Blade mCP X BL

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
vylizplech

Re: Blade mCP X BL

#91 Příspěvek od vylizplech »

RimmerCZ píše:Caute, tak jsem to ted rozbalil. Baterku uz nabijim v origo nabijecce uz vic jak hodinu a nic. Cervena porad sviti, sem tam zhasne. Zelena sem tam blikne. To se nabiji fakt tak dlouho?

Máš tam pořádně zasunutý konektor?Jinak ta moje nabíječka byla vadná,pořád bliká přerušovaně červená a zelená,ale nějak to neřeším,mám modelářskou nabíječku.Ještě zkus proměřit baterku kolik má voltů,pak nabíjej a po chvíli zase změř napětí a hned budeš vědět kde je chyba.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
EvzEn

#92 Příspěvek od EvzEn »

Koukám ta setovka, to je teda kvalita :D Blbý je, že mám z HK objednaný kablík, ale furt ne a ne ho expedovat, takže modelářská nabíječka je mi k prdu..
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od RimmerCZ »

Hele, tak nic. Baterka musela prijit zrejme s mrtvym clankem. Po hodine a pul jsem to vytah a sel promerit. Prvni clanek 3.85 a druhy 4.4. No to je super ta Celectra :( Tak jsem protocil heli na zemi chvili at to stahnu. Tedka jsem to napichnul na iCharger a rovnam to. No super, to si teda zalitam. Jedina baterka doma a 3ks objednane z ciny. Asi to dopadne tak, ze tu origo baterku pouziju nakonec jako redukci - kablik. A druhy konec bude neco normalniho a na origo baterku naletuju neco opet "normalniho".

Jinak teda heli lita, poskocil jsem asi o 20cm na chodbe, na vic jsem nemel odvahu. Radeji to vyzkousim zitra ve dne na zahrade. Jak na potvoru jsem ztratil kabel od simu a nemuzu ho najit.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Joshuax

#94 Příspěvek od Joshuax »

:) Objednano, expedovano, zitra by to melo byt na poste :)
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od RimmerCZ »

Tak si promer baterku nez ji strcis do nabijecky. Evidentne neni zrovna setrna ke clankum. Nastesti mi ji iCharger bez problemu vybalancoval a mam ji ted plne nabitou. Snad se to nepodepsalo na zivotnosti nejak vyrazne.
prtka
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od prtka »

Též jsem neodolal a dnes mi došel. Zaviseno v obýváku. Trošku hukot proti MCPX :lol: . Zítra zkouška venku. Jinak ta nabíječka trošku bliká a svítí nicméně po 45min. nabito.
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X

Futaba
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od ddano007 »

Chlapci, spytam sa z ineho sudka: nakolko je novy mCP X kompaktibilny so starym?
1, riadiaca doska: ma to rovnaky roztec na uchytenie do ramu?
2, riadiaca doska: ma to rovnake konektory na serva?
3, riadiaca doska: ake konektory by som potreboval na motory?
4, podvozok: ma to rovnaku roztec a priemer kolikov?
Na moje poletovanie sa mi moc nechce investovat do noveho krpca, ked sa mi doma vala striedak na hlavny motor ...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od RimmerCZ »

Juj, rano jsem to zkousel na zahrade. No hruza :) Kdyz chcu heli pustit na zem v pripade krizovky, tak asi nemam davat plyn dolu, ale zmacknout na DX6i ten throttle hold ze ? Sice to bylo jen z pul metru, ale chapu to tak, ze to sebou placne o zem, pac kolektiv jde do minusu. No vysledkem je ulomena jedna nozicka na podvozku. Radsi si udelam treninkovy kriz :-)
Sváťa

#99 Příspěvek od Sváťa »

Vlastně jsis odpověděl sám, nicméně neboj, máme to za sebou všichni.
Včasné cvaknutí HOLDu Ti vždy škody minimalizuje a u mcp x-ka bych si dovolil říct, že přímo odstraňuje.
Neboj, každý další let bude jen lepší a lepší. :)
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od RimmerCZ »

