Vhodnost smrku na výrobu nábytku?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Vhodnost smrku na výrobu nábytku?

#16 Příspěvek od arda1 »

jumper píše:Rozměr 70x200 není to nějak málo.To se moc nerozvalíš.Já jsem si dělal 90x200. Tedy 180X200
Pánové - čím menší postel tím ........... :wink: :lol: :lol: :lol: Radek
ICQ 638556901
walter2

#17 Příspěvek od walter2 »

Pevnostne se mi take zadna postel nelibila,ale koupili jsem postel z prodejny IDEA(neni to preklep) ze smrku a po dolepeni vyztuh do bocnic uz nepraskne. Vyroba cele postele me lakala,ale casove i na penize vyslo lepe koupit postel vzhledove vyhovujici a doladit vyztuhy a dodatecnou nohu doprostred.
Lada1

#18 Příspěvek od Lada1 »

ze smrku mame schodiste(schody). Drevo je to mekci, ale vdecne na vrypy. Diky svetle barve a matnemu lesku laku nejdou videt.
Postel z neho do svetle loznice bych bral
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
qq
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od qq »

arda1 píše:
jumper píše:Rozměr 70x200 není to nějak málo.To se moc nerozvalíš.Já jsem si dělal 90x200. Tedy 180X200

Jumpere, věř tomu nebo ne, tak na tomhle rozměru postele s mojí spíme co jsme spolu a místa máme dost... Jí je celé léto zima a mě je zase zima v zimě, takže se tak nějak vzájemně tulíme a půl postele je porád prázdné :)

Ano Radku, má to něco do sebe, ale na to musí každý přijít sám :wink: :lol:
qq
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od qq »

Neříkejte mi, že tohle snese pár... Nevěřím, že by to vydrželo dítě, které se v noci převaluje... :(

Obrázek
walter2

#21 Příspěvek od walter2 »

Máme hodně podobnou postel a musel jsem vyztužit bočnice a doprostřed dát dodatečnou nohu.
von boberov

#22 Příspěvek od von boberov »

:wink: Mám též bydlo ze smrku a v poho, pevné jako hrom. Vyrobil šikula švagřík.
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Werret007 »

arda1 píše:

Tím se prdlajz vychrápeš. To jsem poznal. Měl jsem postel 160x200 no a teď co jsem se přestěhoval do nového tak máme 180x200 a pohoda. No a pokud něco chci tak se k ženský namáčknu :lol:
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Nepp

#24 Příspěvek od Nepp »

Tak tak hoši, já mám 220*180 a lituji, že jsem nešel do širší. Sousedi mají 200*160 a nechápu jak na tom mohou spát, vypadá to jako dětská postýlka.

Co se týče materiálu, tak co nejtvrdší, jinak se to rozpadá, nedá se to utáhnout. Mám teď postel z Jitony a čeká mě třetí reklamace a už jim to vrátím.

Novou postel si nechám udělat z dubu na zakázku. Je fakt, že musí udržet kinetickou energii dvou objektů 130+60 kg :grin:
Reely Carbon fighter; RadianPRO; Summit; FunCub; EasyStarII; Volere 22
Hitec Aurora9
Murmandam

#25 Příspěvek od Murmandam »

Dá se říct, že ceny jsou od 10 do 20 tis za kubík, tj. v ceně postele to bude dělat rozdíl do 2 tisíc - víc jak 0,2 kubíku na postel tězko použiješ. Tj. z mého pohledu je to zanedbatelné :-).
vladimir32

#26 Příspěvek od vladimir32 »

qq píše:Ahoj Jardo, rošty jsem koupil nové lamelové se stavitelnou tuhostí (2x 70x200) v IKEI asi před týdnem, matraci (140x200) mám novou tři měsíce a postel k nim chci novou proto, aby nevrzala jak ta moje stará (postel; stará je naštěstí ještě dost mladá a nevrže). :lol:

Genagene, postel je to pěkná, ale stejně jako většina produkce, mě nenaplňuje důvěrou. :( Tu z IKEI máš kterou, nevíš model? Minulý týden jsem tam okukoval postele a taky žádná symfonie vášní...

