Z-125 Šohaj 2

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
Papir
Kontaktovat uživatele:

Re: Z-125 Šohaj 2

#61 Příspěvek od Papir »

kocour píše:.... málokdo vydrží. Nenech se odradit, byla by to škoda.

Tomane, přesně jak řekl kocour. NENECH SE ODRADIT. A veka tě určitě odradit nechtěl. Měl pravdu v tom, že to pro tebe asi nebude snadný. Nicméně pokud to postavit chceš, tak to postav. Jediné co se ti může stát, že přijdeš o peníze a čas do toho investované, částečně možná o iluze. A nebo se ujistíš, že to třeba pro tebe je to pravé ořechové a že na tom vlastně nic není. A nebo že to není oříšek, ale kokosovej ořech :D . No a až to úspěšně postavíš, tak z kokosáku se stane opět jenom oříšek a přijdou jiné a jiné a vetší výzvy. Pořád je se co učit. Ale jediný a hlavní pro tebe je, že to zjistíš sám a že si na to přijdeš taky sám. Ať na jedno či druhé.
Takže za sebe říkám, prostě se toho neboj, postav si co chceš, pokud není v častém dosahu vlečná tak i s motorem abys mohl taky lítat kdy ty chceš a dej vědět jak to jde. Neboj se ptát. Sice kolem toho budou opět nějaké ty keci, ale stejně někdo mezitím poradí, ty se něco dozvíš, něco z toho vyzobeš, něco použiješ, něco ne a tebe jen a jen obohatí. Sejři na keci a stav!!!
A úplně nejlepší keci jsou na letišti o tom, že to nepoletí a ejhle onoto letííííí :mrgreen:
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
ok-glider

#62 Příspěvek od ok-glider »

Nová žebra trupu se podařila.
Přílohy
sohaj T3-9.JPG
ok-glider

#63 Příspěvek od ok-glider »

Křídla z topolovky.
Přílohy
sohaj K1-32.JPG
LV
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od LV »

ok-glider píše:Nová žebra trupu se podařila.

To je breza?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
ok-glider

#65 Příspěvek od ok-glider »

SOP je NACA 0011.Taky topol 3mm.
Přílohy
sohaj SOP.JPG
ok-glider

#66 Příspěvek od ok-glider »

Nene,podle plánu to má být překližka a já myslím,že na přední část trupu,co by měla být odolnější,zvolil jsem truhlářskou bukovou podélnou tl.3mm.Krásně se to řezalo,zvlášt ty čísla se mi líbily.
Fotku žeber zadní části trupu sem nedám,protože mi došla Ceiba při minulých pokusech.
V originálním plánu je použito 2x2mm balza a já tu Ceibu mám 4mm a ve velký desce,takže se to dobře řeže.
Leteckou břízu nějak nemusím,zdá se mi pro takové hraní hříšně drahá.Asi tak 5x.
ok-glider

#67 Příspěvek od ok-glider »

Nějak si nevím rady,co s kabinou.Uvažoval jsem,neb jsem hrozně líný něco malovat ve 3D a jen si pak nadávám,že bych kabinu nařezal po vrstevnicích a pak ručně obrousil a použil jako kopyto pro vytažení termonějaké folie.
Má někdo zkušenosti s takovou kabinou?
LV
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od LV »

ok-glider píše:Nene,podle plánu to má být překližka a já myslím,že na přední část trupu,co by měla být odolnější,zvolil jsem truhlářskou bukovou podélnou tl.3mm.Krásně se to řezalo,zvlášt ty čísla se mi líbily.
Fotku žeber zadní části trupu sem nedám,protože mi došla Ceiba při minulých pokusech.
V originálním plánu je použito 2x2mm balza a já tu Ceibu mám 4mm a ve velký desce,takže se to dobře řeže.
Leteckou břízu nějak nemusím,zdá se mi pro takové hraní hříšně drahá.Asi tak 5x.

Ten buk (breza) sú zbytočne ťažké. Kvalitnejší materiál ako breza treba iba na prepážky kde prechádzajú sily z krídla či VOP. Ale aj tam stačí 2x topol.
V konečnom "zúčtovaní" sa to načíta a hmotnosť narastie viac ako je zdravé
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od LV »

ok-glider píše:Nějak si nevím rady,co s kabinou.Uvažoval jsem,neb jsem hrozně líný něco malovat ve 3D a jen si pak nadávám,že bych kabinu nařezal po vrstevnicích a pak ručně obrousil a použil jako kopyto pro vytažení termonějaké folie.
Má někdo zkušenosti s takovou kabinou?

Kopyto (z vrstevníc) sa najlepšie brúsi z Abachi. Otázka pár minút.
Pokiaľ to bude na 2-3 kabíny tak stačí styrodur. Nutné olaminovať!!!
www.elektromodely.sk
ok-glider

#70 Příspěvek od ok-glider »

Díky,budu si to pamatovat.
Uvažoval jsem,že bych ty trupový žebra uděla všechny z Ceiby a jen žebro,které nese křídlo z bukové překližky,ale přece jen rázy při přistání mi nějak nedají jistotu,že je to správné.Navíc tahle žebra mají tenkou šířku a přece jen topolovka se mi nezdála,vlastně by mohlo být zajímavé všechna žebra zdvojit z topolovky ajen to střední nechta v buku.
Výsledná tlouštka 6mm je příjemná pro lepení obložení,balza 2mm.
ok-glider

#71 Příspěvek od ok-glider »

http://uloz.to/xT4tfmP/z-125-sohaj-2-2013-zip
Pokud má někdo zájem,zde je to uloženo.
Teda doufámže se to korektně rozbalí.
valajda
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od valajda »

ok-glider píše:Nová žebra trupu se podařila.

Že já nepočkal o týden dva dýl. :roll: Vypadá to parádně. :D
ok-glider

#73 Příspěvek od ok-glider »

Za ta nová žebra může Pidrman,to na jeho vláknu o Bf-109 1/5 jsem viděl tu parádní konstrukci a taky Papír,co stavěl Minimou a tam ta žebra byla včetně montážních nožiček a mě napadlo tan přidat jen ta čísílka,mustr jsem si překreslil ze starého čísla Modeláře :D
valajda
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od valajda »

Já pořád věřím, že to půjde stavět na hřbetě zadní části trupu. Když už bude tenhle základ, přepážky před křídlem se povede mezi nosníky vlepit rovně. :lol:
ok-glider

#75 Příspěvek od ok-glider »

Určitě by to šlo,ale jak spasovat zároveň steven?
Nene,takhle to bude hezčejší :D
Odpovědět

Zpět na „Větroně“