Doporučte RC soupravu větroňáři
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Re: Doporučte RC soupravu větroňáři
LV:
Ano, správně, cena. Pokud se tazatel ptá a má omezené finance, tak cena. Vzhledem k stanovenému limitu je má nejspíše omezené značně. Pak řešit malý rozdíl v ceně vysílačky je poněkud zvláštní, když je podstatnější rozdíl v ceně přijímačů.
Když bych řešil cenu serv, jestli někam dát serva za pětikorunu nebo za pět stovek, tak ten tvůj posměch pochopím. Šetřím na úkor kvality. Když ale můžu ušetřit a není to na úkor kvality, tak proč bych měl utrácet víc? Já dokážu utratit víc peněz, než mám. Budu si tedy díky tomu moci koupit třeba ty lepší serva nebo na další model našetřím dřív.
JMalík:
Já lítám mix FrSky+HoTT. Když jsem vybíral nové rádio, vybral jsem MX-20. Kdybych chtěl přezbrojit všechna letadla na HoTT (z jen FrSky), tak by mě to kromě desítky za vysílač stálo ještě 9 tisíc (1x6k, 4x8k, 1x12k) za přijímače. Kdybych měnil i telemetrická čidla, tak je to dalších x tisíc. Kdybych místo do HoTTu, šel do FASSTu, tak by to bylo přes 15 tisíc. Kdybych chtěl i telemetrii, tak ještě víc. Cena přijímačů je tedy stejně velká či větší jako cena vysílače, takže při výběru vysílače má alespoň u mě cena doplňků vliv na výběr systému. Stejně tak si nekoupím levnější tiskárnu, kam toner stojí 4x tolik co do dražší tiskárny.
Ano, správně, cena. Pokud se tazatel ptá a má omezené finance, tak cena. Vzhledem k stanovenému limitu je má nejspíše omezené značně. Pak řešit malý rozdíl v ceně vysílačky je poněkud zvláštní, když je podstatnější rozdíl v ceně přijímačů.
Když bych řešil cenu serv, jestli někam dát serva za pětikorunu nebo za pět stovek, tak ten tvůj posměch pochopím. Šetřím na úkor kvality. Když ale můžu ušetřit a není to na úkor kvality, tak proč bych měl utrácet víc? Já dokážu utratit víc peněz, než mám. Budu si tedy díky tomu moci koupit třeba ty lepší serva nebo na další model našetřím dřív.
JMalík:
Já lítám mix FrSky+HoTT. Když jsem vybíral nové rádio, vybral jsem MX-20. Kdybych chtěl přezbrojit všechna letadla na HoTT (z jen FrSky), tak by mě to kromě desítky za vysílač stálo ještě 9 tisíc (1x6k, 4x8k, 1x12k) za přijímače. Kdybych měnil i telemetrická čidla, tak je to dalších x tisíc. Kdybych místo do HoTTu, šel do FASSTu, tak by to bylo přes 15 tisíc. Kdybych chtěl i telemetrii, tak ještě víc. Cena přijímačů je tedy stejně velká či větší jako cena vysílače, takže při výběru vysílače má alespoň u mě cena doplňků vliv na výběr systému. Stejně tak si nekoupím levnější tiskárnu, kam toner stojí 4x tolik co do dražší tiskárny.
mihlit píše:LV:
Tipuji to takhle:
Frsky máš v TGY 9, časem jsi nějak přišel na to, že do dražších letadel to radši riskovat nebudeš a koupil jsi HoTT. Já jsem kupoval Fasst v době, kdy měl Graupner problémy s 2,4GHz moduly a proto i v Graupneru MX 22 mám modul Rasst. Vynechal jsem ten mezičlánek s TGY o to jsem to celé zlevnil.
Tobě zůstanou v provozu dva vysílače dost rozdílné kvality tak dlouho, než přijdeš na to, že to nějak není ono a chce to létat jen s jedním, kde si zvykneš na stále stejné rozložení ovladačů, tuhost kniplů a přesnost řízení.
Telemetrie mě chybí v některých letadlech a je to důvod do budoucna uvažovat o jiném TX (Futaba). Potřebuji v podstatě měření zbytkové energie napájení RX a serv a to ještě jen někam. Pokud bych měl kompletní telemetrii, tak bych využil ještě někam vario a hlavně výškoměr.
