Začínám s heli

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
dudaj

Re: Začínám s heli

#46 Příspěvek od dudaj »

Petr124 píše:
Troll píše:Teď koupíš krám za pět tisíc.Nebude to pořádně létat, nebude Tě to bavit, budeš to chtít prodat. Po pár ranách je to naprosto neprodejné, ztráta 5k. Když koupíš výbavu za 10k, bude to létat líp. Když Tě to bude bavit, necháš si to, nestratíš nic. Kdyby Tě to nebavilo, prodáš to za 5k, ztráta financí v nejhorším případě stejná a zábavy víc.

no nic...tak nějak asi nechápeš že prostě nevrazim do něcoho 10tis když nevim jestli mě to bude bavit nebo ne...myslim že po tom co jsem si tu na forku přečetl jsem vybral 3 vrtulníky co jednak se daj sehnat levně a maj uritou "kvalitu" to že to není trex asi vím že ale prostě vyběr měnit nebudu...mám nějakej danej strop a toho se budu držet.Pro mě to budou dobře investované peníze a i v mých možnostech...

Ty blade nejsou nejhorší, mám 400 3D, ale koupil jsem ho z druhé ruky a než jsem dohledal všechny chybky tak to bylo dost času. Díly jsou poměrně levné,
ale kdybych koupil nový - ušetřil bych. Udělal jsem z něj bezpádlo s kovovou hlavou a dal jiná serva.
A to nepočítám, že s vrtulníky umím. V začátcích s tím člověk dostkrát praští a pak do toho ten čas i peníze tečou daleko víc.
Jestli tě to bude bavit - asi bude když ti to půjde. Když ne, stejně nebude moc co prodávat.
Taky se snažím ušetřit, a pak peníze utratím jinak a říkám si, že jsem měl připlatit za nové a kvalitnější věci.
mám toho Blade 400 3D do počtu, tak se kdyžtak ozvi.
Ale asi bych to přehodnotil a šel bych být tebou radši do nového Rexe a spíš velikost 500.
šetřil bych na servech cykliky, asi na motoru, baterkách, použitou soupravu, starší gyro, listech, ale na mechanice asi ne.
drobnej kontakt se zemí a kvalitní mechanika kromě hřídelí přežije. Ta laciná ne.
ciko7

#47 Příspěvek od ciko7 »

Petr124 píše:nemám vybráno,proto jsem sem napsal...chtěl jsem vědět který z těch tří by byl zhruba tak nejlepší na to abych poletal...nečekal jsem takovou spršku za to že nechci investovat rance...ale tak to je no,vidim že tu není moc ochotných lidí kteří by byli schopni akceptovat nějakou tvojí představu a jen pohanily co se dá...no neva asi to vypadá na tu 450ku už 3mi ji doporučily a o dvouch zbylích ani zmínka mimo ty kreaty která nejspíš beztak bude forova jako ostatní walkery ..

K tomu MiniTitanovi. Znám lidi, kteří ho mají a je to naprosto spolejlivá heli. Pokud bych o tom nebyl přesvědčen, nezmínil bych se o ní.
Dobrá dostupnost ND, spolehlivá, cenově dostupná...
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
cilek

#48 Příspěvek od cilek »

Pokud bys výběr rozšířil o Mini Titana, jak doporučuje čiko, můžu ho taky doporučit. Mám celkem 3 kusy v různé konfiguraci a mám je moc rád. Všechny jsem kupoval starší, takže i cena může být hodně příznivá. To chce ale už určité znalosti, abys nekoupil zajíce.. :)
milode

#49 Příspěvek od milode »

Petr124 píše:zdzd nemístné emoce?Odpovídám a reaguju naprosto v klidu,možná by to bylo klidnější kdybys třeba zrovna ty neměl takovou přihlouplou narážku že...chtěl jsem poradit a ne aby si ze mě někdo dělal dobrej den víš...

