Začínám s heli

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
cilek

Re: Začínám s heli

#61 Příspěvek od cilek »

kastan89: Trochu mimo téma, ale měl bych prosbu. Nemohl bys do svého textu občas "vrazit" nějaké interpunkční znaménko? Tohle se fakt strašně špatně čte. :wink:
kure87
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od kure87 »

Jeden malý dotaz tohle téma včetně odkazů jsi četl? viewtopic.php?f=102&t=33983 mám pocit že tam jsou popsané zkušenosti lidí co začínali podobně jako ty.
Hnuso

#63 Příspěvek od Hnuso »

Hoj Petře.
Začínal jsem jako ty s představou málo peněz a mooooc muziky.Pořídil jsem si Walkeru V200d01 a jedno léto s tím pokoušel létat.Pak po věčných opravách a seřizování jsem se na... a šla do světa.No a začal jsem šetřit a pomalu si pořizovat věci.Koupil jsem si vysílačku ( já chtěl novou ) pak vrtulník ( starší ) no a teď ještě nabíječku potřebuji.No prostě za málo peněz se ti dostane málo muziky i když to co ti radí tady kluci toho Titana a tu DX6 je ve tvém případě sakra dobrá volba.Jen si stejně budeš muset potom pořídit spoustu dalších věcí.Bez nabíječe to nejde a bez simu taky ne.Navíc můj názor je že pokud jsi už lítal tím jednorotorem a chceš větší tak tě to prostě už chytlo a nebál bych se vyhozených peněz.Ještě líp mrkni ve svém okolí jestli nenajdeš partu modelářů oni ti jistě rádi poradí a ukážou něco v reálu.Navíc ve více lidech se to lépe táhne.No a hlavně oni už mají zkušenosti ohledně nastavení,seřízení atd... a to nikde nekoupíš!!!
Spektrum DX7s , T-Rex 450 Pro , Swift II
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od kastan89 »

cilek píše:kastan89: Trochu mimo téma, ale měl bych prosbu. Nemohl bys do svého textu občas "vrazit" nějaké interpunkční znaménko? Tohle se fakt strašně špatně čte. :wink:

Sory polepším se .
cilek

#65 Příspěvek od cilek »

Hnuso píše:Bez nabíječe to nejde a bez simu taky ne.

Samozřejmě to jde i bez simulátoru, ale podstatně pomaleji. :wink:
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od kastan89 »

cilek píše:

Lepší je to za pomocí simulátoru. Na něm zjistí která páčka co dělá :-D.
Joshuax

#67 Příspěvek od Joshuax »

Simu doporucuji i ja, jakozto novacek, ale taky proto, ze mi ani pocitacove hry nejsou cizi a kdyz uz nic, je to docela prima gamesa :)

Tenhle simu nic nestoji (aspon zaklad ne) a packovat se na tom clovek docela nauci.
http://heli-x.net/

A ze je to otrava ? Neni... Otrava je, kdyz je venku hnusne a stejne se neda litat, nebo kdyz cekas na dily a stejne nemuzes litat, nebo kdyz je tma, nebo pozdni hodina, tak si treba v 11 vecer kdyz uz je trochu klid a cas das hodku nejakyho politani a nemusi to byt jenom vrtulnik, dulezite je pouzivat ten ovladac, tzn packovat packovat packovat...
A jeste jednu dobrou vlastnost simulator ma. Tu alternativni realitu - nedobijis, nestelujes, mas nekonecne zivotu :)
Bez ovladani vysilacem je to samozrejme k prdu, neb klavesnice nebo mys nikdy nenahradi to, co je potreba trenovat...

Takze zaklad je proste vysilac pripojitelny k PC, coz je u levnych RTF setu obvykle problem...

A jeste jsem tu postrehl na zacatku post, ze T-rex neni v RTF setu pokud se nepletu ? je... Plus verze je RTF.

http://www.helipal.com/trex-450-plus-rtf.html

A ten vysilac ac potisten jako Align je Futaba, takze se ho neni potreba tolik bat, ze to je uplnej shit :) Do zacatku asi postaci.

ad HK - kdyz uz cina, radeji bych volil Tarot...
MarthiR

#68 Příspěvek od MarthiR »

Heli X znám jen je blbý že se jedná o demo ale tohle je jiná kapitola. Já doporučuji jednoznačne Phenixe ale jistě se dá spokojit i z AFPD
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
cilek

#69 Příspěvek od cilek »

Joshuax píše:Simu doporucuji i ja...

