Traxxas E-maxx a gyro
Traxxas E-maxx a gyro
Ahoj,
tak nějak jsem se rozhodl pořídit si do emaxxe gyro, ale nemám s tím žádnou zkušenost. V podstatě nevím, jestli můžu použít jakékoliv heli gyro. Můžete někdo poradit? Máte s tím někdo zkušenost? Nepotřebuji to na drifty, chci to pouze na vyrovnávání směru jízdy.
Díky.
tak nějak jsem se rozhodl pořídit si do emaxxe gyro, ale nemám s tím žádnou zkušenost. V podstatě nevím, jestli můžu použít jakékoliv heli gyro. Můžete někdo poradit? Máte s tím někdo zkušenost? Nepotřebuji to na drifty, chci to pouze na vyrovnávání směru jízdy.
Díky.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
Re: Traxxas E-maxx a gyro
Já když jsem měl svého emaxxe, tak jsem v něm měl toto gyro
http://www.youtube.com/watch?v=NnzOfM99wmo
Fungovalo v podstatě bezvadně. Ale toto mě ladil brácha, nemám s tím v podstatě žádnou zkušenost, navíc se teď dívám, že se to gyro už nedá sehnat.
http://www.youtube.com/watch?v=NnzOfM99wmo
Fungovalo v podstatě bezvadně. Ale toto mě ladil brácha, nemám s tím v podstatě žádnou zkušenost, navíc se teď dívám, že se to gyro už nedá sehnat.
DX6i + T-rex 450, T-rex 500 ESP, Blade mCP X BL, E-maxx Brushless, X-Maxx 8s.
K čemu to je v autě dobrý?
harleyrfutaba T7C T Rex 450 pro super combo Honey bee upgrade Drn
Čmelák ve výstavbě......
Čmelák ve výstavbě......
harleyr píše:K čemu to je v autě dobrý?
když máš agresivná přetáčivou zadokolku tak ti to pomáká, pokud to nedokážeš korigovat
jenom rukama (ono to je docela náročný se naučit jezdit se silnou zadokolkou ... asi jako vzít BMW starou M5 ku a učit se s ní jezdit na šotolině, když člověk předtím jezdil s octavkou 1,6 s esp :-d)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Dal som sa inspirovat a uz mi jedno cez Ebay ide tak uvidim ako to pomoze!
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Tohle me uplne laka vyzkouset. A jak rika na tom videu, mel gyro za 8 USD, jenze netusim, kde ho za tu cenu poridil, neb:
http://www.ebay.com/itm/Gyro-for-ESKY-tail-drive-system-helicopter-No-EK2-0704-ge-/251159264331?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7a423c4b
Mozna se spletl. Na druhou stranu to zadokolkove pretaceni je prece to zajimave (uz jsem to pochopil, Milane). Koaxialni vrtasy take dlouho nikoho nebavi. To ale asi neni uplne trefny primer...
http://www.ebay.com/itm/Gyro-for-ESKY-tail-drive-system-helicopter-No-EK2-0704-ge-/251159264331?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7a423c4b
Mozna se spletl. Na druhou stranu to zadokolkove pretaceni je prece to zajimave (uz jsem to pochopil, Milane). Koaxialni vrtasy take dlouho nikoho nebavi. To ale asi neni uplne trefny primer...
Zkusil jsem to s gyrem na Slashi. Pokud bylo auto v terenu, bylo to uplne na ho... Na asfaltu to trosicku pomahalo, ale i tak jsem to zahodil do hodiny.
Tak nejak mi prislo, ze jsem ochuzen o tu pravou srandu zadokolky.
mikymik píše:Tohle me uplne laka vyzkouset. A jak rika na tom videu, mel gyro za 8 USD, jenze netusim, kde ho za tu cenu poridil, neb:
Pozri na Ebay.de tam su za 20ecok ale budes to mat skorej doma.
scarabeus píše:Zkusil jsem to s gyrem na Slashi. Pokud bylo auto v terenu, bylo to uplne na ho... Na asfaltu to trosicku pomahalo, ale i tak jsem to zahodil do hodiny.
Nemas dake video ako ti to jazdilo s gyrom?ja mam tiez Slash ale rozmyslam to dat na Tamyiu bo mam silny motor a ma to tendenciu sa pretacat aj ked to je 4X4.Aj gumy su asi neni najlepsie na asfalt.
Tak jsem pořídil to gyro Esky. 518 kč. Venku je mokro a sníh, tak to nejde pořádně otestovat, ale rozhodně to drží líp dráhu, to je vidět na první pohled, jak se to samo srovnává, což je super, přesně tohle jsem od toho čekal. Až bude venku líp, tak to ještě pořádně testnu, ale zatím předběžně spokojenost, dělá to co sem po tom chtěl.
Prostě když pořádně přidám třeba na písku, tak se to přetáčelo, teď se to tak z půlky kompenzuje, prostě je to pro mě daleko líp říditelný. Pokud chci drift, tak to taky není problém. Zatáčky jsou o poznání lepší, nepřetočí se to. Teda většinou. Samozřejmě to není samospásný, musí se citlivě s plynem, jinak se to i tak přetočí, to je jasný, ale zatím jsem hodně spokojenej.

Prostě když pořádně přidám třeba na písku, tak se to přetáčelo, teď se to tak z půlky kompenzuje, prostě je to pro mě daleko líp říditelný. Pokud chci drift, tak to taky není problém. Zatáčky jsou o poznání lepší, nepřetočí se to. Teda většinou. Samozřejmě to není samospásný, musí se citlivě s plynem, jinak se to i tak přetočí, to je jasný, ale zatím jsem hodně spokojenej.

Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
Takze gyro nahodene a je to o dost stabilnejsie na jemnej sotoline a celkovo to krasne rychlo reaguje!Tak na 75% to ulahcilo rozbeh na inak hrozne smyklavon povrchu!
Pokud jedeš pomalu "expedici", tak je to zbytečné. Jestliže chceš korigovat rychlé rozjezdy, nebo držet stopu v úzkém chodníku, tak je gyro vynikající věc (pokud je správně nastavené).
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Dle mych informaci ty gyra z heliny jsou sice funkcni na rc auta ale systemy urcene primo pro rc auta maji jine chovani diky upravenemu firmwaru v jednotce takze jejich vlastnosti jsou lepsi... Jak to teda je?!
Je to rozhodně pravda. Gyro pro heli má na jednu stranu menší výchylku, protože tam heli automaticky táhne hlavní rotor. Chápeš. Prostě u heliny to gyro na jenu stranu potřebuje menší výchylku, protože moment hlavního rotoru pomáhá do té strany tomu gyru. Gyro pro auta má na obě strany stejnou korekční výchylku, což je pro auto správně. To se á strašně jednoduše ověřit. Když chytnu to svoje auto do ruky a točím s ním doleva a doprava, tak doleva se kola otočí o pár stupňů míň, než doprava. Ta korekční výchylka gyra je vlevo menší.