MVVS 2,5 bez komprese ??? a pálí svíčky

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Azy
Kontaktovat uživatele:

MVVS 2,5 bez komprese ??? a pálí svíčky

#1 Příspěvek od Azy »

Zdravím všechny
koupil jsem model z druhé ruky a v něm byl zánovní MVVS 2,5 ccm motor vypadal celkem nejetý a dle slov předchozího majitele šlape jak hodinky. Ano na startér nastartuje krásně rukou už vůbec jekož nemá skoro žádnou kompresy. No když už jsem v tom dneska rochala marně jsem se snažil přijít na to, čím by to mohlo být tak jsem motor párkrát nastartoval přesně třikrát a pokaždé když jsem motor zastavil tak byla odpálená svíčka takže dnes mě to stálo již tři svíčky neví náhodou někdo co s tím je ???
MK Katoda Sokolov :-)
Danpilot7

Re: MVVS 2,5 bez komprese ??? a pálí svíčky

#2 Příspěvek od Danpilot7 »

Ahoj !
Nevím jistě čím to je, ale stalo se mi to taky.
Mám doma Brno 2,5ccm a po 2 letech co sním létám
mi přestal chytat ručně, jen přes startér a teď
už leží v šuplíku nahrazen stříďákem.

Vím, že se to postupně zhoršovalo při nárůstu
vůle na hřídeli.

Když jsem motor rozebral všiml jsem si i ztrouchnivělého těsnění
pod víkem klikové skříně (zezadu motoru) utíkalo tudy palivo a
vzduch.

Další problém, který jsem řešil byl stržený závit pro svíčku.
Ale i přes opravy motor nikdy dobře nechodil a nebyl stabilní.
:wink:
mnov

#3 Příspěvek od mnov »

Nevím čím to je, ale napadá mě, že je v motoru něco přidřené a částečky kovu, které se při běhu uvolňují pak pálí svíčky. :?:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hoki »

Jednou jsem na MVVS-3,5ccm na každej let měl spotřebu jednu svíčku. Starej matador mi řekl, že má v háji zadní ložisko. Tak jsem ho vyměnil a pak bylo po problémech. Nestudoval jsem proč, ale opravdu rada seděla.
No a předtím tam ta komprese byla větší? Může být povolení hlava a nebo v háji hlínkové těsnění pod hlavou.
mnov

#5 Příspěvek od mnov »

Tak se to potvrzuje, že je tam něco přidřené. :)
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Hoki »

mnov píše:Tak se to potvrzuje, že je tam něco přidřené. :)

Já jsem zas takovej, že i novej motor jsem vždy rozebral, zkontroloval - popřípadě vyčistil od špon apod., namazal a složil. A startér jsem posledních 6let lítání se spaláky měl uloženej ve sklepě.
mnov

#7 Příspěvek od mnov »

Hoki píše:
mnov píše:Tak se to potvrzuje, že je tam něco přidřené. :)

Já jsem zas takovej, že i novej motor jsem vždy rozebral, zkontroloval - popřípadě vyčistil od špon apod., namazal a složil. A startér jsem posledních 6let lítání se spaláky měl uloženej ve sklepě.

Ale já to nemyslel jako, že se nestaráš o motory. Jen jsem chtěl říct, že by to tím mohlo být. Prostě přidřené ložisko a je problém.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Hoki »

Já to taky říkal jako prevenci pro příště. Nebo aspoň já to tak dělal s motory, né každej do toho hned půjde. To bylo jen konstatování. No a po lítání jsem vždy model i motor umyl od paliva. Na zimu jsem nikdy motor nekonzervoval a lítal jsem bez nitra.
Azy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Azy »

tak motor dneska rozebrán vyčištěn a složen .... při rozebírání zjištěno přidřené přední ložisko a motor plný špon .....takže ložisko vyměněno a špony odstraněny. Vyřešila se tím svíčka no ale motor stále nemá skoro žádnou kompresi a tím pádem nejde doštelovat do maximálních otáček :-(
veka1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od veka1 »

Azy píše:tak motor dneska rozebrán vyčištěn a složen .... při rozebírání zjištěno přidřené přední ložisko a motor plný špon .....takže ložisko vyměněno a špony odstraněny. Vyřešila se tím svíčka no ale motor stále nemá skoro žádnou kompresi a tím pádem nejde doštelovat do maximálních otáček :-(

... hm a v železářství,nebo ve sběrném dvoře jsi byl? Možná by se tam někde kýbel staré komprese našel, nebo ne? :wink:

PS. zdá se že pomůže jenom vyměna kompletního výbrusu za nový , nebo sehnat píst s větším průměrem a spasovat ho se stavající vložkou či naopak. MJ. jsi zřejmě odstranil čistěním nánosy karbonu z vložky a pístu ,tak se nediv že netěsní.
Další možnost je motor zakonzervovat a uložit jako muzeální exponát.
Předpokládam, že tam nemáš hafo podložek pod hlavou, nebo profukující svíčku ....

veka1
Azy
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Azy »

o výměně výbrusu jsem přemýšlel ale říkal jsem si že u zánovního motoru je to nesmysl že ještě mená tolik naběháno
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hoki »

Azy píše:o výměně výbrusu jsem přemýšlel ale říkal jsem si že u zánovního motoru je to nesmysl že ještě mená tolik naběháno

kupoval jsem jednou od známého motor v "Dobré" kondici a nakonec jsem musel vyměnit klikovku. po zahřátí ztrácela MVVS-6,5ccm výkon. Byla prostě vyjetá a na vyhazov. No a tady jak říká Veka - novej výbrus nebo na polici. Ještě leda kdyby pod svíčkou bylo moc podložek a nebo to hlavou utíkalo bokem.
Azy
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Azy »

pod svíčkou je samozřejmě jen jedna podložka. Když dám k němu ucho a dám ho jako by do komprese tak to syčí
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Hoki »

Azy píše:pod svíčkou je samozřejmě jen jedna podložka. Když dám k němu ucho a dám ho jako by do komprese tak to syčí

Takže přeci jenom utíká, ale to jsem už psal dříve, že to je třeba zkontrolovat - hliníkové těsnění či křivě posazená hlava nebo jen nedotažené šrouby. Takže hledej ...... Jedna podložka - to je v pořádku.
Azy
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Azy »

těsnění ve žhavící hlavě je OK, šrouby dotažené tak ještě přkontroluju tu hlavu ta se mi nepozdává až zase na něco přijdu dám vědět
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“