Nákup z Hobby Kingu a sledování zásilky

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Nákup z Hobby Kingu a sledování zásilky

#31 Příspěvek od Drondys »

mato1221 píše:viem nejako zistiť v akej krajine sa reálne nachádza môj balík ? TN mám ale na SK pošte píše len 12.3. Výstup z krajiny podávateľa, viac nič

To znamená, že balík odletěl ze země, ze které byl odeslán, ale ještě nedorazil do cílové země tj. v daném případě na Slovensko. Zřejmě letěl nepřímou linkou tj. přes nějaké jiné země a tam může ležet v nějakém meziskladu i několik dnů než ho přeložení do jiného letadla do cílové země určení a někdy může ležet v tom či onom meziskladu i víc než týden a takových zastávek na trase mezi výchozí a cílovou zemí může být v horším případě i několik. Ve sledovacích záznamech pošt ani na straně výchozí pošty ani na straně cílové pošty tyto záznamy o pohybu zásilky mezi výchozí a cílovou zemí obvykle nejsou k dispozici. Takže po zatím posledním záznamu z výchozí pošty, který zmiňuje odlet balíku z výchozí země bude následovat záznam z cílové země ovšem až tam balík dorazí a převezeme si ho Slovenská pošta což se zatím nestalo, a proto zatím není ve sledovacích záznamech pro ten balík žádná další informace.
mato1221
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od mato1221 »

no tak dúfam že príde čím skôr, inak baterky čo som objednal z toho istého skladu deň neskôr sú dávno doma :?
Drondys

#33 Příspěvek od Drondys »

mato1221 píše:no tak dúfam že príde čím skôr, inak baterky čo som objednal z toho istého skladu deň neskôr sú dávno doma :?

Pokud jsi to platil PayPalem tak si hlídej 45 dnů od provedení platby a pokud balík nedorazí zhruba do 35 až 40 dnů od provedení té platby tak postupuj podle návodu uvedeného viz tento odkaz.
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Aragor »

Dneska mi odeslali z Hobbykingu 300g balíček přes SingPost... OMG????!!!!
Taranis SE, Optic 6 Assan, Toro900, MAXI SWIFT, FW-190, PZ BF-109
mato1221
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od mato1221 »

no tak chvála bohu to dnes o 06:41 prišlo na SK ....inak ďakujem Drondys za upozornenie :wink:
oplu
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od oplu »

Zdravím,
nebudu zakládat nové téma, zeptám se tady. 16.3. jsem na RCTimer a HK objednal dva balíky, od 20. března to šlo vidět na HKpost a teprve 30.března to zaslali do ČR. Zajímá mě to hlavně proto, že den na to, jsem udělal na HK další obednávku, kterou jsem měl doma již 28. března. Jak to tam vlastně ty balíky třídí?
Drondys

#37 Příspěvek od Drondys »

oplu píše:Zdravím,
nebudu zakládat nové téma, zeptám se tady. 16.3. jsem na RCTimer a HK objednal dva balíky, od 20. března to šlo vidět na HKpost a teprve 30.března to zaslali do ČR. Zajímá mě to hlavně proto, že den na to, jsem udělal na HK další obednávku, kterou jsem měl doma již 28. března. Jak to tam vlastně ty balíky třídí?

Případ od případu posílají zásilky letadly, ve kterých se zrovna najde nějaké volné místo a někdy jsou to nepřímé lety s tím, že je pak zásilka po cestě třeba i několikrát překládána do jiného letadla a může se stát i to, že několik dnů čeká někde na trase na přeložení. Může tedy dojít k tomu, že zásilka odeslaná o několik dnů dříve než jiná dorazí do ČR v konečném důsledku později jelikož šla shodou okolností trochu jinou trasou čímž se o něco víc zdržela.
exanko

#38 Příspěvek od exanko »

Jen pro zajímavost, moje dvě zásilky z HK international, každá 1,5Kg:
První zaplaceno 30.3. Odesláno z HK 4.2. Pošta SignPost Status: INFORMATION RECEIVED s odkazem na Českou poštu kde je napsáno "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje" (V balíku je LiPo baterka)
Druhá zaplaceno 28.8. Odesláno z HK 4.2. Odesláno poštou Honkong Post 7.2.

Takže 9 a 11 dní od objednání a jeden balík byl teprve včera odeslán. Každý cestuje jinou poštou tak uvidíme :D

Jelikož to jsou moje první dvě zásilky z HK, nemohl jsem nasatavit cenu, která by byla uvedena na balíku. Jejich cena je přibližně 2000,- každá, proto čekám, že další info dostanu od celního úřadu :D
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Aragor »

Já objednal 27.3. balík šel přes singpost a 8.4. mi přišel.
Drondys

#40 Příspěvek od Drondys »

exanko píše:...s odkazem na Českou poštu kde je napsáno "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje"...

