Výběr skůtru 125 ccm, pro příměstskou dopravu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MX12

Výběr skůtru 125 ccm, pro příměstskou dopravu

#1 Příspěvek od MX12 »

Ahoj chlapci,
uvažuji o koupi skůtru 125 ccm pro dojíždění do práce, 20 + 20 km/pracovní den, máte nějaké zkušenosti s provozem?
značka?
velikost kol?
chlazení?
a jiná hlediska?
dík mx12
Nerozumím Vám, zkuste mi to zahrát loutkovým divadlem.
REX

Re: Výběr skůtru 125 ccm, pro příměstskou dopravu

#2 Příspěvek od REX »

Ahoj, žádné velké zkušenosti nemám, ale v úterý mi známý dovezl Yamaha Majesty 250. Sice to je oficiálně označené jinak (dovoz z Itálie) ale je to všechno jako Majesty....
Já mám papíry na velkou mašinu, takže obsah jsem nemusel řešit, ale pokud máš jen ,,na auto,, tak ji dělají i 125ccm (vzhled předku je jiný, jinak vše ostatní na chlup stejný). 125ccm mají dva moji kámoši a na cestu do práce a do města jsou maximálně spokojení....
Dnes jsem dal prvních asi 15km a spokojenost, teda až na tu zimu :lol:
Tankoval jsem plnou za 350kč :) a dal jsem ji pořádně do těla. Odpich paráda, v běžném provozu mimo město supr a atakoval jsem prozatím 110km/h, u 125ccm je to prý asi maximálka. Mám r.v. 2000 a na tachometru přes 35tis km, ale kde je pravda, těžko říct.
Jinak je to vodou chlazené, já mám asi 21koníků, 12palcový kola trpí na díry, ale jinak je krásně ovladatelný, dost rychle umí změnit díky malým kolům směr (např. těsně před dírou), což u velkých mašin nelze.
Ohromný úložný prostor pod sedlem, kastlík pod řidítky a navíc mám kufr na dvě přilby, takže nákladák na dvou kolech...
Naposledy upravil(a) REX dne pát 05.04.2013 14:34, celkem upraveno 1 x.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Curtiss »

Přesně jak je uvedeno výše. Jsem majitelem Yamaha Majesty 125ccm a neměnil bych. Na ježdění do práce ideální. Motor vodník, cca 8.5 kw absolutně spolehlivý a držák, ostatně celý skůtr jakbysmet. Pravda, 12" kola na našich rozbitých silnicích nic moc, ale zase odpich na křižovatkách za1. ovladatelnost taky super a úložný prostor? Když jej dovybavíš kufrem na nosiči, tak neuvěříš, co se na tom dá všechno odvézt. Navíc je to jeden z největších 125 skůtrů, takže i pohodlí a dostatek místa i pro vyšší postavy. V jednom bez problémů 100-110 km/h tachometrových, rekord mám 120, ve dvou v pohodě 80-90km/h, spotřeba do 3l/100
Pajik_CZ

#4 Příspěvek od Pajik_CZ »

---
neaktualni, smazat prosim
zase jen na zemi...
Steve

#5 Příspěvek od Steve »

Curtiss píše:Přesně jak je uvedeno výše. Jsem majitelem Yamaha Majesty 125ccm a neměnil bych. Na ježdění do práce ideální. Motor vodník, cca 8.5 kw absolutně spolehlivý a držák, ostatně celý skůtr jakbysmet. Pravda, 12" kola na našich rozbitých silnicích nic moc, ale zase odpich na křižovatkách za1. ovladatelnost taky super a úložný prostor? Když jej dovybavíš kufrem na nosiči, tak neuvěříš, co se na tom dá všechno odvézt. Navíc je to jeden z největších 125 skůtrů, takže i pohodlí a dostatek místa i pro vyšší postavy. V jednom bez problémů 100-110 km/h tachometrových, rekord mám 120, ve dvou v pohodě 80-90km/h, spotřeba do 3l/100

Máš ještě Goldwinga? Ten se mi vždycky líbil ;-)
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Curtiss »

No jasně že mám, toho se jen tak nezbavím :mrgreen:
http://curtiss.rajce.idnes.cz/GL_1500/#008.jpg
Steve

#7 Příspěvek od Steve »

No mě to bylo podezřelé - takového krasavce (tím myslím GW) bych bral všema deseti ;-)
Výkon máš větší než můj LR Discovery :-) :-)
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Curtiss »

No to nevím, mám 74 kW. Ale docela mi to stačí, při 150Nm krouťáku celkem nemám problém :mrgreen:
Steve

#9 Příspěvek od Steve »

Uffff. Tak to jsem si oddychl, to jsem v plusu ještě 9 kW...
Už je to dávno, co jsme to probírali a holt jsem zapomněl....;-)
Ale je to fešáček, vlastně ti ho závidím ;-) Dál bych si říct.... ;-)
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Curtiss »

Tak nezáviď a pořiď si ji taky :lol: :wink:
Třeba tady je jedna:
http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 36775.html
Steve

#11 Příspěvek od Steve »

Cpu peníze do LR :-)
No a musel bych dodělat papíry....