Ale jo, já simulátor taky doporučuji. Jenom jsem reagoval na větu, že to bez simulátoru nejde.
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od kastan89 »

Joshuax píše:Simu doporucuji i ja, jakozto novacek, ale taky proto, ze mi ani pocitacove hry nejsou cizi a kdyz uz nic, je to docela prima gamesa :)

Tenhle simu nic nestoji (aspon zaklad ne) a packovat se na tom clovek docela nauci.
http://heli-x.net/

A ze je to otrava ? Neni... Otrava je, kdyz je venku hnusne a stejne se neda litat, nebo kdyz cekas na dily a stejne nemuzes litat, nebo kdyz je tma, nebo pozdni hodina, tak si treba v 11 vecer kdyz uz je trochu klid a cas das hodku nejakyho politani a nemusi to byt jenom vrtulnik, dulezite je pouzivat ten ovladac, tzn packovat packovat packovat...
A jeste jednu dobrou vlastnost simulator ma. Tu alternativni realitu - nedobijis, nestelujes, mas nekonecne zivotu :)
Bez ovladani vysilacem je to samozrejme k prdu, neb klavesnice nebo mys nikdy nenahradi to, co je potreba trenovat...

Takze zaklad je proste vysilac pripojitelny k PC, coz je u levnych RTF setu obvykle problem...

A jeste jsem tu postrehl na zacatku post, ze T-rex neni v RTF setu pokud se nepletu ? je... Plus verze je RTF.

http://www.helipal.com/trex-450-plus-rtf.html

A ten vysilac ac potisten jako Align je Futaba, takze se ho neni potreba tolik bat, ze to je uplnej shit :) Do zacatku asi postaci.

ad HK - kdyz uz cina, radeji bych volil Tarot...

Než Tarot tak raději Mini Titana HK je HK zpracování nic moc, zrovna ted mi GLS jeden dovezlo, ale létá to slušně a cena 75 dolaru včetně poštovného + 75 dolaru zhruba výbava do něj. Za 3000.- je to co se týče poměr kvalita x cena v pořádku.
mascom22

#71 Příspěvek od mascom22 »

Než Tarot tak raději Mini Titana HK je HK zpracování nic moc, zrovna ted mi GLS jeden dovezlo, ale létá to slušně a cena 75 dolaru včetně poštovného + 75 dolaru zhruba výbava do něj. Za 3000.- je to co se týče poměr kvalita x cena v pořádku.

Ahojky nevím proč nedoporučovat Tarot? Mám ho měsíc a nenašel jsem na něm jedinej rozdíl oproti T rex. Stejná fabrika stejné díly i dokonce materiál. :o
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od kastan89 »

mascom22 píše:Než Tarot tak raději Mini Titana HK je HK zpracování nic moc, zrovna ted mi GLS jeden dovezlo, ale létá to slušně a cena 75 dolaru včetně poštovného + 75 dolaru zhruba výbava do něj. Za 3000.- je to co se týče poměr kvalita x cena v pořádku.

Ahojky nevím proč nedoporučovat Tarot? Mám ho měsíc a nenašel jsem na něm jedinej rozdíl oproti T rex. Stejná fabrika stejné díly i dokonce materiál. :o

U tohoto téma končím 100 lidí x 100 chutí můj názor tu je a konec :-D mějte se
paveld

#73 Příspěvek od paveld »

K původnímu dotazu:
Asi jsi poznal, že definitivní odpověď na svůj dotaz na tomto foru zřejmě nedostaneš.
Nemáš možnost navštívit místo (místa), kde létají jiní vrtulníkáři a udělat si obrázek,
co, jak, a hlavně za kolik létá ?
Jukni např. na vlákna klubů.
držím palce :D
zdzd

#74 Příspěvek od zdzd »

cilek píše:

A taky je to mnohem dražší...
Joshuax

#75 Příspěvek od Joshuax »

paveld píše:K původnímu dotazu:
Asi jsi poznal, že definitivní odpověď na svůj dotaz na tomto foru zřejmě nedostaneš.
Nemáš možnost navštívit místo (místa), kde létají jiní vrtulníkáři a udělat si obrázek,
co, jak, a hlavně za kolik létá ?
Jukni např. na vlákna klubů.
držím palce :D

Brno, Ostrava, Havirov, snad i Olomouc (v zasade vse morava) neni problem, kluby zijou a jsou aktivni... V Praze jsem hledal v mistnich klubech, nic... Aktivita 0... Tady se zda vsichni jedou max na sebe nebo male neorganizovane skupinky bez staleho letiste ci mista pro srazy...
Jedine co jsem postrehl ze je asi aspon nejaka aktivni skupina lidi je Sobinka. Ale ted asi ve stavu zimniho spanku... Ostatni kluby z moravy vesele diskutuji a reaguji....

Jelikoz je autor z Usti, tak bude mozna chvilku muset hledat nekoho ochotneho, kdo by se ho pripadne ujal... Me Usti z toho jak si ho pamatuju (mysleno geograficke umisteni) vyslovene jako mesto idealni pro modelareni neprijde... Kopec sem na jednu stranu, kopec na druhou stranu a dole potok... Ale nahore na kopci jsem nikdy nebyl, tak mozna je misto tam.

To jenom k te rade, najdi si nekoho kdo lita a poptej se tam... Dostal jsem stejnou radu, kdyz jsem se shanel po miste, kde se da litat v zime, reakce 0,0... Na kluky z Helifora, kde se leta spis jenom pro odreagovani, jsem narazil v zasade omylem...
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“