Ty chceš poradit a ve své podstatě už máš svou vizi a nemíníš ji nějak měnit nebo přizpůsobit tomu , co ti tady všichni do jednoho radí. Nikdo do tebe nerýpe, naopak ti radí. Ale ty máš svou hlavu a jdeš jako beran proti zdi.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Petr124

#50 Příspěvek od Petr124 »

ten minititan nevypadá zle,akorát bych musel opustit svojí cenu a přikoupit vysílačku atd :oops: a potom za +- stejnou cenu se dá sehnat rex, hk atd ne?to už by možná bylo lepší koupit to....
ciko7

#51 Příspěvek od ciko7 »

Petr124 píše:ten minititan nevypadá zle,akorát bych musel opustit svojí cenu a přikoupit vysílačku atd :oops: a potom za +- stejnou cenu se dá sehnat rex, hk atd ne?to už by možná bylo lepší koupit to....

HK úplně vypusť z hlavy.
Koukni tady ..
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/490674/uzivatel/

4500 a máš heli.

Tady máš vysílačku DX6i za 2000
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/489775/uzivatel/
To už není takový rozdíl, kolik chceš do toho dát
Naposledy upravil(a) ciko7 dne ned 10.03.2013 23:15, celkem upraveno 2 x.
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
cilek

#52 Příspěvek od cilek »

Chceš srovnávat Mini Titana s HK 450? To spíš napřed něco našprtej. :wink: Jinak se tady budeme dohadovat do soudného dne. :roll:
ciko7: ty seš rychlej 8O
MarthiR

#53 Příspěvek od MarthiR »

Ahoj Petr124 Prosím tě upřímně nic od Walkery ano ?

Hkčko tě výjde na cca 5 tis i z baterkou, ale potřebuješ vysílačku + zakladní nabíječku, když sáhneš po T9x a nabiječce za 700 která ti bude stačit tak seš na cca 8 tis, ale kde máš nářadí? takže i tady počítej do 1000, to už je 9 :-) Boužel ale heli je drahá záležitost

Já koupil Rexe v setu ze vším i z baterkama za 17 tis, po cca 15 startech sem heli prodal za 10 tis.. protože sem na to neměl a tak sem šáhl po letadlech, provoz letadla nestojí nic oproti Heli a když vysadí motor,nebo servo, doplachtíš ale z vrtasem deš jako kámen do země.

Jo chlapy, i To hákačko mu bude stačit, stejně stím řízne do země a naučí se šroubkovat, Já sem byl proti HK strojum ale kolega ho drtí na letišti a lita to a do začátku stačí.. Když stím spadně de a koupí nový drak za pár kaček

Aby si nedopadl jak pán na videu
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Z0kWm_1XAvg#t=13s
Naposledy upravil(a) MarthiR dne ned 10.03.2013 23:40, celkem upraveno 2 x.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
ciko7

#54 Příspěvek od ciko7 »

cilek píše:Chceš srovnávat Mini Titana s HK 450? To spíš napřed něco našprtej. :wink: Jinak se tady budeme dohadovat do soudného dne. :roll:
ciko7: ty seš rychlej 8O

:D :D :D
zdzd

#55 Příspěvek od zdzd »

Petr124 píše:zdzd nemístné emoce?Odpovídám a reaguju naprosto v klidu,možná by to bylo klidnější kdybys třeba zrovna ty neměl takovou přihlouplou narážku že...chtěl jsem poradit a ne aby si ze mě někdo dělal dobrej den víš...

Sorry, ale jediné přihlouplé narážky tu předvádíš ty. Nikdo si tu z tebe žádný dobrý den nedělá a dostáváš ty správné rady. Ale ty se za odměnu navážíš do lidí, kteří se ti snaží pomoci. Přijde ti to normální? Nikdo z nás nemůže za to, že jsi si něco umanul a nechceš nic slyšet.

Proč jsi se tedy ptal? Ty totiž nechceš radu. Ty chceš aby ti všichni odkývali něco, co jsi si vzal do hlavy.

Už jen ten prvotní dotaz:

"Tudíž proto jsem si vybral ty tři zmíněné.A hlavně protože o proti rexovy jsou hezčí "

Jako jedna kolegyně, když kupovala automatku:

- Jakou chceš, co má umět?
- Musí být žlutá!
- No, počkej, jak má být velká? Co v ní budeš prát?
- Musí být žlutá!
- Boční plnění nebo horní?
- Musí být žlutá!
- Kolik má mít otáček odstřeďování, teploty, spotřebu...
- Musí být žlutá!
- Chceš v ní snad prát ne?
- Musí být žlutá!
- Proč proboha? Je to pračka, má prát!
- Musí být žlutá! Bude stát v kuchyni, kde mám žlutou linku!!!

