Hitec AURORA-9 pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
postylion
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitec AURORA-9 pokračování

#136 Příspěvek od postylion »

lastfever píše:Mohl by mi prosim nekdo napsat zkusenosti s Variem, jake to ma moznosti?? Chtel bych si ho poridit zatim bez voice modulu. Jde mi jen o akusticke vario. Potrebuju vedet, jestli se da pri klesani zvuk vypnout. nebo jestli se da pipani vypnout pres nejaky cudlik(pri stoupani na motor). Jinak jestli sem dobre pochopil, tak barozaznam z letu neni mozny. Jenom pokud bych mel pocitac u sebe nekde na poli. Diky

Alespoň pro představu jak to funguje
http://www.youtube.com/watch?v=B7unc1GgEyM
Aurora 9+letadla
Woita
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od Woita »

Tak zrovna tahle ukázka mi přijde že je o ničem. Ani nevím co to tam pípalo. Kdyby bylo už teplo, natočil bych ukázku s větroněm, aby to chvíli klesalo, chvíli stoupalo, a bylo slyšet co to dělá. Tady v té ukázve bylo slyšet pár nějakých pípnutí, ale pro mě to byl chaos. Tohle by mě odradilo.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
postylion
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od postylion »

Woita píše:

Tak zrovna tahle ukázka mi přijde že je o ničem. Ani nevím co to tam pípalo. Kdyby bylo už teplo, natočil bych ukázku s větroněm, aby to chvíli klesalo, chvíli stoupalo, a bylo slyšet co to dělá. Tady v té ukázve bylo slyšet pár nějakých pípnutí, ale pro mě to byl chaos. Tohle by mě odradilo.

Já vím Woito že to není nic moc,ale po přečtení tvých příspěvků a skouknutí téhle ukázky jsem si už nějaký obrázek o variu udělal.Budu se těšit na tvoje postřehy z praxe,chci si vario koupit a každá informace dobrá.
Aurora 9+letadla
Woita
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Woita »

postylion píše:Já vím Woito že to není nic moc,ale po přečtení tvých příspěvků a skouknutí téhle ukázky jsem si už nějaký obrázek o variu udělal.Budu se těšit na tvoje postřehy z praxe,chci si vario koupit a každá informace dobrá.

Samo sebou, nic ve zlým, a že je každá informace dobrá, to je fakt. :) Já z tý španělštiny nebyl moudrý a hlavně to pípání mi přišlo chaotický. Občas nějaký pípnutí -jednou krátký, jednou delší...
Až se oteplí, zkusím něco natočit a vystavit, a zkusím to trochu okomentovat, tj. "Teď model stoupá, teď klesá", apod. Sám s tím nemám ještě žádné zkušenosti, kupoval jsem to v zimě. :| Mám těch Hitecových hraček nakoupených spoustu (Vario, GPS, hlasovou jednotku, HTS-Navi,... ještě bych rád rychlostní čidlo - kvůli tryskáčům) a na plný využití toho všeho ani snad nemám čas :cry: Ale zábavička je to fajnová :lol:
Robinsson

#140 Příspěvek od Robinsson »

Kupoval jsi to vario u nás?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Woita »

Ne-e, u Lindingera v Rakousku. U nás tenkrát ještě nebylo k dispozici. Mě hlavně naštvalo, že jsem se ptal u Pelikána (údajně výhradní dovozce), jestli je třeba nová ústředna Advance, nebo jestli stačí moje původní Blue. Nedokázali mi to tam říci, a že prý ať se zeptám distributorů, že jsou za to placení. Distributoři se (když jsem se pak ptal jich) smáli, že prý kdo je za to platí? A taky o ústředně nevěděli. Na Webu Lindingera toto vše věděli a i měli skladem. Tak jsem dal holt vydělat jemu. Přišlo to rychle, cena byla 28,90€ za Vario sensor a 28,90€ za HTS SS Advance Sensor Station. Přepravní náklady byly 6€.
Robinsson

#142 Příspěvek od Robinsson »

Díky za odpověď, no už jsem teda taky zvedavý na tvůj test jak s tim variem budeš spokojený, docela o něm uvažuji.
ondřej

Aurora - nastavení EVP mechaniky pro epp model

#143 Příspěvek od ondřej »

Zdravím,
potřeboval bych poradit s nastavením EVP mechaniky na epp modelu .

Dík
kantona

#144 Příspěvek od kantona »

Zdar, prosím nezná někdo stránku v této diskusi kde je popsáno párování ,nějak se mně to nechce podařit ,Dík
matOrix

#145 Příspěvek od matOrix »

...staci postupovat podla navodu k prijimacu/vysielacu...
vysielacka -zmacknut cudlik - pustit vysielacku - uvolnit cudlik ... vysielacka hlada novy prijimac...
prijimac - zmacknut cudlik - pripojit prij. na baterku - uvolnit cudlik... malo by dojst k parovaniu...
vypnut prijimac, potom vysielacku...
po zapnuti by malo vsetko fungovat...
vela zdaru
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
postylion
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od postylion »

No,ono záleží na tom jaký přijímač páruješ,jestli Optimu a nebo Minimu,u každého je postup trošku odlišný(týká se to barvy ledky která bliká při párování na vysílači) u Optimy červeně a u Minimy modře.Navíc když páruješ Minimu musíš mít nahranou ve vysílacím modulu verzi 3,01,jinak to nikdy nespáruješ.
http://www.pelikandaniel.com/?sec=page&id=2
Aurora 9+letadla
kantona

#147 Příspěvek od kantona »

Páruji OPTIMA 7 zmačknu na modulu tlačítko zapnu prijímač ,pouze problikne červená dioda a dost na přijímači zmačknu tlačítko a zapnu bat. prijímač stále jenom bliká
petan64

#148 Příspěvek od petan64 »

kantona píše:Páruji OPTIMA 7 zmačknu na modulu tlačítko zapnu prijímač ,pouze problikne červená dioda a dost na přijímači zmačknu tlačítko a zapnu bat. prijímač stále jenom bliká
Nemělo tam být "zapnu vysílač"? Bliká ti červená na modulu ve vysílači? Na vypnuté Auroře musíš podržet tlačítko vysílacího modulu, zapnout vysílač a povolit vysílání! Musí blikat červená LED na vysílacím modulu. Teprve potom stiskni párovací tlačítko na přijímači a zapni napájení přijímače!
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
postylion
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od postylion »

Tak to je divný,doufám že při zapínání vysílače potvrdíš volbu že má vysílač vysílat,na horním panelu musí svítit červená kontrolka,dělá se to dost krkolomě,přitom musíš pořád držet tlačítko zespodu na modulu,viz odkaz na 1min,45sek.
http://www.youtube.com/watch?v=gJx6ZJUdjnY

petan64 byl rychlejší,přesně tak je to spávně.
Aurora 9+letadla
kantona

#150 Příspěvek od kantona »

Pánové díky , pes byl zakopán v povolení vysílat . ok
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“