Projekt "Nemo" - Stavba quadcoptery
Re: Projekt "Nemo" - Stavba quadcoptery
To, že chce někam uhnout je přirozená vlastnost.Ovlivňuje to vítr, turbulence, špatně nastavená řídící deska, vibrace . Jde o to, jak moc chce někam zdrhnout. Jestli je to normální anebo už ne, to z Tvé otázky nelze poznat. A ano, špatné upevnění řídící desky k rámu ( takové, které netlumí vibrace) má velký vliv na kvalitu stabilizace.
ok, dnes zkusím upevnit líp desku k rámu a pak natočím video co přesně bude quad dělat.
- kitemonkee
urcite jsi delal kalibraci senzoru do roviny? je to nutnost a pripominam ze to je potreba delat na "nejvodorovnejsim" povrchu jaky najdes a idealne kdyz to nedelas na nohou coptery (odchylky vysky, prohnuti ramen), ale podlozis predmety stejne vysky primo pod motory.
samozrejme jeste predtim je potreba mit quad co nejlip vyvazeny na stred (napr. posunutim baterky).
kdyz nic z uvedeneho nepomuze, musis udelat trimovani akcelerometru na desce, zkus tam vyhledat neco jako:
- acc trim roll (pozitivni hodnota pridava naklon doprava)
- acc trim pitch (pozitivni hodnota pridava naklon dozadu)
a pohrat si s hodnotama. doporucuju ladit v bezvetri, nebo idealne v nake hale (jestli mas k dispozici).
samozrejme jeste predtim je potreba mit quad co nejlip vyvazeny na stred (napr. posunutim baterky).
kdyz nic z uvedeneho nepomuze, musis udelat trimovani akcelerometru na desce, zkus tam vyhledat neco jako:
- acc trim roll (pozitivni hodnota pridava naklon doprava)
- acc trim pitch (pozitivni hodnota pridava naklon dozadu)
a pohrat si s hodnotama. doporucuju ladit v bezvetri, nebo idealne v nake hale (jestli mas k dispozici).
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
kitemonkee:
mohu se zeptat kde si koupil pěnu a které si psal? Byl jsem v OBI a nikde nic..
- kitemonkee
jakub.cr píše:kitemonkee:
ja jsem to koupil tady. mozna by stala za zvazeni i tato varianta.
v hobby kramech (OBI, Baumax, Hornbach, atd...) urcite sezenes nakou oboustrannou alternativu ze sortimentu Tesa. nevim ale jak tyto pasky tlumi vibrace...
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
Díky za link.. dnes objednávám.
Tak jsem dal desku na lepící pěnu - celková tlouštka 11mm. Zkrátil jsem osičky od motorů o 3mm, quad jsem vyrovnal podle vodováhy a udělal jsem kalibraci. Po startu má stále tendenci někam utíkat
. Zkoušel jsem to v dílně kde nefouká vítr. Pokud bude sucho, udělám venku video.
mě to taky ulítává mírně do strany, ale více mě štve, že to nemá žádnou snahu udržet si výšku. Buď to letí nahoro a nebo dolů - musím pořád páčkovat na plynu
Taranis SE, Optic 6 Assan, Toro900, MAXI SWIFT, FW-190, PZ BF-109
jakub.cr píše:Tak jsem dal desku na lepící pěnu - celková tlouštka 11mm. Zkrátil jsem osičky od motorů o 3mm, quad jsem vyrovnal podle vodováhy a udělal jsem kalibraci. Po startu má stále tendenci někam utíkat. Zkoušel jsem to v dílně kde nefouká vítr. Pokud bude sucho, udělám venku video.
Jenom jestli jsi s tou tlustou lepící pěnou neudělal víc škody jako užitku. Tady nezáleží na tom,jak je ta páska tlustá, ale na tom, jak tlumí vibrace. Tlustější neznamená automaticky lepší. Pokud je to moc měkké, může to být naopak horší.
-
funghistan
jakub.cr píše:Pokud bude sucho, udělám venku video.
Mas uz natocene to video? Celkom by ma to zaujimalo, kedze ja som tiez vcera zlozil velmi podobny copter a takisto ma tendenciu ist do strany. Narozdiel od Teba ale nepouzivam MultiWii soft, mam tam MegaPirate. Tiez to natocim, ale zatial mi nedorazila nabijacka na LiPo, takze momentalne nemozem lietat
Tu sa da zatial pozriet pomerne nekvalitne video z mobilu, ako to asi ubieha. Nehybal som s nicim inym, iba s plynom.