Čím mi ji asi připomínáš?
kamils

#56 Příspěvek od kamils »

Zdravím ve spolek. Ta creata se ještě prodává? Jaká je k tomu vysílačka? Dá se použít i na jiné modely? Máš někoho, kdo ti pomůže na začátek s nastavením? Máš nebíječ? Věci na seřízení?
T500, T700, 350QX, SALy, Ardea, Mystique
geriatrix

#57 Příspěvek od geriatrix »

Do začátku zvol něco, na co seženeš náhradní díly, i když budeš sebeopatrnější, tak se ti s tím párkrát povede šlehnout.
Zvol toho T-REXE 450, oproti Blejdovi je trochu stabilnější, ale dražší.
Já začínal po něčem takovém jako máš ty s Bladem 400 a byl jsem spokojen, díly seženeš bez problémů na Astře, u Pecky....prakticky všude.
tady je jeden bazarový a za tu cenu podle mě bezkonkurenční, mrkni co stojí nový, prodává to se vším, co potřebuješ k letu v četně baterie, ale ty si stejně další dokoupíš, pokud nebudeš chtít čekat na nabíjení baterie.

http://www.rcmodelbazar.cz/index.php/14 ... 450-3d-rtf :wink:
Troll

#58 Příspěvek od Troll »

Ale ano chápu. Chápu toho docela dost, zkusil a viděl jsem už taky dost.Taky spoustu kluků, kteří nevěděli jestli je to vůbec bude bavit. Anebo to věděli a neměli peníze. Tak si pro začátek koupili krám co se sice vrtulníku podobá, ale do vlastností slušně létajícího modelu to má daleko. A pak toho v naprosté většině nechali. Tohle všechno, čím procházíš Ty tady už bylo a ještě bude. Mockrát. Nejsi první ani poslední. Vrtulníky jsou prostě drahé a nikomu se nechce vyhazovat peníze zbytečně. Já jenom nabídnul můj pohled na věc. Při vší úctě pohled zkušenějšího. A předpokládám, že jsi se ptal aby ses dověděl názor někoho zkušenějšího. Protože zde není nic neobvyklého že se lidi sice zeptají, ale pak neposlouchají nic, co se jim nehodí anebo nelíbí. :? Co si z mého názoru vezmeš anebo taky ne, je zcela a pouze Tvoje věc. :)
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od kastan89 »

No tak nevím k čemu vlastně rc mánia je po těchto příspěvcích musí být odrazen už ted

Moje rada ,nejsem žádný profík ale nějaké zkušenosti už mám za 1) kup kvalitní vysílačku něco jako je Optic 6 nebo spektrum DX6 to nezničíš a když koupíš cokoliv levnějšího budeš potom zbytečně kupovat další a co se týče heli jestli chceš opravdu kvalitu za co nejméně peněz ve třídě 450 tak vem tohle http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=68068 dá se koupit za 7500.- nebo vem HK 450 GT PRO ted at si říká každý co chce u nás na letišti létají tři a všem letí než blade 450 tak raději to HK za polovinu bude to stejná kvalita Já třeba začínal tak že už asi půl roku trénuji na simulátoru venku už poletuju s Blade nano CPX je to sice předražená svině díly stojí neskutečný ranec ale zase když srovnám utracené peníze za x pádu není to tak hrozné je celkem odolný a trénování visu je možné i doma koupil jsem toho nového mini titana a ted mi jde to HK který bude první otloukánek velikosti 450 také to bude stroj do nepříznivého počasí kdybych to neviděl na vlastní oči nikdy bych do toho nešel ale opravdu to létá celkem slušně jestli jít do rexe nebo ne to je na zvážení určitě to je nejlepší varianta ale prostě když na to člověk nemá prachy tak si to samozdřejmě nemůže dovolit co z rexe za 12000 když sním pak hned prásknu a nemám peníze na díly tak bude ležet na skříni než došetřím to taky není moc dobré Toto můj názor a každý at si říká co chce jo a prosím na toto neodpovídat!! děkuji nechci se tu pak týden s někým dohadovat
OPR
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od OPR »

Odpovídat nebudu, není na co - žádnou otázku jsi nepoložil

Ale reagovat budu. :) Moje rada je ,vys**t se na Optika, to ta Dx6i je daleko lepčí volba.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“