Doska Crius Multiwii + gps
Re: Doska Crius Multiwii + gps
Tak jsem asi dolítal..
Asi mi odešel jeden regulátor.

jakub.cr píše:Tak jsem asi dolítal..Asi mi odešel jeden regulátor.
![]()
![]()
![]()
Nejede vůbec nebo ...?
Taranis SE, Optic 6 Assan, Toro900, MAXI SWIFT, FW-190, PZ BF-109
Ne nejde, vrtule se ani nehne, regulátor připojím jinam na propojovací desku - nic, motor od špatného regulátoru připojím na jiný regulátor a motor jde - tzn. regulátor je problém. Por jistotu jsem odstřihl konektory od regulátoru a oholené kablíky jsem připojil na desku - opět nic. Jak je možné, že se odpálil? 
Achjo.. ja jsem tak nasra*ej... 
A po připojení baterie pípá nebo ne?
Zkusil bych ještě změřit jestli aspoň BEC funguje... tzn jestli je 5V mezi prostředním vodičem a zemí.
Zkusil bych ještě změřit jestli aspoň BEC funguje... tzn jestli je 5V mezi prostředním vodičem a zemí.
Právě že nepípá... Zítra ho zkusím změřit.
*re
Jinak co by ho mohlo odpálit?
*re
Jinak co by ho mohlo odpálit?
No to ti asi moc neporadim 
Regulátor se dá spálit přetížením a nebo zkratem motoru. Ale to nebude tvůj případ.
Jako příčin může být více... může to být i nějaký studený spoj, špatná součastka...
Regulátor se dá spálit přetížením a nebo zkratem motoru. Ale to nebude tvůj případ.
Jako příčin může být více... může to být i nějaký studený spoj, špatná součastka...
Achjo..
No objednal jsem další kousek tak uvidíme... Mám ted tak 14-21 dní klidu.
Tak sis ho měl objednat tady v ČR a měl bys ho třeba v úterý doma. Mě osobně by štvalo 3 týdny čekat k vůli jednomu reglu.
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
Himoto Zenit MT
Gyro na " křidýlka " máš obráceně, hned při odlepení ze země to jde na záda. Zreverzuj to.A zkontroluj i ty ostatní osy . Taky nevypadají moc zdravě.
Doufám, že jsi vůbec nesahal na nastavení PID. V tom defaultním takový copter jako máš musí hned napoprvé fungovat dobře. Až to rozchodíš a trošku se naučíš, teprve pak zkus ladit zisky. Ten regl mohl odejít na přetížení, pokud to spadlo na záda a Ty jsi hned neubral plyn, vrtule se nemůže točit a to mohlo způsobit problém.
Ten regulátor by som hneď neodpisoval. Ak tam má použité multistary, tie týmto spôsobom nezvyknú odchádzať. Majú ochranný obvod, ktorý pri zabrzdení vrtule motor vypnú. Skontroloval by som kábliky a ich ukončenie v konektoroch. Možno len nejaký studeňák, už som sa s tým stretol, alebo seknutý káblik, čo sa mohlo, pri tých kotrmelcoch, veľmi ľahko stať.
Troll:
co má přesně zreverzovat? Jinak na PID jsem ani nesáhl, pokud quad spadl na zem, okamžitě jsem ho vypnul.
macil:
sice jsem ho už objednal, ale dnes si ho celý přepájím znovu a zkusím ho.
co má přesně zreverzovat? Jinak na PID jsem ani nesáhl, pokud quad spadl na zem, okamžitě jsem ho vypnul.
macil:
sice jsem ho už objednal, ale dnes si ho celý přepájím znovu a zkusím ho.
To je dobře že jsi to nechal být.
. Zkontroluj, že máš určitě řídící desku správne zorientovanou s copterem. Pokud ano, mělo by všechno fungovat správně. Jestli to správně nefunguje zjistíš takto : chytni to pevně do ruky ( nejlépe dát copter nad hlavu) a roztoč motory.( netřeba moc) Pak to rukou nakloň čumákem dolů, musíš cítit odpor, přední motory musí víc zabrat. Pokud to tak je, tak se to chová správně. Copter se brání výchylce. Pokud to je špatně, tak žádný odpor necítíš, naopak elektronika výchylku sama zvyšuje. Pak to musíš zreverzovat tak, aby to chodilo správně. V config h změň orientaci příslušné osy. Zkontroluj ( případně přepiš) všechny osy.
macil píše:Ten regulátor by som hneď neodpisoval. Ak tam má použité multistary, tie týmto spôsobom nezvyknú odchádzať. Majú ochranný obvod, ktorý pri zabrzdení vrtule motor vypnú. Skontroloval by som kábliky a ich ukončenie v konektoroch. Možno len nejaký studeňák, už som sa s tým stretol, alebo seknutý káblik, čo sa mohlo, pri tých kotrmelcoch, veľmi ľahko stať.
souhlasím .. mám Multistary od ledna, a pohoda ... když se vrtule s něčím potkala (keř, zem atd.), tak se hned motor zastavil ... to se nemohlo odpálit jen tak zničeho nic
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Jsem opět na příjmu, copter běží - přepájel jsem kablíky co vedou z desky do reglu a vše běží.
zkoušel jsem copter dát nad hlavu a zkoušel jsem jak reagují motory při náklonu, připadá mi, že jeden motor při nahnutí okamžitě začne tlačit naopak, začne copter převracet.
Nevíte co s tím?
zkoušel jsem copter dát nad hlavu a zkoušel jsem jak reagují motory při náklonu, připadá mi, že jeden motor při nahnutí okamžitě začne tlačit naopak, začne copter převracet.
Nevíte co s tím?