Přijímač Orange R610 - bliká, ale nejede
Re: Přijímač Orange R610 - bliká, ale nejede
Tak to je si myslím "na vyšší dívčí" a raději než tady bych to konzultoval s p. Hnízdilem.
Tady ti poradí (jak vidíš, nebo čteš) skoro každý.
Tímto nechci nikoho podceňovat
Tady ti poradí (jak vidíš, nebo čteš) skoro každý.
Tímto nechci nikoho podceňovat
Bojkas píše:Ja vim kde koupit novej, ale chci taky vedet, co se tomu vysilaci stalo, jestli to neni regulatorem, atd. Chci to proste pochopit.
Dostal jsi tady x doporučení zkusit to na přijímačovky. Co jsi pro to udělal?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Sháním tu klec, ale v Brně v sobotu to prostě nejde!!! Nějakej tip na prodejnu v onchodacich? Horbach i bauhaus sem prošel.
Našel sem doma servokabel a jedu pro 4.5V baterii. 
Bojkas píše:Našel sem doma servokabel a jedu pro 4.5V baterii.
Jo.
(Nepředpokládám, že to tím vyřešíš, ale vyloučíš ten regulátor a ulož si ten kablík s baterkou do šuplíku na další pokusy a testování)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Tak jsem vyzkoušel tu 4.5V baterku a je to pořád stejný. Nevím, co tam mohlo shořet. Výstupy na serva jedou (zabzučí když se připojí), ale nejde to spárovat. 
Taky se mi to stalo. Jde o to, že přijímač (R610) bliká poloviční, možná třetinovou intenzitou než by měl a nepomůže vůbec nic - zapojit "bindovátko," elektriku přes regulátor nebo napřímo, prostě nic. Doma jsem si přijímač nabindoval přímo v letadle napoprvé v pořádku, přijel jsem na pole, že si zalítám a nic... po půl hodině práce s konektorama se sám nějak záhadně rozběhl. Po pár minutách letu letadlo spadlo ve vzdálenosti asi 30m ode mě (nebylo vůbec ovladatelné). Naštěstí mám EPP, takže žádné velké škody nebyly. Když jsem na místo havárie přišel, motor pípal, přijímač místo svícení zase slabě blikal a nešel nabindovat. Naštvaný jsem odjel domů a zkoušel to zprovoznit. Hodinu nic a v zapnutém stavu jsem ho poté vyloupl z plastového obalu a hned se rozběhl! Funguje zas normálně. No, jak se to vezme. Přijímač v nabindovaném stavu vydrží podle nálady od pár desítek minut po pár hodin. Pokud je bez šťávy delší dobu, je třeba ho znovu nabindovat, což je věc, která mě docela štve a nevím, zda budu mít důvěru ho znova poslat do vzduchu.
Používám Turnigy 9XR + OrangeRX DSM2 modul, Orange R610. Abych se vyhnul případné kritice, tak jsem začátečník s levným letadlem a nehodlám investovat do začáku tisíce na vybavení...
Používám Turnigy 9XR + OrangeRX DSM2 modul, Orange R610. Abych se vyhnul případné kritice, tak jsem začátečník s levným letadlem a nehodlám investovat do začáku tisíce na vybavení...
Ahoj všem,
pokud jsem dobře sledoval dosavadní diskuzi, jedná se o problém vysílače DX4. Doporučuji stáhnout si návod třeba k vrtulníku Blade MCPX a postupovat při párování podle něj. Myslím že u DX4 nestačí držet jen bindovací tlačítko, ale že se tam ještě přidává levý knipl buď doprava nebo doleva.
Pavel.
pokud jsem dobře sledoval dosavadní diskuzi, jedná se o problém vysílače DX4. Doporučuji stáhnout si návod třeba k vrtulníku Blade MCPX a postupovat při párování podle něj. Myslím že u DX4 nestačí držet jen bindovací tlačítko, ale že se tam ještě přidává levý knipl buď doprava nebo doleva.
Pavel.
http://www.klombrandys.cz/index.php?menu=9&idc=11
Mám Turnigy 9XR a problém je úplně stejný, podle mě je 100pro problém v přijímači
pavelll píše:Ahoj všem,
Pavel.
Mačká se knipl v ose směrem dolů.
Bojkas píše:Ja vim kde koupit novej, ale chci taky vedet, co se tomu vysilaci stalo, jestli to neni regulatorem, atd. Chci to proste pochopit.
K tomu bys potřeboval pořádné vybavení, ale i kdybys ho měl tak stejně nelze zaručit, že zjistíš skutečnou příčinu i kdybys k tomu třeba zahájil vědecký výzkumný projekt někde na ČVÚT.
Pokud máš osciloskop můžeš s ním třeba proměřit, jestli v napájení z BEC regulátoru při provozu nejsou nějaké špičky.
Přijímač mohl klidně odejít i díky tomu, že některá ze součástek byla svými parametry na hranici použitelnosti v rámci zapojení toho přijímače už z výroby. Nějakou dobu to fungovalo a pak se při dalším provozu parametry součástky posunuly už za hranici použitelnosti pro ten přijímač a byl prostě šlus.
Spis to utrpelo padem letadla z 15 metru na cumak a domu se to pri opetovnem pokusu jenom dorazilo.
Bojkas píše:Spis to utrpelo padem letadla z 15 metru na cumak a domu se to pri opetovnem pokusu jenom dorazilo.
I to je možné. Pokud ti stojí za to trávit čas podrobnějším výzkumem a pokud k tomu máš vhodné vybavení třeba lupu nebo pokud máš třeba nějaký mikroskop apod. tak můžeš zkontrolovat vizuálně součástku po součástce na tom přijímači a případně pokud máš patřičně jemnou mikropájku tak můžeš zkusit jemně přepájet spoje. Pádem se mohlo něco uvolnit/přerušit. Případně prohlédni i to, zda některá ze spojovacích cestiček na plošňáku přijímače nemá vlasové trhlinky, které by mohly znamenat přerušení spoje a pokud ano přemostit je přepájením.
Nicméně bral bych to spíš jen pro zajímavost z hlediska zjišťování příčiny pokud tě to baví a nikoli pro účel skutečného dalšího použití. I kdyby se ti to povedlo zprovoznit je totiž otázkou zda ti stojí za to riskovat další pády a provozovat tedy takto opravený přijímač nebo zda si raději za těch pár dolarů nepořídit nový. I levný model bude nejspíš pořád dražší než nový kus toho přijímače.
Bojkas píše:Spis to utrpelo padem letadla z 15 metru na cumak a domu se to pri opetovnem pokusu jenom dorazilo.
S tou R610 jsem dopadl jsem stejně
U vysílače DX4e se přepíná systém DSM2 nebo DSMX. Jak se to dělá, je uvedeno v manuálu. Potom se teprve binduje, klasicky, pomocí tlačítka. To bych ještě překontroloval, když jsem tu vysílačku používal s MCPX, tak se mi to taky nějak samo přeplo (nebo nevědomky).