Pokud jde o přijímače, tak jsem v průběhu cca posledních dvou roků koupil asi 15 těch čínských klonů Fasst a dal to do lodiček, autíček a nějakých kuličkoletů. Ani v jednom případě se to nepodělalo na problém s přenosem signálu, ale nějaké problémy to má (hlavně Corona fasst).
Můžeš k HoTTu použít ty čínské verze RX?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- LV
- Kontaktovat uživatele:
(mihilit) Tazatel sa uz nepyta. Ten ma jasno. To ty tu argumentujes nezmyslami.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV:
Nevím, kdo tu argumentuje nesmysly
Nevím kdo (nechce se mi jít na předchozí stránky) napsal, že T8FG pro něj bude levnější, než jím vybraná MX-20. Na to jsem napsal, že pořizovací cena vysílače (nová MX-20 vs. bazar T8FG) vyjde lépe ve prospěch T8FG. Stačí dokoupit jen pár přijímačů a levnější je hned MX-20. Upozornil jsem tedy jen na to, že by nakonec prodělal. A to je fakt, žádný nesmysl. Tazatel se již neptal, ale jako upozornění na nevýhodnost poslední nabídky tazateli mi to přišlo k věci.
Pak přišel JMalík s dotazem o kolik, že to má být levnější, protože podle něj to vyjde zhruba na stejno. Dodal jsem čísla, že HoTT má celkem výrazně levnější přijímače. Opět fakt, žádný nesmysl.
Pak přišla typická diskuse, že koukat na cenu je stejně nesmysl, že je to přeci jedno... každý máme jiný pohled na věc, protože dle mě bylo prvním nesmyslem až tohle.
JMalik:
Tipuješ to špatně. FrSky nemám v TGY9X. Tu jsem kdysi dávno koupil a nespokojen s kvalitou hned prodal. FrSky jsem měl v Optic 6, ale nestačily mi kanály. Pak jsem hledal jen vysílač, kam narvu FrSky, nic víc. Vybral jsem MX-20 a jelikož má HoTT kvalitnější vario, tak mám HoTT ve 2 letadlech. Zbytek byl již na počátku plně vybaven FrSky a neměl jsem důvod měnit. Mám tedy jen jednu vysílačku a to MX-20, ve které mám jak originál HoTT, tak FrSky. Tvůj tip ti tedy nevyšel, jsi vedle. Rozložení ovládání mám furt stejné. Jen u HoTTu na mě mluví telemetrie z vysílačky, u FrSky na mě mluví telemetrie z mobilu.
Ke klonům se vyjadřovat nebudu. TGY9X jsem prodal, protože mi nevyhovovala kvalitou a chtěl jsem něco kvalitního. Vrazit tam pak čínský přijímač za pět korun pak nějak popírá smysl toho celého. Celý systém je tak spolehlivý, jak spolehlivý je jeho nejslabší článek. (A kdyby tě to zajímalo, tak fakt ne, v žádném letadle nemám servo z HobbyKingu.)
Nevím, kdo tu argumentuje nesmysly
Pak přišel JMalík s dotazem o kolik, že to má být levnější, protože podle něj to vyjde zhruba na stejno. Dodal jsem čísla, že HoTT má celkem výrazně levnější přijímače. Opět fakt, žádný nesmysl.
Pak přišla typická diskuse, že koukat na cenu je stejně nesmysl, že je to přeci jedno... každý máme jiný pohled na věc, protože dle mě bylo prvním nesmyslem až tohle.
JMalik:
Tipuješ to špatně. FrSky nemám v TGY9X. Tu jsem kdysi dávno koupil a nespokojen s kvalitou hned prodal. FrSky jsem měl v Optic 6, ale nestačily mi kanály. Pak jsem hledal jen vysílač, kam narvu FrSky, nic víc. Vybral jsem MX-20 a jelikož má HoTT kvalitnější vario, tak mám HoTT ve 2 letadlech. Zbytek byl již na počátku plně vybaven FrSky a neměl jsem důvod měnit. Mám tedy jen jednu vysílačku a to MX-20, ve které mám jak originál HoTT, tak FrSky. Tvůj tip ti tedy nevyšel, jsi vedle. Rozložení ovládání mám furt stejné. Jen u HoTTu na mě mluví telemetrie z vysílačky, u FrSky na mě mluví telemetrie z mobilu.
