Projekt "Nemo" - Stavba quadcoptery

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jakub.cr

Re: Projekt "Nemo" - Stavba quadcoptery

#106 Příspěvek od jakub.cr »

Pokud by byli motory blokované, tak by regulátor zapípal ne?
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od Aragor »

jakub.cr píše:Pokud by byli motory blokované, tak by regulátor zapípal ne?

ano, měly by pípat tak či tak
zkoušel jsi připojit desku bez regulátorů (pouze s jedním kvůli napájení přes BEC) s PC? Jestli senzory reagovaly?
Pak zkus připojit jeden regulátor k příjmači na kanál plynu a zkus jestli zapípá a jestli se roztočí
Taranis SE, Optic 6 Assan, Toro900, MAXI SWIFT, FW-190, PZ BF-109
rety

#108 Příspěvek od rety »

Sorry, s tím Spektrumem nevím jak se mi to tam dostalo. Asi už mám vidiny. Z nějakého důvodu jsem si myslel že máš Spektrum DX5. Omluva.
Protože ti nepípají regly, tak bych hledal problém u nich. Každý regulátor bys měl ještě naučit rozsah plynu tvé vysílačky. Já to dělal tak že jsem si vzal přijímač, ve vysílačce mrknul na kterém kanálu mám plyn a do toho zapojil regulátor připojený na motor a připojil baterku. Pomom záleží co máš za výrobce a najít k nim manuál jak programovat a postupovat podle něj. Takhle nastavit každý vzlášť. Tak i zjistíš kterým směrem se točí aby sis mohl nasavit správnou rotaci.
Můj typ: špatně zapojené napájení do regulátorů. Pokud si přepoloval je šance že si je odpálil :(
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
jakub.cr

#109 Příspěvek od jakub.cr »

Aragor

Senzory reagují, kompas a ten druhý senzor reagují až v extrému - když je quad nahnutý úplně na stranu atd, není tam žádný plynulý pohyb. Pokud regulátor připojím, tak se roztočí.

rety:
neodpálil jsem je. Všechny fungují - pokud je napojím "na přímo".
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Aragor »

jakub.cr píše:Aragor

Senzory reagují, kompas a ten druhý senzor reagují až v extrému - když je quad nahnutý úplně na stranu atd, není tam žádný plynulý pohyb. Pokud regulátor připojím, tak se roztočí.

rety:
neodpálil jsem je. Všechny fungují - pokud je napojím "na přímo".

tam je toho víc co by se mělo udělat, EPA na 125% u všech 4 kanálů na vysílačce.
Zkus připojit desku k PC a mít připojený příjmač i baterkou... jestli všechny kanály reagují na vysílačku jak mají...
Ale to neřeší, že regly nezapípají po připojení baterky grrr :evil:

EDIT: Sice jsem udělal test na jinem reglu ale mělo by to byt stejne: Pokuď regl nemá signál z příjmače.. tak se nezapne, nebude pípat
rety

#111 Příspěvek od rety »

Možná se zeptám blbě, ale co si desky narval za SW? Nebo si nechal původní? Mě to třeba přijde že tam máš blbě nastavené senzory. Dělal si s tím vůbec něco?
Chápu to tak že když máš serulátory zapojené do desky, tak po zapojení baterky nic, ale když je zapojíš na tvrdo na přijímač, tak s baterkou normálně zapípají jo?
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
jakub.cr

#112 Příspěvek od jakub.cr »

rety:

to já se spíš ptám blbě :). Jinak s deskou jsem nic nedělal. Nic jsem s ní nedělal. Pro jistotu jsem z desky vypojil všechny regulátory, hezky po jednom jsem je napojil na přijímač a běží, pípnou a je možné roztočit motor.
Pokud zapojím regulátory, tak jediný který pípne je na pinu D3.

Aragor:
všechny kanály se hýbou když hýbu páčkama.
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Aragor »

Po připojení desky, píše ti to v PC nastavení QuadCopter X? Si myslím že do těch reglů prostě nejde signál.. proto nepípají.
Když, ale připojim mojeho komára k baterce bez zaplé vysílačky, tak stějne regly pípají...

Jo a desku napájíš doufám jen z jednoho regulátoru ?
jakub.cr

#114 Příspěvek od jakub.cr »

Regulátory mám zapojené přesně jako jsou zde http://www.quadcopter.8u.cz/schema_multiwii_small.png

Tzn. pokud má D3 tři piny je tam zapojený jeden kablík od regulátoru. Tzn. na desce mám zapojené čtyři kabely od regulátorů.
jakub.cr

#115 Příspěvek od jakub.cr »

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od Aragor »

jo jenže to neni dobré mít všechny BEC pro napájení desky... já ten prostřední vodič (napájecí +) fiknul u 3. reglů, jenom jeden mi napájí desku... je jedno který.
Co když zapojíš vždycky jenom jeden regulator do desky? Pípají nebo jenom ten v D3 ?
jakub.cr

#117 Příspěvek od jakub.cr »

Pípají jen v D3.
jakub.cr

#118 Příspěvek od jakub.cr »

Dle návodu jsem dohrál verzi 1.9 http://www.robson.fr/wp-content/uploads ... -22-12.pdf . Nyní mi na desce stále svítí modrá ledka (ta nesvítila) po připojení baterky všechny regulátory pípnou a jakoby s sebou cuknou - tuším že je to pokrok.. :) Ale stále se netočí na pokyn vysílačky.. :|
rety

#119 Příspěvek od rety »

Tak už to máš dobře, aspoň myslím. Nevím jak to máš ty, ale pokud máš na vysílačce Mod 1 - plyn v pravo. Tak dej plyn na minimum a levou páku prostě doprava a počkej tak 2 vteřiny. Měly by se odblokovat motory. Zablokuješ je na druhou stranu. Pokud tam máš vrtule, tak je sundej! :)
A jen otázka, když sis tam nahrával tu 1.9 přes Arduino. Nastavoval sis v Config.h typ koptéry, čidla, typ desky atd. ? To máš vše dobře?
Himoto Zenit MT
jakub.cr

#120 Příspěvek od jakub.cr »

Aha, tak proto mi najednou v programu nejdou čidla.. :( Mohu poprosit o radu co vše mám upravit?

Díky
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“