Nabíječka/akumulátory

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
Black
Kontaktovat uživatele:

Nabíječka/akumulátory

#1 Příspěvek od Black »

Mám nabíječku Graupner Ultramat 14 a jelikož u ní postrádám funkci vybíjeni a musel bych si k ní pořídit i balancér,tak jsem se rozhodnul,že zainvestuji do něčeho,co by splňovalo tyto nároky:provoz na 12/220V nabíjeni NiMH,Li-pol,LiFe,funkci nabíječ/vybíječ,balancér a cena do 4000kč.Takový všeuměl je BC-6,pro který jsem se zatím rozhodnul,ale třeba mi ho rozmluvíte.
Se mnou je to tak,že mám Mustanga od LM,kterého lítám na 8-článek NiMH a chci si pořídit elektrovětroně 2,6m a nějakého akrobata kolem metru,u kterých jsem předpokládal provoz na 3-článek Li-pol.Když ale pročítám fórum,tak si říkám,jestli mám vůbec začínat s Li-pol-kama a koupit spíš LiFe i když do toho Mustanga nevím,jestli 3-článek LiFe nacpu.Tam spíš asi přikoupím Li-pol.
lada

#2 Příspěvek od lada »

Řekl bych, že v podstatě jsi si odpověděl sám :D :D :D
Choze
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Choze »

Bc-6 je dobrá volba jenomže má malý výkon a neumí nabýjet Li-fe články takovým proudem
Semo82
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Semo82 »

a co Hyperion EOS 1210i ta vychadza na 3700,-Kc a vie aj Li-Fe len by si musel kupit balancer ten vychadza na cca 1000,-
Sagita EPP; Ultimate Fx 3D; Easy Glider; F3K VERTEX
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=22
LV
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od LV »

Medzi 1210i a BC-6 je taký rozdiel ako medzi Fábiou Junior a Oktáviou 2.0 v plnej výbave. Odviesť sa dá na oboch... :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Black
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Black »

..no takže mám o čem přemýšlet.Jak jsem tak vysledoval,tak největší rozdíl mezi BC-6 a Hy.1210 je ve výkonu?Který by mi u LiFe mohl chybět.Problém je ale ten,že nabíjím většinou doma a to bych tedy musel ještě dokoupit nějaký zdroj,což je zase něco přes 1000kč a to už máme i s balancérem skoro 6000kč.Uff
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mirek12 »

BC-6 zdroj nepotřebuje,má ho v sobě,má balncer a jestli nabíjíš jen doma tak výkon ani moc nepotřebuješ
Black
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Black »

Jestli vezmu Hyperion 1210i,tak k ní je tedy balancer Hyperion LBA10 :idea: (je vůbec balancer potřeba pro nabíjení LiFe?)a jaky co nejlevnější zdroj :?: Případně link na nějaký konkrétní.Vím,že se dá něco vytvořit ze zdroje do compu,ale do toho bych se sám asi nepouštěl.
LV
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od LV »

Black píše:Jestli vezmu Hyperion 1210i,tak k ní je tedy balancer Hyperion LBA10 :idea: (je vůbec balancer potřeba pro nabíjení LiFe?)a jaky co nejlevnější zdroj :?: Případně link na nějaký konkrétní.Vím,že se dá něco vytvořit ze zdroje do compu,ale do toho bych se sám asi nepouštěl.

Ešte to tu budem musieť napísať asi 1000x. A123 klasický balancér nepotrebujúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú.
http://www.elektromodely.sk/A123.htm
www.elektromodely.sk
Black
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Black »

LV píše:
Black píše:Jestli vezmu Hyperion 1210i,tak k ní je tedy balancer Hyperion LBA10 :idea: (je vůbec balancer potřeba pro nabíjení LiFe?)a jaky co nejlevnější zdroj :?: Případně link na nějaký konkrétní.Vím,že se dá něco vytvořit ze zdroje do compu,ale do toho bych se sám asi nepouštěl.

Ešte to tu budem musieť napísať asi 1000x. A123 klasický balancér nepotrebujúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú.
http://www.elektromodely.sk/A123.htm
no vypadá to,že to budeš muset opravdu napsat ještě 1000x :wink: protože se budou objevovat další a další,kteří s modelařinou začínaj a budou něco podobného řešit.Každopádně děkuji.
Black
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Black »

No a konečně jsem se prohrabal i k návodu na Hyperion 1210i a zjistil jsem,že zdroj to bude potřebovat asi takovej http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 583&styl=0
LV
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od LV »

Black píše:No a konečně jsem se prohrabal i k návodu na Hyperion 1210i a zjistil jsem,že zdroj to bude potřebovat asi takovej http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 583&styl=0

Pokial je schopný dať trvale 20A tak ano :wink: Pokial som to tak približne dobre zrátal, mal by utiahnuť nabíjač s výkonom cca 180W
www.elektromodely.sk
stavitel0

#13 Příspěvek od stavitel0 »

mam BC06, nabijim jen doma a jsem maximalne spokojen. Depatalo me mit balancer zvlast. Ale kdybych potreboval nabijet na letisti A123, tak uznavam ze to bude asi o polovinu pomalejsi nez konkurencni nabijeckou. :-)) Ale nabiju coliv a kedoliv, tim ze je to vse integrovano do jednoho zarizeni se snadno prevazi.
Toro 300, Toro 900, Twist (od Velkomu)Twin Star II, Cesna 177, EasyCopter,Hornet II, T-Rex 450S
LV
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od LV »

stavitel0 píše:mam BC06, nabijim jen doma a jsem maximalne spokojen. Depatalo me mit balancer zvlast. Ale kdybych potreboval nabijet na letisti A123, tak uznavam ze to bude asi o polovinu pomalejsi nez konkurencni nabijeckou. :-)) Ale nabiju coliv a kedoliv, tim ze je to vse integrovano do jednoho zarizeni se snadno prevazi.

Nie o polovicu pomalšie, ale 3x. Pri 6S A123 je doba nabíjania cca 15 minút. Pri výkone 55W (2,5A) sa doba predlži na 50 minút...
Takže BC-6 Degraduje podstatnú výhodu článkov A123 na úroveň plastopytlíkov. BC-6 a A123 nejdú skrátka dokopy
www.elektromodely.sk
Black
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Black »

No já už byl téměř rozhodnutej,že vezmu tu BC-6,ale zřejmě bych časem litoval.Jen doufám,že se jen tak neobjeví nějaký nový super extra akumulátory,který už 1210-ka nezvládne :D
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“