Ke klonům se vyjadřovat nebudu. TGY9X jsem prodal, protože mi nevyhovovala kvalitou a chtěl jsem něco kvalitního. Vrazit tam pak čínský přijímač za pět korun pak nějak popírá smysl toho celého. Celý systém je tak spolehlivý, jak spolehlivý je jeho nejslabší článek. (A kdyby tě to zajímalo, tak fakt ne, v žádném letadle nemám servo z HobbyKingu.)
Už nevím o čem to tady je
Ty osadíš do Graupnera systémy HoTT a FrSky, protože to považuješ za kvalitu a já když dám do kuličkoletu přijímač Fr Sky TFR4SB , tak by jsi to tam nedal, protože je to šmejd za pět korun?
Pochopím, pokud někdo odmítne k Fasstu osazovat neoriginální přijímače. Ale asi nepochopím co máš proti tomu, když k Fasstu použiju FrSky, systém, který Ty jsi implantoval do toho Graupnera.
K tomu jak jsem to odhadoval s těma vysílačkama jsem to fakt netrefil. Ty jsi to zdražil nejen o tu Turnigy, ale i o toho Optika s Frsky. Když tyhle verze odečteš, tak mi to vychází, že jsi to mohl mít normálně osazené třeba tím HoTTem, nebo Fasstem.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik píše:... Diskusní fórum se to doufám stále ještě jmenuje. Ty tady chceš dělat co jiného?
chci diskutovat, ale nepotrebuju mit posledni slovo a tim i pocit ze mam absolutni a neochvejnou pravdu...
ve skutecnosti to posledni slovo muze znamenat, ze se na to tapetovani fora prispevky ostatni uz nemohli divat a vys.ali se na to...
;-)
jyrry.webnode.cz
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, kdo tu argumentuje nesmysly![]()
... Stačí dokoupit jen pár přijímačů a levnější je hned MX-20. Upozornil jsem tedy jen na to, že by nakonec prodělal. A to je fakt, žádný nesmysl.
Nezmysel je to, že si vytiahol 14k prijímač, lebo sa ti to hodilo. Predsa 1700Kč je nehorázny rozdiel.
A ja ti píšem, že 14k. prijímač sa dáva do tak drahých modelov, kde sa nad rozdielom ceny 1700 ba ani 5000Kč veľmi nerozmýšľa. Wo tom to je.
Mimochodom kamarát stavia trojmetrovú stíhačku z druhej svetovej, kde len cena zaťahovacích podvozkov je väčšia ako cena tu spmenutej plne osadenej ProximyII.
Takže ja dodám, že Hott vôbec nemá "výrazne drahšie" prijímače a ako tu niekto napísal cena je podobná.
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- LV
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:ve skutecnosti to posledni slovo muze znamenat, ze se na to tapetovani fora prispevky ostatni uz nemohli divat a vys.ali se na to...
V skutočnosti tu fórum tapetujú začiatočníci, čo sa pred tromi mesiacmi pýtali prečo sa im opačne točí vrtuľa a dnes by neváhali Joudovi radiť ako má osadzovať 30 kilovú turbínu. A potom sa čudujú, že sa ozvú modelári z väčšími skúsenosťami a argumentujú tak ako argumentujú. Oni si totiž tiež prešli začiatkami, len sa teraz na to dívajú skúsenejšími očami a začiatočníkovi radia aby nerobili tú istú chybu ako oni sami.
Mimochodom aj na tom vedľajšom fóre odkiaľ už mnohí odišli celkom pravidelne prispievaš. Stačí aby niekto napísal Futaba, Hott, Eclipse, CNC, spomalenie serva....
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Tak ....a teď už v tom mám opravdu guláš . " FrSky - HoTT " kde se prosím dovím o těchto věcech na netu více ?? Já opravdu v té elektronice v současné chvíli dost hodně "plavu " ( nevyznám se ). Já chodil do školy, když se používaly ještě logaritmická pravítka - dnes mnozí ani neví co to je .
