Výchylka u akrobata problém

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
HonzaS

Re: Výchylka u akrobata problém

#61 Příspěvek od HonzaS »

To je fakt moc... :roll:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
TestCube

#62 Příspěvek od TestCube »

Co to hrotite? jste nedelali s elektronikou? jako tady jde o to ze jak to udelas tak to musi byt dobre.. vycistil napajel vycistil dal dovnitr zadelal, zailozoval a drzi a funguje.. necham to tak schvalne..
JMalik

#63 Příspěvek od JMalik »

TestCube píše:Co to hrotite? jste nedelali s elektronikou? jako tady jde o to ze jak to udelas tak to musi byt dobre.. vycistil napajel vycistil dal dovnitr zadelal, zailozoval a drzi a funguje.. necham to tak schvalne..

Tady jsi dostal doporučení od těch co dělají s elektronikou. Jak s těmi radami naložíš je na Tobě.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
HonzaS

#64 Příspěvek od HonzaS »

JMalik píše:
TestCube píše:Co to hrotite? jste nedelali s elektronikou? jako tady jde o to ze jak to udelas tak to musi byt dobre.. vycistil napajel vycistil dal dovnitr zadelal, zailozoval a drzi a funguje.. necham to tak schvalne..

Tady jsi dostal doporučení od těch co dělají s elektronikou. Jak s těmi radami naložíš je na Tobě.

A taky od těch, kteří už přišli o letadlo kvůli tomu, že udělali nějakou kravinu. :mrgreen: V tomhle případě mi ani tak nejde o jeho letadlo, ale o ohrožení všech okolo.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
TestCube

#65 Příspěvek od TestCube »

Dopredu nikoho urazet sem nechtel jen sem se ptal.. ja to prave chtel udelat spoje jak jste psali ale jak sem to rozlozil a zkusil udelat tak jak sem psal drzelo dobre aj spojeni bylo dobre. ja jen ze me napadlo ze to bude pevnejsi a lepsi nez ty draty spojit se treba uvolni nebo zlomi atd ale asi blby napad.. rizika jsou vsude ale spravim to kdyz to vidite takhle.
HonzaS

#66 Příspěvek od HonzaS »

Když už, tak si kup pinovou lištu, na tu připájej kabíky a zasuň jí do "female" konektoru v servu. Je ale potřeba dobře zasmrštit jednotlivé vodiče, abys je neulámal v místě, kde končí "prosycení" cínem. Lepší je ale podle mě prodloužení v tomhle smyslu:
IMG_3068.JPG

Na fotce je to bez izolace, protože je to v MPX Dogfighteru v drážce v křídle a tam se izolace prostě nevejde :-) Kabely jsou tam ale dobře fixované, takže ok. Ty to nejspíš budeš muset zaizolovat.
HonzaS

#67 Příspěvek od HonzaS »

Pokud chceš modelařit dál, tak ale doporučuju krimpovací kleště (stojí asi 300) a s nima si uděláš prodlužováky pořádně, na míru, bezpečnější než když pájíš na pinovou lištu.
TestCube

#68 Příspěvek od TestCube »

Tak uz jsem to opravil.. napajel dratky beze konektorech zasmrstoval buzirkama a nice :)

HonzaS: A proc nepouzit smrstovaci buzirky? to nezabere zadne misto.. :)
JMalik

#69 Příspěvek od JMalik »

TestCube píše:Tak uz jsem to opravil.. napajel dratky beze konektorech zasmrstoval buzirkama a nice :)

HonzaS: A proc nepouzit smrstovaci buzirky? to nezabere zadne misto.. :)

Zkus nějak používat řeč kmene, jakým se tady dorozumíváme. Vyřeší se tím spousta nejasností o kterých se my ostatní jenom domníváme jak jsi to tak asi myslel.
(Než odpoví HonzaS = myslím si, že použil to rozdělení po vzdálenostech proto, že kabel ukládal do drážky proříznuté skalpelem a smršťovačka by se tam nevešla, nebo by to musel výrazněji proříznout, aby zamaskoval ten spoj.)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
HonzaS

#70 Příspěvek od HonzaS »

Je to jak říká Jirka. V křídle je připravená drážka na kabel, ne na kabel a extra smršťovací bužírku.
IMG_3168.JPG
TestCube

#71 Příspěvek od TestCube »

Jako sry ale ty vase reci o tom jak pisu nebo jakou rec mam, uz mi lezete trochu na nervy :!: ja proste takhle pisu a mluvim.. nezapominejte ze jsem hluchy clovek nemam tak perfektni gramatiku nebo slovni zasobu jako vy.. nez se s vama naucim komunikovat trochu mi to potrva... (naucit veci mi jdou rychle, ale mluvit nejakym zpusobem o vecech aby ostatni hned pochopili ci takhle mi trva)

HonzaS: Tak proto.. no ja myslel ze co jsem pouzil vcera byli extra male ze by mohlo vejit ale kdyz nejde tak nejde :) Ale jak to obalis ty draty? Nevadi to nahodou kdyz to nemas zaizolovanou tu cast kde si napajel dratky?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od JirkaA »

TestCube píše:
HonzaS: Tak proto.. no ja myslel ze co jsem pouzil vcera byli extra male ze by mohlo vejit ale kdyz nejde tak nejde :) Ale jak to obalis ty draty? Nevadi to nahodou kdyz to nemas zaizolovanou tu cast kde si napajel dratky?

je to umisteny v EPP, to je izolant, nemuze se to nikam pohnout.
OK2WY
HonzaS

#73 Příspěvek od HonzaS »

TestCube píše:HonzaS: Tak proto.. no ja myslel ze co jsem pouzil vcera byli extra male ze by mohlo vejit ale kdyz nejde tak nejde :) Ale jak to obalis ty draty? Nevadi to nahodou kdyz to nemas zaizolovanou tu cast kde si napajel dratky?

Kdyby byly jen tak volně ložené (v trupu nebo dutém křídle) tak by to vadilo, protože by se nejspíš ulámaly. Takhle jsou fixované v křídle, nemůžou se hýbat a tím, že jsou pájené spoje (fixované) daleko od sebe tak nehrozí ani zkrat.
TestCube

#74 Příspěvek od TestCube »

Jj to vim ze kdyby bylo volny tak je to blby bez te izolace :) tak to je v klidu.. ale aj tak kdyby polystyren to nechranil ci by mohl zlamat by jsi tu tam musel strcit :D nastesti nemusis :)
HonzaS

#75 Příspěvek od HonzaS »

Je to takhle přes rok... (zálet 1.1.2012). Na tom kabelu ale je jeden problém, a to na jeho konci - HXT 900 :lol:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“