SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
A nečetl sis náhodou princip vysílače 2.4 ghz.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Já mám koupeného SkyClimbera bez RC soupravy, ale zkusil jsem si najít návod k tomu rádiu a tam se píše, že napájení Tx je 8 tužkovek. Nemůže být zakopaný pes v tomhle? Měl jsem ve svém prvním setu taky Tx s tužkovkama a při určitém zmáčknutí (samozřejmě nechtěném) na kryt bateriového prostoru se přerušil na mžik kontakt a bylo...
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Ne kope, tímhle to být asi nemůže. Alespoň v mém případě. Ten kryt na setové vysílačce drží celkem festovně. Tu anténu taky mívám pořád stejně sklopenou o 90° a přitom z posledních 5ti letů 3 havárie kvůli výpadku signálu těsně po startu, přesně jak tady píší kolegové - před tím zhola nic, vše lítalo OK až do "nevidím".
Taky zatím nevím co s tím. Mám vše origo kromě reglu, ten je Ray 30A. Přitom lítám pořád na stejném místě se stejnou konfigurací.
Přemýšlím jestli nedělat před každým letem spárování modelu s vysílačkou...
No, zítra to jdu zase zkusit, tak uvidíme. Asi nějaká epidemie či co
Taky zatím nevím co s tím. Mám vše origo kromě reglu, ten je Ray 30A. Přitom lítám pořád na stejném místě se stejnou konfigurací.
Přemýšlím jestli nedělat před každým letem spárování modelu s vysílačkou...
No, zítra to jdu zase zkusit, tak uvidíme. Asi nějaká epidemie či co
Koukal jsem vcera vecer do toho myho "stihace" a napadlo me : po koupi modelu jsem mel uvolneny prijimac a jak se tam kvrdlal, tak se vetsinou ohnula antenka. Zda vam nahodou nemiri antenka smerem dozadu a tim jak hodite, se antena dostane do "stinu". Do tak maleho profilu vuci vysilaci, ze se proste signal neprenasi.
Ja jsem ten prijimac uz pridelal tavnou pistoli a antenku mam kolmo dolu a me se tento problem uz nedeje. Ale v ten samy den jsem zacal litat s antenou na vysilaci do kolma.
Je to jen uvaha, ale treba je to cesta k vyreseni problemu.
Jeste me napadlo - nejde antenka nejak prodlouzit ? treba nejak namotat na to medeny drat, ktery bystrcit ven z letadla?
Ja jsem ten prijimac uz pridelal tavnou pistoli a antenku mam kolmo dolu a me se tento problem uz nedeje. Ale v ten samy den jsem zacal litat s antenou na vysilaci do kolma.
Je to jen uvaha, ale treba je to cesta k vyreseni problemu.
Jeste me napadlo - nejde antenka nejak prodlouzit ? treba nejak namotat na to medeny drat, ktery bystrcit ven z letadla?
Zdravim vsechny,obzvlast ty co maji problemy se Sky Climberem,s vypadkem signalu.Chci se zeptat vsech, jak maji v modelu umisteny a pripevneny regulator.Rozhod jsem se tomu problemu prijit na kloub a tak delam vse pro to,aby bylo po problemu.Jelikoz mi vse po vymene setoveho regulatoru fungovalo OK, mel jsem na ten novy 35-40 startu bez jakehokoliv problemu,na stejnem miste a ve stejne konfiguraci a potom se najednou objevila zavada,opakovala se,udelal jsem to,ze jsem ted dal do modelu novy regulator,ktery sice nejevi zadne problemy,ale chci postupne vyloucit moznost zavady.Zatim 5 startu a OK.Budu vas o dalsim prubehu informovat.
Karlosino píše:Zdravim vsechny,obzvlast ty co maji problemy se Sky Climberem,s vypadkem signalu.Chci se zeptat vsech, jak maji v modelu umisteny a pripevneny regulator.
Ja ho mam vedle baterie nalevo ve smeru letu. Ale take nemam setovy. Koupil jsem nejaky hobbyking asi 30A, ted nevim presne.
