Blade Nano CP X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade Nano CP X

#376 Příspěvek od Dejfak »

Zajímalo by mne, co maj v těch promo videích za vybavení vrtase.
Už od MCPX1 nebylo podle mne možné zalítat to co tam dělají.
Jestli mají jiné motory, baterie nebo fakt nevím.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
prochel
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od prochel »

OPR píše:Dokonce si dovolím tvrdit, že aby jsi se naučil létats mcpX a těmhle podobnejm mrdkám, musíš se trošku odprostit toho, jak jsi zvyklý létat s normálním vrtulníkem. Páčkuje se to prostěj jinak.
Až teď po delším časovém odstupu kdy už ho nemám to tak vidím.
tak to nemůžu s tebou úplně souhlasit tyto mr... jak jim říkáš jsou super na polohovky, visení čumákem k sobě, první akro kousky, co zaletíš s tím prckem pak dáš hravě s větším vrtulníkem a hlavně ta cenová úspora za náhradní díly a hlavně nano lítá z krabice a to že mu odcházejí hlavní motorky tak ta cena je směšná když si spočítáš průměrnou ránu s 450
ma.pl

#378 Příspěvek od ma.pl »

Souhlasím s Prochelem až na to ,že ve vidině úspory za stejnosměrné motory jsem nano osadil stříďákem HP 03 SE.Při montáži tohoto motoru není třeba nějak moc upravovat rám.Stačí jen trochu probrat spoj mezi držáky desky ,aby o něj nedrhl plášť motoru.Mezi držáky jsem vlepil proužek uhlíku.Dále je potřeba vypodložit serva.Cena motoru na wowhobies je 37 USD.Co se týče výkonu ,tak je to lepší než se setovým motorem ,ale žádný brutál to není.
DS 12,Stork 4,Tilia 25+,Wegus+,Scout,Ultimate VA,Sbach RCF,Minivertex E,Funnycub,Click
karlosmikos

#379 Příspěvek od karlosmikos »

Taky se pridam na stranu priznivcu, hl. motorek menim co 120 baterek jinak nic. Na takove to domaci litani asi nic lepsiho neni ;-)
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#380 Příspěvek od OPR »

prochel píše:
OPR píše:Dokonce si dovolím tvrdit, že aby jsi se naučil létats mcpX a těmhle podobnejm mrdkám, musíš se trošku odprostit toho, jak jsi zvyklý létat s normálním vrtulníkem. Páčkuje se to prostěj jinak.
tak to nemůžu s tebou úplně souhlasit tyto mr... jak jim říkáš jsou super na polohovky, visení čumákem k sobě, první akro kousky, co zaletíš s tím prckem pak dáš hravě s větším vrtulníkem a hlavně ta cenová úspora za náhradní díly a hlavně nano lítá z krabice a to že mu odcházejí hlavní motorky tak ta cena je směšná když si spočítáš průměrnou ránu s 450

Nemusíš souhlasit. Ale za tím, co jsem napsal, si stojím.
Relax

#381 Příspěvek od Relax »

Tak to tady tak sleduju a střídám vlny že Nano prodám, pak zase že ne :-).

Koupil jsem ho "ve slabé předvánoční chvilce" tzv. na doma což se ukázalo jako nesmysl nebo spíš cesta jak kupovat náhradní díly co nejdřív. Po přestavbě vysílače DX6i ( za další dva tisíce a DX4i je v krabici ) jsem dal 4 starty s visením a pár kolečkama na zahradě. Nano je zatím novoučký v krabici a čeká na jaro na ven. Jenomže jak se znám tak jakmile půjde lítat venku, mají 550 a 450 jasně navrch. Nano je blecha, na opravy si budu muset vzít spíš binokulární lupu :-). Na krtkování v prosinci jsem ho viděl lítat a celkem pěkný ale probral jsem to s jeho šéfpilotem a začal víc tušit to o čem se tu píše. Vloni jsem se spálil s Easy Copter Starem a vyhodil skoro 7 tisíc. Dopadnout s financema podruhý stejně mě zrovna neláká, jakkoliv se oba strojky srovnat letově naprosto nedají. V4Stabi do 450 by byla efektivnější investice, při stabilizaci kterou v sobě má ušetřím na dílech mnohem víc a nebudu řešit že v 550 stabilizace HC3SX je a v Próčku není. Než jsem to letos asi čtyřikrát domyslel tak jsem byl na zemi :-). No uvidíme .....
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
freerider
Kontaktovat uživatele:

