Doska Crius Multiwii + gps

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
jakub.cr

Re: Doska Crius Multiwii + gps

#376 Příspěvek od jakub.cr »

Tak jsem asi dolítal.. :( Asi mi odešel jeden regulátor. :evil: :evil: :evil: :roll:
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od Aragor »

jakub.cr píše:Tak jsem asi dolítal.. :( Asi mi odešel jeden regulátor. :evil: :evil: :evil: :roll:

Nejede vůbec nebo ...?
Taranis SE, Optic 6 Assan, Toro900, MAXI SWIFT, FW-190, PZ BF-109
jakub.cr

#378 Příspěvek od jakub.cr »

Ne nejde, vrtule se ani nehne, regulátor připojím jinam na propojovací desku - nic, motor od špatného regulátoru připojím na jiný regulátor a motor jde - tzn. regulátor je problém. Por jistotu jsem odstřihl konektory od regulátoru a oholené kablíky jsem připojil na desku - opět nic. Jak je možné, že se odpálil? :cry:
jakub.cr

#379 Příspěvek od jakub.cr »

Achjo.. ja jsem tak nasra*ej... :roll:
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#380 Příspěvek od Aragor »

A po připojení baterie pípá nebo ne?
Zkusil bych ještě změřit jestli aspoň BEC funguje... tzn jestli je 5V mezi prostředním vodičem a zemí.
jakub.cr

#381 Příspěvek od jakub.cr »

Právě že nepípá... Zítra ho zkusím změřit.

*re

Jinak co by ho mohlo odpálit?
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#382 Příspěvek od Aragor »

No to ti asi moc neporadim :-(
Regulátor se dá spálit přetížením a nebo zkratem motoru. Ale to nebude tvůj případ.

Jako příčin může být více... může to být i nějaký studený spoj, špatná součastka...
jakub.cr

#383 Příspěvek od jakub.cr »

Achjo.. :) No objednal jsem další kousek tak uvidíme... Mám ted tak 14-21 dní klidu.
rety

#384 Příspěvek od rety »

Tak sis ho měl objednat tady v ČR a měl bys ho třeba v úterý doma. Mě osobně by štvalo 3 týdny čekat k vůli jednomu reglu.
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
Troll

#385 Příspěvek od Troll »

Gyro na " křidýlka " máš obráceně, hned při odlepení ze země to jde na záda. Zreverzuj to.A zkontroluj i ty ostatní osy . Taky nevypadají moc zdravě. :? Doufám, že jsi vůbec nesahal na nastavení PID. V tom defaultním takový copter jako máš musí hned napoprvé fungovat dobře. Až to rozchodíš a trošku se naučíš, teprve pak zkus ladit zisky. Ten regl mohl odejít na přetížení, pokud to spadlo na záda a Ty jsi hned neubral plyn, vrtule se nemůže točit a to mohlo způsobit problém.
macil

#386 Příspěvek od macil »

Ten regulátor by som hneď neodpisoval. Ak tam má použité multistary, tie týmto spôsobom nezvyknú odchádzať. Majú ochranný obvod, ktorý pri zabrzdení vrtule motor vypnú. Skontroloval by som kábliky a ich ukončenie v konektoroch. Možno len nejaký studeňák, už som sa s tým stretol, alebo seknutý káblik, čo sa mohlo, pri tých kotrmelcoch, veľmi ľahko stať.
jakub.cr

#387 Příspěvek od jakub.cr »

Troll:
co má přesně zreverzovat? Jinak na PID jsem ani nesáhl, pokud quad spadl na zem, okamžitě jsem ho vypnul.

macil:
sice jsem ho už objednal, ale dnes si ho celý přepájím znovu a zkusím ho.
Troll

#388 Příspěvek od Troll »

To je dobře že jsi to nechal být. :) . Zkontroluj, že máš určitě řídící desku správne zorientovanou s copterem. Pokud ano, mělo by všechno fungovat správně. Jestli to správně nefunguje zjistíš takto : chytni to pevně do ruky ( nejlépe dát copter nad hlavu) a roztoč motory.( netřeba moc) Pak to rukou nakloň čumákem dolů, musíš cítit odpor, přední motory musí víc zabrat. Pokud to tak je, tak se to chová správně. Copter se brání výchylce. Pokud to je špatně, tak žádný odpor necítíš, naopak elektronika výchylku sama zvyšuje. Pak to musíš zreverzovat tak, aby to chodilo správně. V config h změň orientaci příslušné osy. Zkontroluj ( případně přepiš) všechny osy.
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#389 Příspěvek od Kajosek »

macil píše:Ten regulátor by som hneď neodpisoval. Ak tam má použité multistary, tie týmto spôsobom nezvyknú odchádzať. Majú ochranný obvod, ktorý pri zabrzdení vrtule motor vypnú. Skontroloval by som kábliky a ich ukončenie v konektoroch. Možno len nejaký studeňák, už som sa s tým stretol, alebo seknutý káblik, čo sa mohlo, pri tých kotrmelcoch, veľmi ľahko stať.

souhlasím .. mám Multistary od ledna, a pohoda ... když se vrtule s něčím potkala (keř, zem atd.), tak se hned motor zastavil ... to se nemohlo odpálit jen tak zničeho nic
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
jakub.cr

#390 Příspěvek od jakub.cr »

Jsem opět na příjmu, copter běží - přepájel jsem kablíky co vedou z desky do reglu a vše běží.

zkoušel jsem copter dát nad hlavu a zkoušel jsem jak reagují motory při náklonu, připadá mi, že jeden motor při nahnutí okamžitě začne tlačit naopak, začne copter převracet.

Nevíte co s tím?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“