Blade mCP X BL

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Rici

Re: Blade mCP X BL

#46 Příspěvek od Rici »

Tak jsem dal 2 baterky venku. Venku je to super, proti viseni doma :D . Docela foukalo, ale ocas funguje paradne. Jen se nevejdu s obratama do maleho prostoru. Zatim tedy na doma jen nano. MCPX BL lita rovnou z krabice a ty sridaky jsou opravdu poznat. Taky me prekvapuje jak je to stabilni. Takze naprosta spokojenost.
Yopi

#47 Příspěvek od Yopi »

Ja už ho mám taky doma, teď jsem se vrátil z tělocvičny. Je to paráda jak prase. Chce si to zvyknout na TicTocy a vůbec se s tím tak nějak zžít, ale je to fakt super a opravdu lítá hned z krabice. Tenhle mikrovrtulníček se zatím povedl asi nejlíp.
Jo, ten ocas je fakt takovej plavavej. Jakože prostě zahoupe při změně pozice, ale při akru to ani nejde vnímat, takže v poho.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
Rici

#48 Příspěvek od Rici »

Tak to je přesné. Ocas se houpe, ale při blbnuti jsem to ani nepoznal. Je to znát hlavně ve visu a mírných změnách. Takže je potřeba lítat a pak je to super strojek :).
EvzEn

#49 Příspěvek od EvzEn »

Jak jako plavavej ?? Jako gyro má moc velký zisk jo ? Starý mcpx tohle nedál myslím :\ Jde upravovat zisk gyra ?
Rici

#50 Příspěvek od Rici »

Zisk gyra by mělo jít měnit na vysílačce, trošku jsem to zkoušel, ale zatím se mi to nepodařilo odstranit. Každopádně při 3D jsem to ani nepozoroval, takže to asi ani není třeba moc řešit.
EvzEn

#51 Příspěvek od EvzEn »

Ok. Díky za odpoved, popravdě, tenhle stroječek se mi moc zamlouvá!! Hned jak najdu nekde náký finance asi do něj taky pujdu :)
Yopi

#52 Příspěvek od Yopi »

Zisk gyra se nastavit nedá, teda aspoň u mě na mé DX6i to prostě nemá absolutně žádnej vliv. Neberu to ale jako vadu. Při 3d to prostě poznat není, ocas krásně drží i při rychlejch couvanejch zatáčkách i při náročnějších 3D kouscích...
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
Rici

#53 Příspěvek od Rici »

Podle zahraničních diskuzí zisk možné nastavovat je. U DX6i je potřeba ve vysílačce zapnout gyro, znovu nabindovat a potom 50% je defaul a pod 50 se snižuje a do 100% zase zisk zvyšuje. U DX8 je normal 0 a dolu do -100 a přidává se do +100.

For people that want to change the gyro gain: (not included in the manual)

- activate the gyro in your transmitter
- assign the gyro to a switch on your transmitter
- rebind your mcpx bl

now you can change the gyro settings by using your gyro menu.

For DX7s, DX8, and DX18 radios
Gyro menu off = 0% gain on channel 5. This is the stock gain and the helicopter will fly just fine here.

Gyro menu on
0% = stock gain.
Increasing the number will increase the gyro gain. Range: 0% to 100%
Decreasing the number decreases the gain. Range: -100% to 0%

For DX6i and DX7/SE radios
The neutral gain point changes from 0% to 50%

Gyro menu off = 50% gain on channel 5. This is the stock gain and the helicopter will fly just fine here.

Gyro menu on
50% = stock gain.
Increasing the number will increase the gyro gain. Range: 50% to 100%
Decreasing the number decreases the gain. Range: 0% to 50%
vylizplech

#54 Příspěvek od vylizplech »

Tak už jej mám taky doma a testoval jsem 2 baterie venku,jednu originál a druhou nanotech 300mAh,žádný odlišný letový projev jsem nepocitoval,jen ta nanotech se hůř zasouvá do držáku.Při visu je opravdu hodně stabilní,ale malinko mi ujížděl ocas a občas bylo jakoby malé kopnutí do ocasu,nic hrozného.Při pumpování kolektivem taky ocas trochu nestíhal a stáčel se,do převratů šel na můj vkus málo,budu muset zvětšit výchylky serv oproti manuálu.Hned napoprvé se mi podařil krásný loping,což jsem se strarým mcpx nedával ikdyž jsem měl hlavní motor taky střídavý,ale jen na 1S.Asi to bude chtít pohrát se s nastavením gyra a bude to dobrý strojek na domácí polítání na zahradě.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
EvzEn

#55 Příspěvek od EvzEn »

Zkoušel jste někdo upravit zisk gyra ?? Myslím tím, jestli zmizelo to kmitání ocasu :)
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od ddano007 »

Chlapci, nebudte sukromnici, dajte nejake video :(
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
KarelCuk

#57 Příspěvek od KarelCuk »

Tak sem se taky rozhodl pro koupi, na trubce už je hafo videí. Snad nezklame, strašně se těším.
Pro ostatní, našel sem ho za cenu 3999 korun v akci tady
http://www.rcpark.cz/jednorotorove/5773 ... 980eu.html
tak kdo chcete levně, tak je to nějaká časově omezená akce.

Pak sem ještě našel tyto baterky
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html
Už je máte někdo vyzkoušený?

A ještě bych se zeptal, tyto konektory, půjdou mi do mé Raytronic c16?
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/e-f ... 18952.html
Joshuax

#58 Příspěvek od Joshuax »

Proc se delaji akce pred vyplatou a ne po ni ? :) Snad ta cena chvili vydrzi, protoze to vypada jako slusna raketa :)
EvzEn

#59 Příspěvek od EvzEn »

Ty jo, dík za tip na levnou koupi, chtěl jsem sice ještě počkat, ale neodolal jsem! Už mám objednaného nového prcka :D
Jinak souhlasím, kdyby s tím počkali a dali to až 15 unora byl bych radsi :D

Pokud budeš brát ty baterky na hk, vem si raději tento kabel vyjde tě levneji:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ipoly.html
Yopi

#60 Příspěvek od Yopi »

No, to je hezký, já to kupoval o pár set dráž. Kdybych počkal 3 dny, tak sem dost ušetřil. Ale kdo to moh vědět. Za ty prachy je to fakt krásný. To by mě zajímalo za kolik to kupujou, že to můžou takhle levně prodávat a ještě nejspíš vydělat.
Jinak dík za tip na super káblík. Už mám objednáno i s baterkama. Zatím je to teror s tou jednou baterkou. Pár minut lítat a hodinu nabíjet.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“