#382 Příspěvek od freerider »

prochel píše:

Když chci pořádný díly na nano tak je nejlevnější cesta up z microheli kupovat plasty znamená rovnou počítat s tím že je budu muset kupovat pravidelně.Tzn start up tuning je cca 1300 pak je třeba započítat cenu strojku z krabice cca 3400 -- tzn 4700 motorek jak hlavní tak ocasní odejde (Mě cca po měsíci kolik cca baterek nevim) tzn +600 pak lyže další věc co odejde 200 = 5500 a to jsem do toho nacpal ještě víc pač jsem předělával modul z rtf do 9x (rtf je asi o 400 dražší ale to nepočítám)................+-.cca tedy 5500(spíše více s poštou) + průběžně motorek což je cca 400 ..... Ty peníze jsou dost vysoko za ty kousíčky plastíků za elektroniku to chápu ale mech. díly jsou prostě drahý ......Za cenu motorku z poštovnym si stačí trochu připlatit a mám dfc hlavu na 450tku od tarotu z ebaye (cca 700) ze 450tkou sem letos padal jen 2x a tyto investice to rozhodně nepřevýšilo tak že mě opravdu ta 450 výjde od dost levněji, ale je to taky tim že už mám spoustu dílů do foroty.
Zatim jako jediný pozitivum co mi nano dalo je perfektní návyk ThrCut i díky tomu jsou pak škody na 450tce minimální.Každopádně může být ale pravda že pokud to někdo má na úplný začátky tak to výjde asi levneji něž 450tka kor origo (záleží teda kolik spálí člověk motorků).Otázka zní jak moc jsou využitelný návyky z prtouse na něco většího jestli spíš neni přínosnější simulátor.Z nanem člověk nepotřebuje řešit takový ty bezpečnostní návyky a to se pak při přechodu výše může vymstít.
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
Relax

#383 Příspěvek od Relax »

Pořizovací cena je proti tomu co se do provozu komára brzy ( a pak pravidelně ) nasype zcela zanedbatelná. Na úplný začátky Nano není, je až moc živý a malý, hůř čitelný. Následný přechod na 450 ? - to je úplně jiný level ! Určitě bych doporučil napřed simulátor a to hodně poctivě.

O tom že se můžou vymstít neřešené bezpečnostní návyky u Nana to je naznačené přesně. Jestli Nano vůbec pošimrá tak 450 dokáže fatálně zmrzačit. Řada lidí to bohužel zažila, řada lidí netuší která bije dokud se něco nestane ........
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
OPR
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od OPR »

McpX v rukách proškolený obsluhy moc neškodný není :lol:
Já měl prasklej nehet asi dva tejdny než se to začlo hojit. Nešikovný mašo pryč ... :mrgreen:

PS: do těch provozních nákladů započítejte i to, když odejde deska plošnejch spojů. Teprve pak je to ze pěkný peníze. :mrgreen:
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#385 Příspěvek od kastan89 »

Ahoj jsem necelý týden nový majitel nana po zhruba 25 letech asi odešel motor vše funguje gyro,serva,ale motor začíná vynechávat když dám uplně plný plyn tak sotva letí je tedy mrtvý?
seltino

#386 Příspěvek od seltino »

OPR píše:Nemusíš souhlasit. Ale za tím, co jsem napsal, si stojím.

Prošel jsem si micro vrtulníky od Colibri v4.5, blade MSR, blade MCPX, blade 130x. včetně hromady úprav na střídavé verze a různé tunningy. Na naučení polohovek to je asi dobrá věc, zhodnotím li to ale s odstupem času, tak se přikloním spíše k OPR. Tyhle microheliny jsou obrovská jáma na peníze. Většina náhradních dílů srovnatelná s díly třeba na miniprotose. Letový projev je prostě jiný než u větších helin, páčkuje se to jinak a troufám si tvrdit, že nadměrné lítání stěmito microhelinkami má neblahý vliv na letecký styl pilota. každý má svou cestu, někomu vyhovuje to, někomu něco jiného. Jediný z těch strojů co lítal dobře byla 130x, ale chtělo to tak pár úprav což stálo taky nějakou tu kopějku navíc. Za mě raději pilovat na simu a lítat s větší helinou. Protože to co si dovolíte zaletět s prckem s vědomím, že stím prostě seknete do trávy si z větší helinou netroufnete. Od té doby co jsem přestal stěmito microhelinami a lítám jen normalní helinu mám na provoz koníčku najednou nějak víc peněz.... Když jen letmo spočítám kolik penez mi sežraly za 1rok microheliny, skterými jsem udělal přes 1000 startů, tak je v tom utopený kopletně vybavený Protos 500... To je pořád jen pár stováku za tohle, pár za tamto a vysledná suma je taková jaká je....
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
OPR
Kontaktovat uživatele:

