Seřízení Colibri v4,5

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Hanzz

Seřízení Colibri v4,5

#1 Příspěvek od Hanzz »

Dlouho pročítám toto fórum, ale nenašel jsem to co potřebuji. Stal jsem se majitelem Colibri v4,5 a je to můj druhý vrtulník. První byl dvourotor, který mě hodně rychle omrzel. Colibri létá pěkně, ale... Nikde jsem nenašel jak nastavit táhla desky cykliky. Deska není vodorovně, ale je hodně nakřivo. Při klopení nebo let dopředu , dozadu se heli chová tak, že klopení vlevo se hodně naklopí a při klopení vpravo není náklon tolik znát. Stejně je to i s letem vpřed a vzad. Pokud je tu téma kde se tohle řešilo, poprosím o odkaz. Já to nenašel. Popřípadě jak mám desku nastavit. . Díky za rady. Hanzz
Easycopter Colibri V4.5 Profipack
Joshuax

Re: Seřízení Colibri v4,5

#2 Příspěvek od Joshuax »

udelej fotky, pojem hodne nakrivo je trochu zavadejici... pokud by to bylo HODNE nakrivo, nerikal bys ze to lita pekne ;)
Hanzz

#3 Příspěvek od Hanzz »

Tady je foto. Jsem začátečník takže, ''létá pěkně,, ,myslím tím, že to dokážu ovládat i v pokročilém modu. Ale zda to létá tak jak má to neposoudím.
Přílohy
DSC02395.JPG
vylizplech

#4 Příspěvek od vylizplech »

Tak to je opravdu hodně nakloněné.Ty táhla od serva k cyklice nejsou stejně nastavené podle toho obrázku,takže ty táhla vycvakni ven a zašroubováním či povolením jednoho nebo druhého táhla docil toho aby byla stejně dlouhá.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Hanzz

#5 Příspěvek od Hanzz »

To jsem zkoušel hned jak jsem ho dostal. Ale šrouboval jsem jen jedno táhlo (pohled z fota levé) a pak jsem se s heli nemohl domluvit. Jdu to zkusit. Hanzz
milode

#6 Příspěvek od milode »

.................................................
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Hanzz

#7 Příspěvek od Hanzz »

Teď jsem je srovnal, ale heli si teď dělá co chce. Hodně táhne dopředu a dozadu se mu moc nechce letět. Na ovladači se dají nastavit pouze trimy. Jinak deska cykliky je rovná z pohledu ze předu, ale je ještě křivá při pohledu z boku.
cilek

#8 Příspěvek od cilek »

Hanzz píše: Při klopení nebo let dopředu , dozadu se heli chová tak, že klopení vlevo se hodně naklopí a při klopení vpravo není náklon tolik znát.

Máš trošku zmatek v pojmech: do stran se kloní a dopředu, dozadu se klopí. :wink: Jinak otázka: zavisíš ho na půl minutky v jednom metru výšky?
cilek

#9 Příspěvek od cilek »

Hanzz píše:Hodně táhne dopředu a dozadu se mu moc nechce letět.

Je ten stroj dobře vyvážený?
Hanzz

#10 Příspěvek od Hanzz »

V návodu jsem si před chvílí ujasnil pojmy. Každopádně Když byla cyklika nakřivo, tak dokázal viset a teď co jsem ji vyrovnal, tak aby visel musím dát dát klopení úplně dozadu (couvat).
Naposledy upravil(a) Hanzz dne pát 08.02.2013 18:51, celkem upraveno 1 x.
Hanzz

#11 Příspěvek od Hanzz »

Možná blbá otázka, ale zatím se všemu učím. Tak se ptám. Jak bych ho měl vyvážit? Myslel jsem si, že když je heli nový, tak že je seřízený. Chyba lávky. Ale to k létání patří. :D
cilek

#12 Příspěvek od cilek »

Těžiště by mělo být v místě hlavního (svislého) hřídele.
Hanzz

#13 Příspěvek od Hanzz »

Asi to budu muset někde nechat seřídit, nebo dlouho zkoušet, nastavovat a zkoušet. Nejspíš to bude špatně vyvážené, protože jsem nastavil cykliku do té polohy kde byla (křivě) a teď mi krásně visí a je ovladatelný. Nechápu a budu se muset ještě hodně učit. Hanzz
Sheafraidh

#14 Příspěvek od Sheafraidh »

Mam nyni 2 Colibri (jeden bohuzel na nahradni dily) a oba to maji podobne nakrivo - neni to prave spise nejaka konstrukcni "feature"?
Vzhledem k tomu, ze jsem zacatecnik, tak jsem se do toho neodvazil moc vrtat, protoze po nejakem vytrimovani to docela klidne viselo ve vzduchu (skoro samo) a letani take relativne v pohode (az na ty ruce)...
A take mi neprijde 4CH vrtulniku venovat tolik pece - snazim se radsi vic drtit Phoenix :)
Hanzz

#15 Příspěvek od Hanzz »

Je to možné. Ale všude jsem četl, že deska musí být rovně. Nejspíš ty 4CH nejsou tak náročné na nastavení :D . Časem chci stejně přejít na 6CH. Díky za rady. Hanzz
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“