Sab goblin 700

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
shake13

Re: Sab goblin 700

#1186 Příspěvek od shake13 »

A co vsetko si mal naprogramovane v tom Jive? Na zahranicnych forach sa pise, ze staci naprogramovat len 4-ku alebo 11-ku a to je vsetko. Ak naprogramujes aj identifikaciu LiPo clankov, tak to je vraj pricinou vypinania. Nie je vobec potrebna.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
TARSAN

#1187 Příspěvek od TARSAN »

Já sice nemam helijive, ale powerjive 120 a ALIGN motor 750mx ... litam na 45 50 a 60% otevreni reglu, nastaveno mod 4 a 9 a nikdy mi nic nevyplo.
shake13

#1188 Příspěvek od shake13 »

Pokial mas dostatocne tvrde aku, tak nemuselo. Kolega tomasvrx1 ale nema, tak jemu by to mohlo situaciu urcite zlepsit.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
boZZda

#1189 Příspěvek od boZZda »

Baterky ve spatne stavu se nemaji litat a to je zaklad. Potom nastavit jen mode 4 v HEliJIVE a je to.

Mode 4 v HeliJIVE je jiny jak mode 4 v ostatnich JIVE regulatorech. Ten obsahuje automaticky LiPol rezim apod.

Zaklad jsou dobre baterky a tim bych skoncil Zadny KSA mod te nezachrani! Ten je jenom pro motory, kterym nesvedci automatika JIVE. To ale neni pripad Xery!
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1190 Příspěvek od tomasvrx1 »

Mám nastavený mod 4 a autorotaci. Nic víc.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
MS COMPOSIT
Kontaktovat uživatele:

#1191 Příspěvek od MS COMPOSIT »

tomasvrx1 píše:Mám nastavený mod 4 a autorotaci. Nic víc.

Tak to máš OK,když tam dáš aku,co jsou v pohodě,nemáš problém.Zbytek je jenom bla,bla,bla jak řikal Asterix :D
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1192 Příspěvek od tomasvrx1 »

MS COMPOSIT píše:
tomasvrx1 píše:Mám nastavený mod 4 a autorotaci. Nic víc.

Tak to máš OK,když tam dáš aku,co jsou v pohodě,nemáš problém.Zbytek je jenom bla,bla,bla jak řikal Asterix :D

OK a co doporučuješ Nastavit jako slow down 2.8 , 3 , nebo 3.2 V? V základu je nastaveno 2.8 V. Mám obavu že když nastavím např 3V tak to bude vypínat třeba častěji na špičky.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
TomHeli

#1193 Příspěvek od TomHeli »

V pátek jsem spadl s mým Goblinem 700. Ještě tentýž den večer jsem zavolal Honzovi Hessovi z firmy MS Composit, že jsem spadl a jestli má na skladě díly. V sobotu ráno mi Honza zavolal a řekl, ať si pro díly přijedu, že je vše skladem. Díky rychlému předání dílů už jsem měl vrtulník večer hotový a zalítnutý.
Celkově se jednalo o 18 dílů, tudíž žádný malý nákup :D
Tímto děkuji firmě MS Composit za rychlé vyřízení a okamžité předání dílů i přesto, že se jednalo o sváteční víkend.
boZZda

#1194 Příspěvek od boZZda »

tomasvrx1 píše:OK a co doporučuješ Nastavit jako slow down 2.8 , 3 , nebo 3.2 V? V základu je nastaveno 2.8 V. Mám obavu že když nastavím např 3V tak to bude vypínat třeba častěji na špičky.

Nechej co tam je nastaveno a dej tam normální baterky a ne vzducholodě! Jakmile dáš v pořádku baterky, tak vše bude jak má. Řešíš něco, co má příčinu někde úplně jinde. To nejde oč*rat...
bavarianDemon 3X a 3SX
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1195 Příspěvek od tomasvrx1 »

OK :-). Jen se do budoucna pokouším předejít toho co mi nastalo.
boZZda

#1196 Příspěvek od boZZda »

tomasvrx1 píše:OK :-). Jen se do budoucna pokouším předejít toho co mi nastalo.