Zdravim,po vymene regulaturu zatim 15 startu na stejnem miste bez problemu!Doufam,ze to tak vydrzi.
Karlosino píše:Zdravim,po vymene regulaturu zatim 15 startu na stejnem miste bez problemu!Doufam,ze to tak vydrzi.
Nevydrží, taky jsem měnil regulátor, hooodně startu v poho a pak "se to stalo..." a od té doby se to pořád s.re
Ale jak tady čtu, tak je to záležitost jenom několika kusů.
Co je ale zajímavé, tak to řeší piloti i na RCGroups, takže to asi nebude jen místní záležitost. Zatím ani tam výpadky signálu nevyřešeny.
Ahoj,no kez by si nemel pravdu a bylo to OK.Podle jednoho dbornika co testuje regulatory, nektere opravdu stoji za ho... a taky ho...vydrzi!!Uvidime rekl slepy....Mej se.
Nevite nekdo, jake rozmery ma puvodni sklopna vrtule ?
je to 12 x 6.5 ?
je to 12 x 6.5 ?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Jakkub píše:Nevite nekdo, jake rozmery ma puvodni sklopna vrtule ?
je to 12 x 6.5 ?
Uber
http://www.rcguru.cz/rc4240-sky-climber ... eti--d5925
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Tak už jsem taky majitel Sky Climbera s nabitým čumákem.
Měl mně poučit už včerejší start ale to jsem to ještě vybral, kdy poasi 3s po startu přestal reagovat. Dnes všechno prověřeno několikrát odzkoušeno, a pak start, plný plyn, pak vše vyplo a kolmý pád asi z 5 metrů.
Naštěstí jen pomačkaná špice odlepený přední plast, no tak aspoň potlačím motor, nevěděl jsem jak tam dát nějakou podložku teď mám k tomu dobrý přístup.
Postřeh: položte letadlo na zem, buďte se zaplou vysílačkou před letadlem a zapojte baterku v letadle. Až vše zapípá že je to OK jděte pomalu dozaduk ocasu. Na úrovni křídel obvykle všechno přestane reagovat a za nějakou chvilku zas vše OK. Tak to teda dělá aspoň mně. Tak to asi budu zkoušet před každým stratem.
Postřeh: položte letadlo na zem, buďte se zaplou vysílačkou před letadlem a zapojte baterku v letadle. Až vše zapípá že je to OK jděte pomalu dozaduk ocasu. Na úrovni křídel obvykle všechno přestane reagovat a za nějakou chvilku zas vše OK. Tak to teda dělá aspoň mně. Tak to asi budu zkoušet před každým stratem.
Chci se zeptat- jaky regulator v modelu pouzivas a kde o mas umisteny?CAO
Neví někdo, jestli se dá k vysílači od sky climbra koupit jiný menší přijímač na jiné lehčí letadlo.
Tak mně napadlo, když tu čtu, že po výměně regulátoru vše OK jestli to nebude jen vystrčením a zasunutím napájecího konektoru do přijímače. Třeba tam bude jen přechodový odpor. Taky jsem rozebral vysílačku jestli není něco vidět tam, ale vše OK - konektor antény je dobře zasunutý a jinak vše na pohled pevné a připojené. Tak už fakt nevím dneska jsem to byl proletět a zase mi vypadl signál, naštěstí jsem už byl dost vysoko a vybral jsem to, ale je to strašný pocit koukat jak to někam letí a nic nemůžeš dělat.
V dílně na stole se mi několikrát stalo, že po zapnutí bylo jich asi 50 se signál na chvilku ztratil a serva zůstaly v posledních polohách, vždycky když jsem mířil špičkou antény na přijímač, ale to je myslím OK.
Letu zdar.
V dílně na stole se mi několikrát stalo, že po zapnutí bylo jich asi 50 se signál na chvilku ztratil a serva zůstaly v posledních polohách, vždycky když jsem mířil špičkou antény na přijímač, ale to je myslím OK.
Letu zdar.