Jo, rozhodně patří mezi těžší palcovky, mám na to kšandy (z normálního popruhu mě bolí za krkem i s Lipolkovou MX 22).
Vysílač JETI DC-16 (DS-16)
Re: Novy vysielac od JETI - DC-16 (DS-16)
Na anténě je lev
Jo, rozhodně patří mezi těžší palcovky, mám na to kšandy (z normálního popruhu mě bolí za krkem i s Lipolkovou MX 22).
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
...nějakej ten zpracovanej výcuc dat z dnešního lítání z DC-16ky a MGPS 
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Na strane 95 az 98 sa tu spominali problemy s dosahom cca pri 200m, nic viac som sa nedozvedel, ci je problem jasny a vyrieseny, nezda sa mi ze by to bolo nejake JPP, nakolko som sa stal tiez svedkom niecoho podobneho, ale uz po havarii /ta sranda visla majitela na niekolo tisic €. Sice pilot tvrdil , ze to bola jeho chyba , ale mne sa to nezda, nebol to zaciatocnik , a ta vzdialenost, bola zhruba podobna. Zda sa mi ako keby niekto drzal bobrika mlcanlivosti. Povodne som chcel tento vysielac si kupit aj ja , toto ma vsak pribrzdilo v rozhodovani. Ozaj by som nechcel zazit, aby moje benzinaky o vahe 8 az 13 kg. Niekomu nebodaj ublizili, vinou takehoto problemu ak teda takyto bol. Neviete nieco viac, stale nie som rozhodnuty
Roman Vojtěch na http://lomcovak.cz/wp_cze/rcvn/2013/01/mozna-prijde-i-f5j-kouzelnik/ se pohyboval ve vzdálenosti do 950m ve výšce 200m. Tak že jestli si někoho viděl, že spadnul, tak pouze jeho chybou. Těch lidí vidím na letišti spoustu, že si nenabijou baterky do přijímačovek, po přistání mají položený model (antény) v mokré trávě a diví se, že mají dosah 50m, spojené antény od přijímače k sobě atd... 
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Prosim ta , precitaj si najprv prispevky na uvedenych strankach, za odpoved, ze niekto nemal nabite baterky ozaj nestojim v tom to ozaj nebolo
...tak nevim, ale žádnou stranu 95-98 tady fakt nevidím
, nicméně s DC-16kou jsem byl lítat asi 10x a výpadek jsem nezaznamenal, max. vzdálenost díky ne ideálnímu počasí byla kolem 400m
JETI DC-16
jozefbb píše:Prosim ta , precitaj si najprv prispevky na uvedenych strankach, za odpoved, ze niekto nemal nabite baterky ozaj nestojim v tom to ozaj nebolo
Ještě jednou co jsem psal: Roman Vojtěch na http://lomcovak.cz/wp_cze/rcvn/2013/01/ ... kouzelnik/ se pohyboval ve vzdálenosti do 950m ve výšce 200m. To ti nestačí ?
Včera jsme dělali dosahovky s DS 16 a DC 16 (přijímače R5)
test dosahu jsem dělal na plný výkon vysílačů. Byly položený na střeše auta, v podstatě vedle sebe. Síla signálu měřená simulací jetiboxu byla na obou 1-2/9 při přijímačích na stativu vzdáleném 702m a 1,5m nad zemí. Při zvednutí stativu nad hlavu signál vyskočil na 2-3/9 (v závislosti na natočení vysílačů). Při zastínění vysílačů nebo přijímačů signál klesl na 0-1/9, při zastínění obou (člověk v bezprostřední blízkosti bránící přímé viditelnosti) 0/9 a chod serv už nebyl plynulý.
Měření bylo v podstatě na přímou viditelnost, v prostředí s řekou, vedením VN, pár stromů, zástavba v blízkosti. Víc řekne mapka. K mému překvapení serva chodily i cestou z města do zelené vlajky, kdy byly vysílače zavřený v autě jel jsem, silnice lemovaná stromama, určitě ne přímá viditelnost.
http://mapy.cz/s/6vCl
Osobně mě to přesvědčilo, že s dosahem problémy asi nebudou.
PS: I když vysílač ukazuje signál 0, tak řízení bylo ještě v pohodě a serva chodily plynule. Až pří stínění jak vysílačů tak přijímačů škubaly.
test dosahu jsem dělal na plný výkon vysílačů. Byly položený na střeše auta, v podstatě vedle sebe. Síla signálu měřená simulací jetiboxu byla na obou 1-2/9 při přijímačích na stativu vzdáleném 702m a 1,5m nad zemí. Při zvednutí stativu nad hlavu signál vyskočil na 2-3/9 (v závislosti na natočení vysílačů). Při zastínění vysílačů nebo přijímačů signál klesl na 0-1/9, při zastínění obou (člověk v bezprostřední blízkosti bránící přímé viditelnosti) 0/9 a chod serv už nebyl plynulý.
Měření bylo v podstatě na přímou viditelnost, v prostředí s řekou, vedením VN, pár stromů, zástavba v blízkosti. Víc řekne mapka. K mému překvapení serva chodily i cestou z města do zelené vlajky, kdy byly vysílače zavřený v autě jel jsem, silnice lemovaná stromama, určitě ne přímá viditelnost.
http://mapy.cz/s/6vCl
PS: I když vysílač ukazuje signál 0, tak řízení bylo ještě v pohodě a serva chodily plynule. Až pří stínění jak vysílačů tak přijímačů škubaly.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
...dobrá zpráva Honzo 
JETI DC-16
HonzaS píše:Včera jsme dělali dosahovky s DS 16 a DC 16 (přijímače R5)
http://mapy.cz/s/6v49
Ahoj, to si měl při zkoušení dosahu ty antény vedle sebe tak jako to máš na obrázku???
Njn, s futabou nic neměříme, my prostě lítáme.

Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Joo Ondro, vy s Futabama řešíte napájecí beterie a telemetrii, které máme vyřešené již z výroby
:-D . Však víš, že už máš čtvrtou Futabu za 2 roky a stále to není ono
:-D
...jo, jo, byl jsi rychlejší - Bingoooo !!!

JETI DC-16
Klucííí, napájení ani telemetrii neřeším. Vše mám. Jenom lítám. 
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/