Nenech se zmást tím, že se ve sledovacím systému České pošty zobrazuje pro to sledovací číslo jen hlášení

Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje.

a dál to průběžně sleduj v systému České pošty dokud se tam informace k té zásilce neobjeví.

To co zobrazuje sledovací systém České pošty je totiž nepřesná informace. Tvůrci této části sledovacího systému České pošty byli buď líní napsat tam pravdivou informaci a nebo neměli k dispozici informaci o tom jak je to ve skutečnosti a tak tam napsali toto dost zavádějící informaci Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje a dosud to nebyli schopni opravit.

Je to ostuda České pošty, že tímto způsobem mate adresáty a komu to vadí nechť napíše stížnost na toto nepřesné hlášení České poště, aby si to už konečně uvědomili a nechali to opravit.

Ve skutečnosti to znamená a mělo by tam být uvedeno, že sledovací systém České pošty zatím nedostal od výchozí pošty pro tuto zásilku žádnou informaci. Informace k té zásilce se objeví ve sledovacím systému České pošty teprve až poté co zásilka dorazí na území ČR a až poté co bude zaevidována a teprve pak budou informace k té zásilce viditelné ve sledovacím systému České pošty, ale do té doby se k tomu nic nového nedozvíš.
exanko

#41 Příspěvek od exanko »

Aragor píše:Já objednal 27.3. balík šel přes singpost a 8.4. mi přišel.

Kamarád 28.3 a má ho prý už v čr, jeden objednal asi od dva až tři dny dříve a ještě v čr není (přes stejnou poštu). To jsi asi zrovna trefil rychlejší den nebo rychlejší zaměstnance :D Měl jsi nastavenou cenu zásilky? Jelikož jsi to dostal tak rychle, tak to asi na celnici nezastavovali co?

Drondys píše:Ve skutečnosti to znamená a mělo by tam být uvedeno, že sledovací systém České pošty zatím nedostal.....

Já si to myslel, že to tak bude. Spíš by mě zajímaco co znamená u SignPostu ten status INFORMATION RECEIVED
(This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
.
Aragor
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Aragor »

28.3. už jsem měl stav odesláno, takže to šlo rychle no. V balíku jsem měl jenom BT modul, 2 serva a vrtule a nějake maličkosti. Cena 25$ Takže bez DPH to prošlo.
Drondys

#43 Příspěvek od Drondys »

exanko píše:...Spíš by mě zajímaco co znamená u SignPostu ten status INFORMATION RECEIVED (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article).

V té závorce k tomu píšou, že je to v podstatě jen informace o registraci zásilky a nikoli o jejím fyzickém přijetí na SignPost. Hobbyking posílá na poštu registraci zásilek včetně přiděleného podacího čísla elektronickou cestou ještě dříve než pošta balík fyzicky převezme.
exanko

#44 Příspěvek od exanko »

Drondys píše:V té závorce k tomu píšou, že je to v podstatě jen informace o registraci zásilky a nikoli o jejím fyzickém přijetí na SignPost. Hobbyking posílá na poštu registraci zásilek včetně přiděleného podacího čísla elektronickou cestou ještě dříve než pošta balík fyzicky převezme.

Já jen že je to v tomhle stavu už pět dní, no uvidim kdy to příjde a pak pro zajímavost napíšu.
Drondys

#45 Příspěvek od Drondys »

exanko píše:
Drondys píše:V té závorce k tomu píšou, že je to v podstatě jen informace o registraci zásilky a nikoli o jejím fyzickém přijetí na SignPost. Hobbyking posílá na poštu registraci zásilek včetně přiděleného podacího čísla elektronickou cestou ještě dříve než pošta balík fyzicky převezme.

Já jen že je to v tomhle stavu už pět dní, no uvidim kdy to příjde a pak pro zajímavost napíšu.

Prodlevy od dvou do cca pěti pracovních dnů (o víkendech a svátcích pošta zásilky nepřebírá) jsou mezi elektronicky realizovaným vystavením a registrací podacího čísla a tím kdy už je balík fyzicky na příslušné výchozí poště celkem běžné. Pokud mají nějaký větší nával objednávek pak se to občas protáhne i na více než pět dnů. Nejspíš mají s poštou dohodnuté nějaké limity na počet zásilek, které mohou maximálně odeslat za den, aby poštu zas příliš nezahlcovali. Takže když je větší nával tak to rozloží na více dnů a i když už má zásilka přidělené sledovací číslo tak může trvat třeba pět i více dnů než se fyzicky dostane na poštu.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“