Jednoduchá odpověď. Dobrá baterka nejde pod zátěží pod 3.3V. Když už je baterka tak na hranici, tak je pod zátěží na 3.1V a to bych už takové baterky začal sledovat.

Když ti tvoje baterky jdou ještě dál, tak takové baterky nemají ve vrtulníku co dělat!!!

Použití dobrých baterek je základ, aby vše fungovalo jak má. Žádným nastavením to neobejdeš. Prostě máš baterky, které už doma nemají co dělat. Tím bych to uzavřel.
bavarianDemon 3X a 3SX
MS COMPOSIT
Kontaktovat uživatele:

#1197 Příspěvek od MS COMPOSIT »

Tak to máš OK,když tam dáš aku,co jsou v pohodě,nemáš problém.Zbytek je jenom bla,bla,bla jak řikal Asterix :D[/quote]
OK a co doporučuješ Nastavit jako slow down 2.8 , 3 , nebo 3.2 V? V základu je nastaveno 2.8 V. Mám obavu že když nastavím např 3V tak to bude vypínat třeba častěji na špičky.[/quote]

nic nenastavuj,nech to jak jsi to mněl
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1198 Příspěvek od tomasvrx1 »

OK děkuji za velmi cenné rady :wink: Jen hloupý dělá že všechno vý :wink: Mám tedy nastaven mod 4 aktivovanou autorotaci a vypínání na 2,8 V :-) na KSA peču :-) provoz uvidí. Ale že to bylo baterkama nebylo pochyb :wink:
PetrPPP

#1199 Příspěvek od PetrPPP »

To tomasvrx1:
Diskuze se hned vydala směrem jak nastavit regulátor, ale já mám trošku jiný dotaz... Co dělá heli třídy 700 (tj. obřík, který bez problému zabije nebo cokoliv rozbije) nad SOUSEDOVIC zahradou????? Co tato heli vůbec dělá na zahradě a to jakékoliv??? Proč lítáš na zahradě kde je nějaký sloupek, plot, chata, stromy?? To si říkalo o průser i kdyby regulátor fungoval sebelíp, ne?
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1200 Příspěvek od tomasvrx1 »

PetrPPP píše:To tomasvrx1:
Diskuze se hned vydala směrem jak nastavit regulátor, ale já mám trošku jiný dotaz... Co dělá heli třídy 700 (tj. obřík, který bez problému zabije nebo cokoliv rozbije) nad SOUSEDOVIC zahradou????? Co tato heli vůbec dělá na zahradě a to jakékoliv??? Proč lítáš na zahradě kde je nějaký sloupek, plot, chata, stromy?? To si říkalo o průser i kdyby regulátor fungoval sebelíp, ne?

Hážu si popel na hlavu :( Samozřjmě že tam neměla nic dělat !!! To je neomluvitelné a okecávat to nebudu. Hold tak dlouho se chodilo se džbánem pro vodu až se ucho utrhlo. Kdybych létal na letišti škody by nebyly žádné. Prostě bych sednul. Jediné co vím je, že tam nikdo nebyl a že jsem nikoho na životě neohrozil. Ale jak říkám KRAVINA NEJVĚTŠÍ :( a už NIKDY. Napsal jsem to taky proto, abych tímo odradil ostatní od takového létání a že takových je stále dost... To mám asi z dob, kdy jsem se učil s vrtulníkem létat vůbec poprvé. Pořídil jsem si 450 a přez zimu doma v pokoji jsem se naučil vrtulník seřizovat a viset na všechny světové strany, bez ztráty hvězdičky. Dnes se na to už také dívám jinak a už bych to nezkoušel...
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“