DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Paolo-K

Re: Spektrum DX6i zkušenosti

#1066 Příspěvek od Paolo-K »

Jak říká kolega Prtka, je to dobré rádio,ale má určitá omezení... přijímače orange do nějakého epp není problém, do hotlineru bych to nedal a cena originál spektrum je dost vysoká. Pokud v budoucnu ale plánuješ větší a složitější modely, volil bych osobně jiné rádio. Kamarád si pořídil turnigy tg9 nechal ho flashnout a přendal vysílací modul na fast, a řekl bych že je na tom lépe než já. Někdo bude džkovat, že turnigy je blbá čína, já si myslím, že je to celkem dobré rádio... nastavení je sice trošku složitější, v tomhle spektrum jenoznačně vede,ale pokud bych do toho šel dnes a neměl moc peněz volím tg9...Jinak pak už dx8 ale to je už jiná cena.
Bravo F3k, Vertex F3k, Long Shot 4 F3k, K2000, Triple RES
ma.pl

Re: Spektrum DX6i zkušenosti

#1067 Příspěvek od ma.pl »

Po roce používání první záruční oprava-porucha potenciomertru výškovky,zjištěno na zemi.Po půl roce tatáž závada -bohužel to skončilo ránou .V obou případech opraveno na záruku,ale přestal jsem jí věřit,takže ji používám pouze na sim.Teď někdy ji končí záruka.
DS 12,Stork 4,Tilia 25+,Wegus+,Scout,Ultimate VA,Sbach RCF,Minivertex E,Funnycub,Click
Marex300
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum DX6i

#1068 Příspěvek od Marex300 »

Je v balení s vysílačkou i nabíječka? Na některých videích tam je a na některých ne.
WL toys V911, Tarot 450 Sport v3 - Prodám
Phoenix v4
DX6i
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1069 Příspěvek od Pajas »

Tady v ČR není, aspoň já to tak měl, ale na tužkové baterie nabíječku nepotřebuješ, tu snad budeš mít nějakou doma, ne? Anebo tam dáš alkalické, které vydrží rok i déle. Taky záleží na typu baterií. Tudíž bych to bral jako poslední věc.
Marex300
Kontaktovat uživatele:

#1070 Příspěvek od Marex300 »

Pajas píše:Tady v ČR není, aspoň já to tak měl, ale na tužkové baterie nabíječku nepotřebuješ, tu snad budeš mít nějakou doma, ne? Anebo tam dáš alkalické, které vydrží rok i déle. Taky záleží na typu baterií. Tudíž bych to bral jako poslední věc.

Díky. Četl jsem něco že to má prohozený konektor na nabíjení. Jak to tedy je?
Phoenix v4
DX6i
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1071 Příspěvek od Pajas »

Nevím, já používám eneloopky a nabíjím mimo vysílač, takže tohle vůbec neřeším.
danidani
Kontaktovat uživatele:

#1072 Příspěvek od danidani »

Marex300 píše:Četl jsem něco že to má prohozený konektor na nabíjení. Jak to tedy je?

Ano, http://www.horizonhobby.com/pdf/DX6i-Manual_EN.pdf - manual, strana 6
Marex300
Kontaktovat uživatele:

#1073 Příspěvek od Marex300 »

danidani píše:
Marex300 píše:Četl jsem něco že to má prohozený konektor na nabíjení. Jak to tedy je?

Ano, http://www.horizonhobby.com/pdf/DX6i-Manual_EN.pdf - manual, strana 6

Děkuju.
Phoenix v4
DX6i
kisond

#1074 Příspěvek od kisond »

dagx píše:Ahoj.Zaujal mě ten vibrační motorek.Elektronice nerozumím tak se zeptám.Fungoval by když ho připojím přímo k pípátku bez nějaké jiné elektroniky a rizika poškození něčeho ve vysilači?Na dx6 to můžu zkusit tu mám už jen k simulátoru ale jde mi o T8FG.

