Bezpádlo GT5
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bezpádlo GT5
... si to vopucuj. 
Dobrý den, prosím Vás potřeboval bych poradit co teď. U jednotky GT5.1 verze2 se mi při nastavování jednotky omylem podařilo změnit hodnoty pro kalibraci senzorů (Gyro settings) a snad jsem je i vrátil na původní hodnoty, ale nejsem si jist. A až potom jsem si v návodu všiml odstavce kde píšou, cituji: V menu nastavení senzorů uvidíte několik voleb. První tři slouží pro kalibraci senzorů jednotlivých os řízení. TYTO HODNOTY NEMĚŇTE, jsou nastaveny ve výrobě! Doporučujeme vám, abyste si tyto výchozí hodnoty poznamenali do návodu pro pozdější použití (pokud byste třeba hodnoty náhodou nebo nedopatřením změnili).
A proto se ptám co se dá dělat, pokud i přesto se mi hodnoty povedlo změnit aniž bych si je předem poznamenal. Odpovědi jako že, jsi blbec, nebo, máš smůlu, atd. mi nepomůžou, to už vím sám
Díkec za jakoukoli radu.
A proto se ptám co se dá dělat, pokud i přesto se mi hodnoty povedlo změnit aniž bych si je předem poznamenal. Odpovědi jako že, jsi blbec, nebo, máš smůlu, atd. mi nepomůžou, to už vím sám
Existuje možnost kalibrace a mám dojem, že to tady ve vláknu bylo zveřejněno. Zkus to projít.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
DX9
saint21 píše:Existuje možnost kalibrace a mám dojem, že to tady ve vláknu bylo zveřejněno. Zkus to projít.
Tak bohužel, nic jsem zde o kalibraci senzorů nenašel
Timsound píše:[quote="saint21"]Existuje možnost kalibrace a mám dojem, že to tady ve vláknu bylo zveřejněno. Zkus to projít.
Tak bohužel, nic jsem zde o kalibraci senzorů nenašel
DX9
DX9
Tak jsem to našel http://www.helifreak.com/showthread.php?t=343454&page=37
DX9
DX9
JJ díkec moc. Já napsal ještě Pelikánovi a on mi poslal hodnoty konkrétně pro mou jednotku a je to 100 98 95 hned jsem to kontroloval a sedí mi to, tak jsem to tehdá trefil zpátky přesně
No ale co řeším nyní za úlet, je to že v pravém dolním rohu mají svítit dvě hodnoty zisku gyra cykliky a vrtulky no ale mě tam svítí jen jedna hodnota, ta úplně dole, kterou snižuji nebo zvyšuji ve vysílači. No a viz obrázek v okýnku nad ní nemám vůbec nic. Tak jsem z toho jelen, jak je to možný že tam nic není
, nechápu.
No ale co řeším nyní za úlet, je to že v pravém dolním rohu mají svítit dvě hodnoty zisku gyra cykliky a vrtulky no ale mě tam svítí jen jedna hodnota, ta úplně dole, kterou snižuji nebo zvyšuji ve vysílači. No a viz obrázek v okýnku nad ní nemám vůbec nic. Tak jsem z toho jelen, jak je to možný že tam nic není
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Koukám že s GT5kou se událi veliký změny. V původním menu základní obrazovky byl zisk pouze pro vše ... společný - Totoal Gain.
Tak si myslím, že tomu tak bude i teď, oni totiž mají v těch návodech totální chaos. Podle mě to bude tak, že GT5.1 v1 to měla ve dvou okýnkách ty zisky a v té v2 což by prej měla být zjednodušená a vylepšená verze, to zase sjednotili na jeden společnej zisk aniž by se zabývali změnou návodu. Jinak si to nedovedu vysvětlit.
Přikládám jen tak pro zajímavost obrázek nového menu jednotky
Přikládám jen tak pro zajímavost obrázek nového menu jednotky
Timsound píše:Tak si myslím, že tomu tak bude i teď, oni totiž mají v těch návodech totální chaos. Podle mě to bude tak, že GT5.1 v1 to měla ve dvou okýnkách ty zisky a v té v2 což by prej měla být zjednodušená a vylepšená verze, to zase sjednotili na jeden společnej zisk aniž by se zabývali změnou návodu.
Tak už jsem na to přišel
Ahoj, mám dotaz jako nemajitel bezpádla - platí pořád obecně že vysílač stačí běžný s heliprogramy a na heli použitý typ CCPM se nastavuje v bezpádle? Nevím jestli je to nepřesně napsáno, v angl. manuálu pro Raptor E550 FBL s GT5.2 uvádějí toto viz foto. Trochu mě to překvapilo, sám mám doma sotva dva roky starý vysílač MC-22 Hott a možnost vybrat 140CCPM tam rozhodně nemám. Dosud jsem si vždy vystačil s variantami H1, 3serva 120CCPM či 4serva 90CCPM. Ověřeno tady od kolegy mám že u MiniTitana FBL má v GT1 120CCPM a vysílač nastaven na Normal. Předpokládám tedy jen moje špatné pochopení manuálu, nerad bych vnesl zmatek.
I když jedno mi hlavou vrtá - u současné varianty Raptora E550 s pádly je 140CCPM taky, tam už to vysílač umět musí (tady musím uznat že můj vysílač je už přece jen koncepčně stará vysloužilá vesta).
Za rozseknutí, jak to teda vlastně v tomhle konkrétním případu je, předem děkuju!
Martin
Za rozseknutí, jak to teda vlastně v tomhle konkrétním případu je, předem děkuju!
Martin
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Máš f tom zmatek. V Rádiu se nastvuje H1 - nebo pokud se to u Tebe jmenuje jinak, mrkni do servomonitoru a musíš vybrat takovou hlavu, kdy jeden kanál je pro jednu ovládanou funkci. Nesmí se nikde nic spolu směšovat - mixovat.
V bezpádlo jednotce pak teprve nastavíš daný typ desky cykliyky, nebo nejpodobnější.
V bezpádlo jednotce pak teprve nastavíš daný typ desky cykliyky, nebo nejpodobnější.
Díky za odpověď, takže opravdu mají v tom manuálu na bezpádlovou variantu Raptora E550 chybu. Jak jsem psal, s bezpádly praktickou zkušenost nemám.
Ahoj, nenajde se někdo z Prahy nebo okolí (ideálně Černošice
), kto by mi pomohl vyladit GT5.1 (v2 na MT E325S)? S vrtulníkem už trochu létám - vys, mírný pohyb - ale přijde mi, že se to nechová ideálně. Jsem ale začátečník, tak nevím jestli to není OK.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Když by ses rozepsal o tom co to děla a nebo nedělá. Nebo napsal důvod, proč se Ti to nezdá ...... třeba by se to dalo vyřešit takto ....co? zkuší to?