Werret007, ano, odvětrávání řeším, problém je spíš v tom, že se s mou drahou nemůžeme dohodnout na úložných prostorech (čímž mi ona komplikuje návrh) a v tom, že mám sklon včechno hodně předimenzovat a pak to je sice bytelné, ale většinou těžká cihla a s tolika výztuhama, že by to mohlo sloužit jako beranidlo (což bohužel platí i u mých modelů).

Abych to shrnul, moc moudrý z toho nejsem. Váhám nad dubem, bukem, borovicí, do toho mě celkem láká použít hranoly 80x80 jako nohy, ale nevím, jak s tím smrkem, když jeden říká ano, druhý ne :( známý truhlář mi všechno odkýve, takže radu "odborníka" jako bych znal předem...

TomasC, jak je ta spárovka pevná ve spojích jednotlivých lamel? Nemá tendence se v místech slepení kroutit, praskat nebo rozlepovat?

Ahoj
Dělám stolařinu už 22 let postele ze smrku jsou naprostá samozřejmost . Dobré opracování a ji v domácích podmínkách o proti buku nebo bubu já třeba mám doma jen 2 dřeviny a to postele ze smrku a poličky a jiné věci z modřínu .
Dělám ve firmě která zaměstnává 600 lidí a její majitelé už asi 15 let nakupují stále v Ikei a každá postel co se tam koupila byla nakonec u más na dílně a prošla buď rekonstrukcí a nebo kotlem .Můj osobní názor na jakýkoliv nábytek z ikei je nesmí do baráku.
Laďa :)
qq
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od qq »

vladimir32 píše:Ahoj
Dělám stolařinu už 22 let postele ze smrku jsou naprostá samozřejmost . Dobré opracování a ji v domácích podmínkách o proti buku nebo bubu já třeba mám doma jen 2 dřeviny a to postele ze smrku a poličky a jiné věci z modřínu .
Dělám ve firmě která zaměstnává 600 lidí a její majitelé už asi 15 let nakupují stále v Ikei a každá postel co se tam koupila byla nakonec u más na dílně a prošla buď rekonstrukcí a nebo kotlem .Můj osobní názor na jakýkoliv nábytek z ikei je nesmí do baráku.
Laďa :)
Ahoj Láďo,
děkuju. Váhám sice ještě nad dvěmi variantami konstrukce, ale celkem jsi mě potěšil, protože přinejmnenším nohy/rohové výztuhy (jak tomu kdo chce říct, vzhledem k uvažovanému tvaru) budou na 90% právě smrkové, pakliže je smrk osvědčený... Díky.
MajklM

#28 Příspěvek od MajklM »

Ahoj, můžu se zeptat, jak ti to dopadlo? Zvolil si nakonec smrk na celou postel nebo jen na nohy? Taky si budu kupovat a zvažuji jaké dřevo a jestli si nechat vyrobit od truhláře nebo vybrat model od nějaké firmy a nechat si ho upravit podle sebe. Osobně jsem spíš nakloněn dubu, ale toto diskuzní vlákno mě trochu zviklalo. Hledal jsem si nějaké základní info o dřevu, pro zajímavost, tady je celkem pěkný přehled, ovšem paradoxně smrk tam zrovna není :)
Jestli už máš postel, dej pls vědět, jestli se smrk nebo kombinace dřeva osvědčila. Díky
qq
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od qq »

Ahoj, když jsem přišel do Jafholzu, tak skladem skoro nic nebylo a tak byl kompromisem zvolen jediný dostupný v požadované síle materiálu právě smrk. Nejdřív jsem si říkal, že postel udělám celou sám, ale nakonec jsem uznal, že nemusím všechno pokazit sám a dám prostor i jiným, takže jsem si nechal dřevo nařezat a nakolíkovat od známého truhláře. Aktuálně mám od Vánoc všechno nařezané a připravené, jen smontovat a slepit, ale jelikož se budu příští měsíc nejspíš stěhovat do nového bytu, tak to nechávám na potom.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“