klapkami na start
Stred termika J3 riadi Camber mix
Ku sebe Landing J3 riadi B-fly
Problem nastava ked chcem Spo namixovat ku B-fly aby mi isli proporcionalne s J3
Vie niekto poradit? V ostatnych let rezimoch musia byt stity zasunute s nemoznostou nahodneho vysunutia.
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
johl

#185 Příspěvek od johl »

Pokud někdo přemýšlí nad radou pro Petertn, tak se připojuji se svou prosbou:
Jde přimět Auroru, aby fungoval B fly mix na bočním ovladači plynule a plyn pro motor fungoval na páce plynu?

Mně se zdá , že to nejde. B fly buď plynem nebo vypínačem-ale pak pouštění e motoru jedině vypínačem.
Nevíte někdo?
Dík za odpověď
sgames
Kontaktovat uživatele:

#186 Příspěvek od sgames »

ja si myslim,ze jde namixovat na ten prepinac jeste mix z bocnim ovladacem.

neovereno v praxi,ale tak bych to delal ja teda
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
johl

#187 Příspěvek od johl »

sgames píše:ja si myslim,ze jde namixovat na ten prepinac jeste mix z bocnim ovladacem.

neovereno v praxi,ale tak bych to delal ja teda

takže Bfly aktivuju přepínačem a ovládám bočním poťákem?
To jsem zkoušel, ale ten v tom případě využiju pouze na doladění za letu ??- Plynulé obládání Bfly je pouze na kniplu plynu nebo skokově (otevřeno zavřeno) vypínačem, jinak mi to nefunguje.
Ještě mě napadlo říct Auroře , že plyn je na bočním ovládači -pak by si mohla myslet , že to je plynová páka.....aby chodil B fly mix plynule.
johl

#188 Příspěvek od johl »

...tak ne : Aurora trvá tvrdošíjně na ovládání Bfly kniplem pro plyn :(

Pak už mě napadá jedině pokusit se si to odmixovat pomocí volných mixů
petertn
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od petertn »

Nie, ja to mam na J3 knipel. Nemyslim si ze b-fly je dobre ovladat bocnym ovladacom, nie je taky jemny.
Dlho som sa branil motoru na prepinac, ale prechodom na let rezimy zistujem ze na vypinaci je najlepsi. Tak ci tak idem bud vyp alebo plny plyn.
Ja nechapem preco priamo v b-fly nie je nastavenie spoilerov.
Mne sa proste stane to ze ked zapnem b-fly a vypinacom ku tomu zapnem brzdiace stity tak na nich cez volny mix nedosiahnem uplne zavretie a uplne otvorenie.
V ostatnych rezimoch cez vypinac to ide, but vysunute alebo zasunute... :-(
johl

#190 Příspěvek od johl »

petertn píše:Nie, ja to mam na J3 knipel. Nemyslim si ze b-fly je dobre ovladat bocnym ovladacom, nie je taky jemny.
Dlho som sa branil motoru na prepinac, ale prechodom na let rezimy zistujem ze na vypinaci je najlepsi. Tak ci tak idem bud vyp alebo plny plyn.
Ja nechapem preco priamo v b-fly nie je nastavenie spoilerov.
Mne sa proste stane to ze ked zapnem b-fly a vypinacom ku tomu zapnem brzdiace stity tak na nich cez volny mix nedosiahnem uplne zavretie a uplne otvorenie.
V ostatnych rezimoch cez vypinac to ide, but vysunute alebo zasunute... :-(

...Nemyslim si ze b-fly je dobre ovladat bocnym ovladacom, nie je taky jemny:
Já zárověň s větroněm lítám i motoráka a občas se mi stává , že motor místo přepínačem vypínám naplno vysunutýma klapkama- takže jsem se rozhodl, pro plyn na plynu a ten boční potenciometr by mi krásně vyhovoval pro Bfly. To že to není jemné mi je jedno. Ono stejně buď jdu do plných, nebo napůl, nebo něco mezi a ten boční poťák je pro mě ideální, protože mi dá najevo, že jsem v půlce dráhy a plynule to funguje taky.

...tak na nich cez volny mix nedosiahnem uplne zavretie a uplne otvorenie: to se mi stalo taky a štvalo měto.
mior
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od mior »

Ešte na Hitec Eclipse mi pán Palík poslal postup dvoch mixov, kde na páke plynu je normálne plyn a po prepnutí vypínačom je na páke plynu B-fly. Lietal som takto s Blizzardom od Reicharda. Myslím, že by to šlo aj na Auroru - filozofia rovnaká...

Ono mať B-fly na páke je výhodné, dokážeš to lepšie uregulovať a to nehovorím o tom, že tesne pred dosadnutím ich zatváram, aby som neulomil servá. A to je cvrkot! Na tom bočnom kroutítku si to dosť dobre neviem predstaviť!

Ak by niekto poznamenal, že sa môže stať, že "náhodne" prepnem prepínač a motor sa roztočí, tak poznamenávam, že B-Fly sa v tom okamžiku zavrú...
Jedinné, čo je naozaj nutné - je si uvedomiť, kedy páka riadi motor a kedy B-fly... teda nie je prepínač ako prepínač.
Ale to je to isté, akože ľavá nie je ľavá, keď je model čumákom ku mne...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
petertn
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od petertn »

no tak to mozeme vyskusat, len daj prosim ten postup.
dik
mior
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od mior »

Pohľadám a dám sem...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
kokeš

O modulu spektra24

#194 Příspěvek od kokeš »

Mam dotaz na to jak lze zjistit jakej mám na auroře na vf modulu spektra softver. Při koupi přijimače minima jej doporučují obnovit na verzi 3.01 a výše.Na panelu info se mi zobrazuje pouze verze softu na vysilači které mam1.07.Tak nevím protože to je něco jiného.Díky za radu.Nechce se mi kupovat další zařízení (HP22) a ještě něco řešit s administrátorem jak píšou v návodu.
koksák
petan64

#195 Příspěvek od petan64 »

HPP22 si určitě kup, jinak asi nic nezjistíš. Bude se Ti hodit i k jiným aktualizacím a taky přes něj můžeš posílat do PC telemetrii. Nevím co a s jakým administrátorem by jsi měl řešit. Prostě nainstaluješ do PC aktuální aplikaci staženou ze stránek hitecrcd.com, připojíš HPP22 a řekneš si o aktualizaci firmware pro modul Spectra. Samo Ti to napoví jak to připojit. Program si potom přečte aktuální verzi a dostupnou aktulizaci si najde na internetu. Podobně je to s aktalizací vysílače a přijímačů Optima.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“