Takze pokud bude krizovka, tak s plynem nedelat uz nic a nechat jak je a jen proste cvaknout hold jo ?
Sváťa

#101 Příspěvek od Sváťa »

To máš tak, skoro každý při svých začátcích v krizovce spíše instinktivně a snad v úleku prudce stáhne plyn a jestli to stihne, tak i cvakne Hold.
To se však po nějaké chvíli, tak nějak samo změní neb začneš o heli více "bojovat" ve snaze dostat jí pod kontrolu do polohy, kterou znáš nejlépe a k tomu dáváš cykliku spíše nahoru, takže onen Hold, začneš používat s velkou nelibostí, až těsně před nechtěným střetem se zemí, kdy už ruce nestíhají a mozek ví, že jsi to momentálně tak nějak nedal.

Chce to vydržet a bude to lepší a lepší. :)

Doporučuji Ti, ale požádat někoho ve Tvému okolí, kdo heli lítá, ať Ti jí pomůže nastavit do módu "beránka".
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
EvzEn

#102 Příspěvek od EvzEn »

JO, nejlepší je letat nad vysokou trávou a když jdeš ke crashi vypneš motor a spadneš do trávy..

Většinou nejvetsi skody u mcpx byly, když jsem to vzal do zeme pod plynem :(
jirma

#103 Příspěvek od jirma »

Ahoj
Mám zahradu o velikosti asi 10x7m, kde si bezproblému poletuju s MCPX, ale na 130 už je málo prostoru na osmičky. Potřebuje BL pocitově výrazně větší prostor na létání než MCPX? Přestože 130 je na lítání rozhodně lepší, tak s MCPX toho zase nalétám o hodně víc protože nemusím nikam jezdit jenom vyjdu z baráku a hlavně z něj nemám nějak strach. Právě z těchto důvodů váhám nad koupí BL, je to spíš na prostor pro lítání porovnatelné s MCPX nebo se 130?
prochel
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od prochel »

jirma píše:Ahoj
Mám zahradu o velikosti asi 10x7m, kde si bezproblému poletuju s MCPX, ale na 130 už je málo prostoru na osmičky. Potřebuje BL pocitově výrazně větší prostor na létání než MCPX? Přestože 130 je na lítání rozhodně lepší, tak s MCPX toho zase nalétám o hodně víc protože nemusím nikam jezdit jenom vyjdu z baráku a hlavně z něj nemám nějak strach. Právě z těchto důvodů váhám nad koupí BL, je to spíš na prostor pro lítání porovnatelné s MCPX nebo se 130?
zahrada 10x7 je dost velká ne tam s mcpx bl není problém ne i se 130 si myslím že je to až až stejně s takovejma pidi vrťasema se lítá kolem hlavy
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od RimmerCZ »

Sváťa píše:To máš tak, skoro každý při svých začátcích v krizovce spíše instinktivně a snad v úleku prudce stáhne plyn a jestli to stihne, tak i cvakne Hold.
To se však po nějaké chvíli, tak nějak samo změní neb začneš o heli více "bojovat" ve snaze dostat jí pod kontrolu do polohy, kterou znáš nejlépe a k tomu dáváš cykliku spíše nahoru, takže onen Hold, začneš používat s velkou nelibostí, až těsně před nechtěným střetem se zemí, kdy už ruce nestíhají a mozek ví, že jsi to momentálně tak nějak nedal.

Chce to vydržet a bude to lepší a lepší. :)

Doporučuji Ti, ale požádat někoho ve Tvému okolí, kdo heli lítá, ať Ti jí pomůže nastavit do módu "beránka".

No ja si prave budu muset nastudovat co vlastne ty krivky plynu znamenaji, kazdopadne litam samo v rezimu D/R, kde jsou vychylky mensi. Jinak nastavene to mam podle toho navodu na nastaveni DX6i.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“