Napsal jsem, že půjdu do té "dvacítky " takže je rozhodnuto. Půjdu do ní i za cenu, že si Minimou postavím sám. Ostatně , když si ji postavím sám mohu si zalétat například zde : http://www.avemodel.estranky.cz/file/1/ ... plakat.jpg
Tak že taky dobře.
Mirek
Napsal jsem, že půjdu do té "dvacítky " takže je rozhodnuto. Půjdu do ní i za cenu, že si Minimou postavím sám. Ostatně , když si ji postavím sám mohu si zalétat například zde : http://www.avemodel.estranky.cz/file/1/ ... plakat.jpg
Tak že taky dobře.
Mirek
Hrom do vrtule !!
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Kiwira píše:Tak ....a teď už v tom mám opravdu guláš . " FrSky - HoTT " kde se prosím dovím o těchto věcech na netu více ?? Já opravdu v té elektronice v současné chvíli dost hodně "plavu " ( nevyznám se ). Já chodil do školy, když se používaly ještě logaritmická pravítka - dnes mnozí ani neví co to je .
Tak že taky dobře.
Mirek
Rozhodol si sa dobre a nenechaj si do toho už kecať.
No a pokiaľ prídeš na Retroklání, tak sa tam možno stretneme.
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:Rozhodol si sa dobre a nenechaj si do toho už kecať.
No a pokiaľ prídeš na Retroklání, tak sa tam možno stretneme.
Já se letos chystám do těch Bolatic , zatím jen " na čumendu " Bolatice jsou od mého bydliště poměrně blízko. Beru sebou fotoaparát a kameru , něco nafotím a natočím a potom dám na web : http://www.avemodel.estranky.cz/
S jakým typem větroně lítáš ???
Mirek
Hrom do vrtule !!
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Kiwira píše: Já se letos chystám do těch Bolatic , zatím jen " na čumendu " Bolatice jsou od mého bydliště poměrně blízko. Beru sebou fotoaparát a kameru , něco nafotím a natočím a potom dám na web : http://www.avemodel.estranky.cz/
S jakým typem větroně lítáš ???
Mirek
https://picasaweb.google.com/1110612737 ... Tuzina2012
a toto čaká na zálet
https://picasaweb.google.com/1110612737 ... rberJunior
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Ten Sperber Junior je nádherná práce.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
JMalik píše:[ Ani v jednom případě se to nepodělalo na problém s přenosem signálu, ale nějaké problémy to má (hlavně Corona fasst).
Jirko v čem ti blbla ta Corona? Mám doma jeden 14 kanál, protože je HV ale zatím pořád ve skříni, plánuju s ním letos zkušební provoz...
http://ar1.rajce.idnes.cz/
AR1 píše:JMalik píše:[ Ani v jednom případě se to nepodělalo na problém s přenosem signálu, ale nějaké problémy to má (hlavně Corona fasst).
Jirko v čem ti blbla ta Corona? Mám doma jeden 14 kanál, protože je HV ale zatím pořád ve skříni, plánuju s ním letos zkušební provoz...
Měl jsem v autíčku externí FS a jak nabíhala ta Corona (8CH) pomalu, tak se to neshodlo. Vyndal jsem externí FS a pořád se mi nějak nezdála signalizace těch dvou módů pro serva ledkama na přijímači. To takhle vytvořil blb. Nějak jsem to nakonec rozchodil a když zdejší uživatel JBP osazoval Coronu a ptal se na potíže, tak jsem si to už přesně nepamatoval, jen jsem ho upozornil, ať dává pozor na to, v jakém režimu pro serva to má.
Večer mi volal, že už to pochopil, je mu to jasné, dvě serva v pr.... : wink: I on tady na to následně pak upozorňoval. Ty Orange Fasst 2,4GHz 8CH u mě bez problémů, mám jich asi šest, nebo sedm. Je to ale obludně veliké. FrSKY TFR4 SB taky dobrý, ale chce to buď to mít na takovém místě, že ničím nebudeš strkat do antének, nebo ustříhnou ten černý papír hned za popisem kanálů a dát smršťovačku (čirá, slabá , šíře 37mm - běžně se to koupí), aby to fixovalo oba konektory antének.