Porovnání turnigy a turnigy nanotech

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Porovnání turnigy a turnigy nanotech

#31 Příspěvek od JMalik »

igorb píše:................nezostava mi len znova ta poprosit (po kolky krat uz?) aby si uz nerozoberal co tu pisem,....

Předpokládám, že to nemyslíš vážně. Tohle se jmenuje DISKUSE a pokud to neuneseš, tak nediskutuj.

Vrátím se k základu toho vlákna. Já jsem svůj názor napsal. Doufám, že je z toho zřejmé, že v porovnání Turnigy nanotech a Turnigy, tak jak se tady o tom píše, považuji řadu Turnigy nanotech za horší.
Ty to vidíš obráceně?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
tomashr

#32 Příspěvek od tomashr »

JMalik píše:Ty to ale zatěžuješ proudem ani ne 10C. To potom můžeš těžko porovnávat kvalitu baterky. Tohle zatížení musí s přehledem vydržet kdeco.
(Když jsem zatížil stejným proudem ty nanotechy jako starší řadu Turnigy, tak ty nanotechy to dlouho nepřežily.)

Problém Nanotechu je právě v tom, že se některé nafoukly i při proudy podobně malém.
U mě konkrétně dopadly takto (vše uvedené je nanotech, NE A-SPEC):
2200/45C, zatěžované tak do 20C a navíc jen po cca 30s (F5J) jsou jak balónek :-(
2250/65C zatěžované podobně se trošku přifoukly, ale Ri celkem drží a vypadají použitelně
1800/65C zatěžované tak asi stejným proudem, což je relativně větší C jsou naprosto v pohodě
1300/45C mám více sad a dost je namáhám (opět proud něco nad 40A, což je tady už přes 30C) vesměs drží, snad jen jedny se přifoukly "trochu", jako ty 2250. U některých sad mám jisté výhrady k postupnému horšení Ri, ale řekl bych, že to je adekvátní využívání.

Takže ironicky bych řekl, že v mém případě čím jsou méně zatížené, tím se nafoukly více :? A o tomhle jsou celé debaty kolem NanoTechu, články to jsou dobré, ale značně nevypočitatelné, jedna sada je OK, druhá (byť třeba méně zatěžovaná) se za chvíli přifoukne. Popravdě mě tato loterie do značné míry přestala bavit a moje letošní nákupy už NanoTech není :(
JMalik

#33 Příspěvek od JMalik »

tomashr píše:
Problém Nanotechu je právě v tom, že se některé nafoukly i při proudy podobně malém.
U mě konkrétně dopadly takto (vše uvedené je nanotech, NE A-SPEC):
2200/45C, zatěžované tak do 20C a navíc jen po cca 30s (F5J) jsou jak balónek :-(
2250/65C zatěžované podobně se trošku přifoukly, ale Ri celkem drží a vypadají použitelně
1800/65C zatěžované tak asi stejným proudem, což je relativně větší C jsou naprosto v pohodě
1300/45C mám více sad a dost je namáhám (opět proud něco nad 40A, což je tady už přes 30C) vesměs drží, snad jen jedny se přifoukly "trochu", jako ty 2250. U některých sad mám jisté výhrady k postupnému horšení Ri, ale řekl bych, že to je adekvátní využívání................

Mám např. pack nanotech (ne A-Spec) 5s 3300mAh 45/90C. Zatěžované to bylo do 270A špičkově (3 - 5s). Pokusil jsem se nejprve nový pack rozhýbat na menších proudech (do 80A) než jsem to dal na ten špičkový odběr. Nabíjené je to 1-2C.
Po cca 10-ti cyklech se zvětši Ri tak, že je to nepoužitelné (v té konfiguraci špičkového odběru to nedá více než cca 200A). Pack je v původní velikosti, nenafouknul se ani minimálně.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Aragor »

Já mám tyto nanotechy kupované v roce 2011, celý rok 2012 nelítaly - byly plně nabité(já vím, jsem prase :-D )

Žádné nejsou nafouknuté, všechny použitelné. Je možné, že jsou trošku měkčí. Už si nepamatuju jaké byly, když byly nové.

3s
1000 mAh 25C pár letů letos
2200 mAh 25C 10-20 letů v quadrokopteře, po cca 12 min. letu jsou vlažné
2200 mAh 35C -//-

4s
1800 mAh 25C - včera jsem je testoval, zvládaly 32A
Taranis SE, Optic 6 Assan, Toro900, MAXI SWIFT, FW-190, PZ BF-109
Váša2002

#35 Příspěvek od Váša2002 »

Myslím že se tu není třeba hádat a handrkovat. Ale záleží co jak komu vyhovuje a jaké hlavně má zkušenosti. Myslím že každá baterka je jiná. Ale spíš je to o porovnání.
Já létám v 450PROčku převážně Turnigy 2200mAh 40C a to už druhý rok, nejsem žádný drtič 3D akrobačky, ale normální klasika nic brutálního. Je pravda že jsou trochu měkčí, ale létat se s nimi dá v pohodě. Píši si poctivě kolikrát jsem je nabil. Turnigy nějakých 160 cyklů, nic nafouklého není a doba letu nemusela být zkrácena. Ale zakoupil jsem v roce 2012 i 2ksTurnigy nano-tech 2200mAh 45-90C a myslel jsem si jak jsem udělal dobře. Že nejsem žádný prase, tak je nebodbíjím, baterky skladuji ve STORE režimu, prostě se snažím tak nějak je držet v lajně.
Asi při 40 cyklech baterka Nanotech se začala mírně nafukovat a při 50 se pěkně zakulatila, raději jsem jí vyřadil, aby nebyl neplánovaný výbuch. Ta druhá je nafouklá také, ale nic závratného to není, jen nepatrně změnila tvar a na té mám nalítáno 85 cyklů, počítám že se na stovku dostanu a pak půjde.... Je také gumovější, ale létat se bezpečně zatím dá. Mám tu i 2ks baterek Zippy je to podobné jako Turnigy. I s nimi jsem spokojen.
T-Rex 100X, T-Rex 450PRO, SAB Goblin 700 (HC3 sX)
Spektrum DX7
silcom

#36 Příspěvek od silcom »

corsair píše:A když je přinese pošták již nafouklé v balíčku z HK /což se mi už stalo/, tak zjebat poštáka jelikož je chybně obsluhoval :lol:

No to si sa musel potešiť :) každopádne toto je ešte vcelku riešiteľná situácia - nenabíjať, odfotiť a reklamovať.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od corsair »

silcom píše:No to si sa musel potešiť :) každopádne toto je ešte vcelku riešiteľná situácia - nenabíjať, odfotiť a reklamovať.

Přesně to jsem udělal a na live chatu vyreklamoval celkem bez problémů
601filip

#38 Příspěvek od 601filip »

Tak jsem docilil s T. nanotech zajimavy ukaz 5000mAh 10 clanek po nekolika bezproblemovych cyklech a jemnem zachazeni/nizky vybijeci-nabijeci proud/ jsem najednou niceho nic ztratil jeden clanek ktery s chova jako vyzkratovany. Odber byl pritom minimalni ostatni clanky mely 3,95 V v tu chvili
Clanek se nenafoukl nehorel neprskal jedoduse v klidu v okamziku umrel. Pri pokusu o nabijeni se pri 0,6V najednou opet zkratne.
Tak nanotech asi nikdy vice...
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“