Kdo mi vyzkouší Align GP780 na svém vrtulníku?
Kdo mi vyzkouší Align GP780 na svém vrtulníku?
Mám poskládánou 450-ku. Koupil jsem jí gyro z druhé ruky (GP780), v normal modu OK, v HL se klepe ze strany na stranu (asi 10°). S původním E-flite gyrem to nedělalo, s HK gyrem taky ne (ty ale měly jiné neduhy).
Když se to s třepavým ocasem trochu rozletí, tak to kmitá jak zběsilé a hodně blbě se to řídí (prostě tak to být nemá).
Když zmenším citlivost, tak to akrát kmitá pomaleji.
Teď mi jde o to jestli nad tím mám mávnout rukou protože mechanické vlastnosti ocasu prostě stojí za prdlačku a lítat v normal, nebo je něco s gyrem.
Byl by někdo v Brně a okolí (v dosahu bicyklu) ochoten přilepit GP780 na svůj vrtulník a vyzkoušet ho?
Když se to s třepavým ocasem trochu rozletí, tak to kmitá jak zběsilé a hodně blbě se to řídí (prostě tak to být nemá).
Když zmenším citlivost, tak to akrát kmitá pomaleji.
Teď mi jde o to jestli nad tím mám mávnout rukou protože mechanické vlastnosti ocasu prostě stojí za prdlačku a lítat v normal, nebo je něco s gyrem.
Byl by někdo v Brně a okolí (v dosahu bicyklu) ochoten přilepit GP780 na svůj vrtulník a vyzkoušet ho?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Re: Kdo mi vyzkouší Align GP780 na svém vrtulníku?
Velmi pravděpodobně je to tím gyrem. Měl jsem jich pár v ruce, všechny se chovali podobně, tak, jak popisuješ a nedokázal jsem to naladit ať jsem dělal, co jsem dělal. A vím i o dalších lidech co měli stejný problém. Vypadá to, že starší verze je OK, ale GP 780 záleží kus od kusu. Já štěstí neměl. Teda já ne, ale kolegové. Ani jedno z nich nebylo moje.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Mam podobnou zkusenost jako Troll. GP750 oproti tomu fungovalo vzdycky dobre.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
No, nepotěšili jste mě, ale aspoň vím, na čem jsem.
A nějaké doporučení, jaké gyro bych si měl pořídít? $120 se mi za futabu dávat nechce...
A nějaké doporučení, jaké gyro bych si měl pořídít? $120 se mi za futabu dávat nechce...
- vylizplech
http://www.levnenakup.cz/futaba-gy401-gyroscope/ tady je cena dobrá,jen nevím jestli to bude opravdu origo futaba,ale ta cena se mi jeví podezdřele nízká.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
http://www.rcsvet.sk/product/sk/HG-5000-gyro-Dopredaj tu máš ešte nejake na výber, ja som sním nadmieru spokojný 
HK "trex" 250 GT :D / Phoenix RC v3
Ahoj, mě zbylo po přechodu na bezpádlo HiTec 5000 , spolehlivé a bezproblémové. Jestli máš zájem ,napiš do SZ
Přikrylm-zkus na tom gyru přepnout delay poslední diodu na zelenou nebo opačně na červenou někdy to pomůže.Jinak gp780 většinou chodí až v heli od velikosti 550 a výš a to jen na elektrice.
miniprotos 450,protos 500
Zkusím. Že bych přidal setrvačné hmotnosti
Nebo vzduchovou brzdu?
nostromo, ta tvoje mucha mě pěkně zmátla. Vedle ní mi běhala téměř stejná reálná, tu jsem zaplácnul, ale tu tvoji ne a ne... Až když se mi schovala pod kurzor, tak jsem se dovtípil. 
Pouzival jsem ho asi 18mesicu na trex450 sportu a bez problemu... Nemohl jsem si stezovat, takze velikosti vrtasu to nebude... Zkus projit nastaveni
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Ja to gyro mam v rexovi 500, taky z druhe ruky, nevim jestli to gyro je tak citlive ze pozna kazde zavibrovani a nebo je proste problemove, me to kmita taky, ze strany na stranu pri visu, loni sem tak lital, neresil sem, podarilo se mi to dost omezit, uhcycenim gyra a nakonec vymenou listu, patrne nevyvazenost, ale ted sem letos dal tak asi deset letu, zatim a zda se mi ze je to hrosi, jak fouka tak bych rekl ze to kmita vic, za letu jako takoveho problem nebyl a ted najednou to taky zakmitalo, coz se me uz nelibi, ten vis bych prekousnul, ale za letu to pak akorat zbytecne cloveka znervoznuje....asi to nakonec vyhodim a dam neco jinyho ale nevim co, na 450 mam GP 750 na druhym rexovi taky GP 750 a to je supr, ta 450tka se klepe , mam tam nejlevnejsi listy co byli, proste s tim triskam o zem, jak zkousim nejake obraty tak nekupuju drahe dily a ocas se vubec nezaklepe, ale nekdo si tu GP 780chvali, bud ma stesti na dobrej kousek a nebo ma vrtas vyladenej tak jak to snad ani nejde 
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Ono ten std režim taky dost drží, tak to asi nějak zkousnu.
V manuálu jsem ještě četl, že se dá nastavit delay (poslední led) jednak na červenou/zelenou nebo podle polohy páčky. Zkoušel jste někdo experimentovat s tímhle? (proporcionální nastavení).
V manuálu jsem ještě četl, že se dá nastavit delay (poslední led) jednak na červenou/zelenou nebo podle polohy páčky. Zkoušel jste někdo experimentovat s tímhle? (proporcionální nastavení).
Ale Plho vždyť o tom tady dobrou půlhodinu hovoříme.
Přepni delay nehledě na velikost heli a jestli to nepomuže,tak ho vyhoď nebo dokup větší heli.
Elfewe -na velikosti záleží.To tvoje na 450ce zrovna chodí to buď rád.
Přepni delay nehledě na velikost heli a jestli to nepomuže,tak ho vyhoď nebo dokup větší heli.
Elfewe -na velikosti záleží.To tvoje na 450ce zrovna chodí to buď rád.
miniprotos 450,protos 500