Ahoj to mě napadlo jako prvně to zapojit přímo na bzučák, bohužel bez úspěchu. Po napojení na osciloskop jsem zjistil proč. Do bzučáku jde, nejde přímo napětí nýbrž signál o dané frekvenci (řečeno opravu jednoduše). Takže to opravdu ani necuklo s vibračním motorkem.
Nakonec jsem signál se bzučáku přivedl do mikrokontroléru a ten poté spíná vibrační motorek. Dokonce jsme to tak odladili s kámošem, že vibrační motorek se netočil při pohybování v menu ale pouze u stopek. Nakonec jsem však toto nevyužil pře chci mít alespoň nějakou odezvu při pohybu roleru atd...
Upozornění pomoci vibračního motorku je opravdu dokonalé venku kolikrát bzučák nešlo slyšet teď mě vždy jemně pouze brní ruce :) Doma při nastavování nikoho neruším - vibrační motorek nevydává takový hluk. Taký jsem si naprogramoval možnou deaktivaci bzučáku. Pokud podržím 3s Throttle cut programuji polohu plynu kdy má aktivovat stopky pokud třikrát za sebou zmáčknu Throttle cut deaktivuji vibrační motorek. Pokud však vypnu a zapnu vysílačku motorek je vždy aktivní. Jsem hlava zapomětlivá a mohlo by se stát, že motorek bych nezapnul :)
Co se týče někdy neuložení nastavených hodnot je to způsobené malou kapacitou kondenzátoru poblíž mikrokontroléru vysílačky. Ten totiž v momentě vypnutí vysílače zjistí, že je vypnuto napájení a zahájí uložení všech nastavení do EEPROM obvodu. Jelikož na tuto větev je napojen bzučák podsvětlení atd... dochází k rychlejšímu vybití kondenzátoru a neúplnému uložení do paměti EEPROM. Sám jsem tento kondenzátor nahradil jiným s větší kapacitou.

Kryštof
dagx
Kontaktovat uživatele:

#1075 Příspěvek od dagx »

Hm.Takže jednoduchou cestou to nejde.Raději se ani nebudu ptát co je to ten mikrokontroler.Kolikrát je problém se zbavit vibrací v heli a zrovna když je chci tak to nejde :D
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
kisond

#1076 Příspěvek od kisond »

Já jsem si chtěl dodělat pouze jenom stopky. Na to pořád zapomínám je zapínat. Ten balast kolem (vibrační motorek atd..) je jenom jako třešnička na dortu. Odladění a vymyšlení této blbosti mě zabralo asi týden cca. Šikovnějšímu elektrikáři klidně poskytnu schémata a i program do mikrokontroléru, zapojit si to už musí sám :)
Marex300
Kontaktovat uživatele:

#1077 Příspěvek od Marex300 »

Ještě mám dotaz, jestli tento kabel bude s dx6i funkční a lze ho použít pro simulator phoenix v3. http://www.rcguru.cz/flysky-usb-kabel-fms-simulator-d5945
Phoenix v4
DX6i
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1078 Příspěvek od Pajas »

No jestli je to normální JACK, co se dá strčit třeba i do mp3, tak by měl jít, já používám na simulátor kabel ze setovky, je to tuším 2,5 Jack, ale nemohu to potvrdit, protože já se v konektorech moc nevyznám :D. Druhej konec strkám do mikrofonu nebo line in vstupu, ale to se tě netýká.
EDIT: Je to 3,5, jak říká kolega.
Naposledy upravil(a) Pajas dne ned 17.03.2013 19:26, celkem upraveno 1 x.
cilek

#1079 Příspěvek od cilek »

Marex300 píše:Ještě mám dotaz, jestli tento kabel bude s dx6i funkční a lze ho použít pro simulator phoenix v3. http://www.rcguru.cz/flysky-usb-kabel-fms-simulator-d5945

Ten kabel fungovat nebude. Ale k Phoenixu není třeba žádný kabel, (HW klíč) má přímo konektor jack 3,5, který pasuje do DX6.
Marex300
Kontaktovat uživatele:

#1080 Příspěvek od Marex300 »

cilek píše:
Marex300 píše:Ještě mám dotaz, jestli tento kabel bude s dx6i funkční a lze ho použít pro simulator phoenix v3. http://www.rcguru.cz/flysky-usb-kabel-fms-simulator-d5945

Ten kabel fungovat nebude. Ale k Phoenixu není třeba žádný kabel, (HW klíč) má přímo konektor jack 3,5, který pasuje do DX6.

OK a jaký jack má dx6i? K phoenixu kabel nemám a chtěl bych použít toto http://www.va-models.com/eshop1/8318usbkabelprohitectx-p-5773.html
Phoenix v4
DX6i
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“