#387 Příspěvek od OPR »

seltino píše:
OPR píše:Nemusíš souhlasit. Ale za tím, co jsem napsal, si stojím.

Prošel jsem si micro vrtulníky od Colibri v4.5, blade MSR, blade MCPX, blade 130x. včetně hromady úprav na střídavé verze a různé tunningy. Na naučení polohovek to je asi dobrá věc, zhodnotím li to ale s odstupem času, tak se přikloním spíše k OPR. Tyhle microheliny jsou obrovská jáma na peníze. Většina náhradních dílů srovnatelná s díly třeba na miniprotose. Letový projev je prostě jiný než u větších helin, páčkuje se to jinak a troufám si tvrdit, že nadměrné lítání stěmito microhelinkami má neblahý vliv na letecký styl pilota. každý má svou cestu, někomu vyhovuje to, někomu něco jiného. Jediný z těch strojů co lítal dobře byla 130x, ale chtělo to tak pár úprav což stálo taky nějakou tu kopějku navíc. Za mě raději pilovat na simu a lítat s větší helinou. Protože to co si dovolíte zaletět s prckem s vědomím, že stím prostě seknete do trávy si z větší helinou netroufnete. Od té doby co jsem přestal stěmito microhelinami a lítám jen normalní helinu mám na provoz koníčku najednou nějak víc peněz.... Když jen letmo spočítám kolik penez mi sežraly za 1rok microheliny, skterými jsem udělal přes 1000 startů, tak je v tom utopený kopletně vybavený Protos 500... To je pořád jen pár stováku za tohle, pár za tamto a vysledná suma je taková jaká je....

Souhlas. Mimo jiné tohle, o tom neblahým vlivu na pilota, jsem psal ve vlákně o mcpX už asi tak před půl rokem. Nikdo nevěřil. Hádali se do krve.

Vezmu to ještě jinak. Pokud lítám jen normální vrtulník a dám měsíc pauzu pak se zas tak moc neděje. Jde si velmi dobře zvyknout během 3-5 ti startů. Pokud jsem dříve v týhle pauze lítal s mcpX a pak po čase vzal velkou heli - málem jsem ji roznesl. A trvalo to podstatně déle si zvyknout než jen 3-5 startů.

Za mne .... už nikdy tyhle hračičky, do vrtulníku mají hodně daleko. Kurví to už tak moje špatný ruce. A vystačím si sám. :)
RadekCe

#388 Příspěvek od RadekCe »

Za mě: Nesouhlasím ani s tebou, ani se Seltinem :D.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
hakes

#389 Příspěvek od hakes »

Ahoj jsem necelý týden nový majitel nana po zhruba 25 letech asi odešel motor vše funguje gyro,serva,ale motor začíná vynechávat když dám uplně plný plyn tak sotva letí je tedy mrtvý?

25 letov je zufalo malo :cry: ale bude to motor. Ja som uz tiez takto 3x menil motor, takze uz pozeram po prestavbe na striedavy. Povodne som cakal na kompletny set http://astroid-designs.myshopify.com/co ... shless-kit ale ten je uz dlhsiu dobu nedostupny.
DX6i, Blade Nano CPx, T-REX PRO DFC, Phoenix
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od kastan89 »

hakes píše:

25 letov je zufalo malo :cry: ale bude to motor. Ja som uz tiez takto 3x menil motor, takze uz pozeram po prestavbe na striedavy. Povodne som cakal na kompletny set http://astroid-designs.myshopify.com/co ... shless-kit ale ten je uz dlhsiu dobu nedostupny.

A to jen visím žádné akro
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“